Sitoudu turvallisuushavaintoihin

Rakennusteollisuus RT haluaa sitouttaa jäsenyrityksiään ja näiden yhteistyökumppaneita siihen, että yrityksissä tehdään turvallisuushavaintoja. Yritykset voivat ottaa käyttöönsä maksuttoman mobiilisovelluksen turvallisuushavaintojen tekoon. Nyt voit myös haastaa muita tekemään turvallisuushavaintoja!

Yhtä työtapaturmaa voi edeltää jopa satoja vastaavia läheltä piti -tilanteita. Työtapaturmien ja muiden ei-toivottujen tapahtumien syntyminen voidaankin estää, kun puutteet ja ongelmat poistetaan ennakkoon turvallisuushavaintojen avulla.

Rakennusteollisuus RT haluaa sitouttaa jäsenyritystensä ja näiden alihankintayritysten johtoa ottamaan havaintomenettelyt käyttöön yritysten toiminnassa. Niissä yrityksissä, joissa menettelyjä jo käytetään, sitoudutaan tehostamaan havaintojen hyödyntämistä entisestään.

Havaintojen tekemisen pitää olla sujuvaa. RT:n jäsenyritykset voivat ottaa käyttöönsä veloituksetta verkkopohjaisen mobiilisovelluksen havaintojen tekoon.

Nyt voit myös haastaa aliurakoitsijoita ja muita yhteistyökumppaneita tekemään turvallisuushavaintoja.

Turvallisuushavainnot on yksi tehokkaimmista keinoista välttää työtapaturmia. Esimiesten ja yritysjohdon on varmistettava, että yrityksessä tehdään turvallisuushavaintoja ja vaaratilanneilmoituksia. Ne pitää ottaa mukaan myös yrityksen tulostavoitteisiin.
Vaaratilanneilmoitukset mukaan tulostavoitteisiin

Jäsentiedote: Maksuton mobiilisovellus sujuvoittaa turvallisuushavaintojen tekemistä ja hyödyntämistä

Katso videolta, miksi he ovat sitoutuneet omissa yrityksissään turvallisuushavaintojen tekemiseen

Toimitusjohtaja Tuomas Särkilahti, Skanska Oy / kehitysjohtaja Johanna Koskelainen, Kymppi Group / segmentin johtaja Harri Kailasalo, YIT / toimitusjohtaja Nina Lindström, RTA-YHTIÖT Oy / toimitusjohtaja Jari Lainio, Rakennustoimisto Lainio & Laivoranta. Oletko sinä seuraava sitoutuja?