Ajankohtaista

Tähän osioon on koottu ajankohtaistietoa ja viestintäaineistoja niin median kuin muidenkin käyttöön.

Autamme mielellämme myös henkilökohtaisesti - ota yhteyttä viestintäämme (yhteyshenkilöt oikealla) tai asiantuntijoihimme, jotka löydät henkilöstöhaun kautta. Ajankohtaisista asioista saat tietoa myös uutiskirjeistämme, jotka voit tilata suoraan sähköpostiisi.

Tiedotteet

 • Rakentamisen suhdanteet Itä-Suomessa - ilmassa suuria kysymyksiä

  Koukeroisia ovat maailman käänteet. Kun koronapandemia alkoi ravistella talouselämäämme, povattiin rakennusteollisuudelle laihoja aikoja. Toisin kävi. Ensisäikähdyksen jälkeen rakennustyömaat sopeutuivat tilanteeseen ja työt jatkuivat entiseen malliin, tiukennettuja turvaohjeita noudattaen.

 • Petteri Heimosella on energiaa ja visioita moneen suuntaan

  Kuopiolainen metalliteollisuusyrittäjä Petteri Heimonen, 48, on energisyyden ja aktiivisuuden perikuva. Hän on 13 vuodessa kehittänyt perustamansa rakennuspeltejä valmistavan ja asentavan PetterSteel Oy:n alansa suurimmaksi ja kehittyneimmäksi yritykseksi, joka työllistää 60 henkilöä. Liikevaihto yltää yli kuuteen miljoonaan euroon. Heimonen on tehnyt maanlaajuisesti uraauurtavaa työtä pellityksen tuotanto- ja toimitusprosessin kehittämiseksi ja digitalisoimiseksi.

 • Itä-Suomen Rakentajaseminaari: Hybridirakentamisella on kasvava tulevaisuus

  Kesäkuun alusta elokuulle siirtynyt Talonrakennusteollisuus Itä-Suomen piirin perinteinen Rakentajaseminaari selvitteli Kuopion Tahkolla hybridirakentamisen tulevaisuutta tiukentuvien ympäristönormien ja hiilijalanjäljen pienentämisen näkymissä.

Lausunnot

 • Lausunto ympäristöministeriölle ehdotuksesta asetukseksi rakennuksen ilmastoselvityksestä

  Rakennuksen vähähiilisyyden arviointiin jatkossa vaadittava ilmastoselvitys on parhaillaan lausunnolla. Asetusluonnos on herättänyt paljon kysymyksiä ja kritiikkiäkin. Rakennusteollisuus RT:n ja muiden tahojen lausunnot löytyvät lausuntopalvelusta.

 • Lausunto: Valtioneuvoston selonteko eduskunnalle - Suomen kestävän kasvun ohjelma

  Rakennettu ympäristö ja sen kunnossapito työllistävät joka viidennen suomalaisen työllisen eli puoli miljoonaa ihmistä. Kotimarkkina- ja työvoimavaltaisella rakennusalalla tehty elvytys säteilisi laajasti koko Suomeen. On hyvä muistaa, että ala palauttaa veroina ja veroluonteisina maksuina jopa yli 40 prosenttia rakentamiseen sijoitetuista euroista. Koronapandemiasta huolimatta rakennusala on pystynyt pitämään pyöriään pyörimässä. Siltikin alan työllisyys on laskenut lähes 10 000 ihmisellä pandemian aikana.