Itä-Suomen työturvallisuuskilpailu 2021

Talonrakennusteollisuus ry Itä-Suomi, Itä-Suomen aluehallintovirasto ja Rakennusliiton pohjoinen palvelualue järjestävät yhteistyössä vuonna 2021 työturvallisuuskilpailun Talonrakennusteollisuuden Itä-Suomen jäsenyritysten työmaiden kesken. Kilpailu ei ole osa valtakunnallista työturvallisuuskilpailua.

Kilpailu ajoittuu välille 02/21-10/21. Jokaisen jäsenyrityksen jokainen työmaa on automaattisesti kilpailussa mukana, ellei toimitusjohtaja sitä kirjallisesti erikseen kiellä.

Mittaukset suoritetaan ennakkoon ilmoittamatta työmaittain välillä 02/21-10/21. Arviointikierroksille suositellaan mukaan työmaan työsuojeluvaltuutettua. Mittauksia pyritään suorittamaan kattavasti kaikille työmaille. Jäsenyrityksen jokin työmaa saattaa jäädä ilman mittausta kilpailun aikana.

Kilpailussa työturvallisuutta arvioidaan TR-mittauksen lisäksi työturvallisuusjohtamisen arviointikaavakkeella ja arvioinnissa huomioidaan työmaan vaihe ja tyyppi. Korjausrakentamistyömaat arvioidaan erikseen ja uudistyömaista huomioidaan erikseen perustus- ja runkotyövaiheessa olevat työmaat ja sisävalmistusvaiheessa olevat työmaat. 

Kilpailussa yritykset jaetaan kahteen kategoriaan vuoden 2020 mukaisesti. Yrityssarjassa palkitaan kolme parasta yritystä. Lisäksi molemmista sarjoista palkitaan paras korjausrakentamistyömaa. Uudistyömaista palkitaan paras perustus- ja runkotyömaa ja sisävalmistustyömaa. Lisäksi kilpailussa palkitaan eniten työturvallisuus tasoaan vuodesta 2020 nostanut yritys. Yrityksen tapaturmat ja tehdyt työturvallisuushavainnot otetaan mukaan kokonaisarviointiin. Tulosten arvioinnissa pyritään huomioimaan havaintojen ja työmaiden vaiheiden välisiä eroja. Mittauksia pyritään tekemään ristiin eri tarkastajien kesken.

Kilpailun aloitusseminaari järjestettiin 26.1.2021 Teamsissa.

Työturvallisuuskilpailun päätösseminaari ja palkintojen jako pidetään 1.12.2021 Työturvallisuuden harjoitusalueella.

Talonrakennusteollisuus ry
Itä-Suomi
Kimmo Anttonen
aluepäällikkö

Katso myös:

Voit katsoa tallenteen koko ruudun tilassa myös suoraan YouTubessa.