Kokemuksia ePerehdytyksestä

Työturvallisuuspäällikkö testasi uutta perehdytysmallia

Yli 30 nykymuotoisen perehdytyksen läpikäynti vuosittain antaa hyvä pohjan verrata uutta ePerehdytystä vanhaan tapaan. Kreaten Marko Salomäki näkee uudessa ePerehdytyksessä paljon hyvää, mutta kehitettävääkin löytyy.

Lue koko juttu

"Ja löytyyhän teiltä voimassa oleva ePerehdytys?"

Espoon Otaniemessä Aalto-yliopiston kampuksen työmaalla riittää perehdytettäviä, kuten tämän päivän työmailla  yleensäkin. Aliurakoitsijan kannattaa varautua syyskuun 2017 jälkeen siihen, että työmaaalle saavuttaessa pitää yleisten asioiden perehdytys olla jo valmiiksi suoritettuna.

Lue koko juttu Aalto-yliopiston työmaalta 

Aliurakoitsijan odotukset katossa

Sisäkattoja ja -seiniä aliurakoivan yrityksen työntekijä voi joutua jopa 15 eri perehdytystilaisuuteen vuoden aikana. Ei siis ihme, että Inlookin toimitusjohtaja Arto Lehtonen kertoo Jokka-lehden haastattelussa odottavansa paljon uudelta, kerran vuodessa suoritettavalta ePerehdytykseltä.

Lue koko juttu JOKKA-lehdestä

 Vahva viesti muutoksesta

Tapio_Jaaskelainen

Rakennusalan muuttuminen monikulttuurisemmaksi on huomioitu uudessa ePerehdytyksessä, sen voi suorittaa suomen lisäksi seitsemällä muulla kielellä. Viranomaisten, järjestöjen ja yritysten yhdessä kehittämä yleisten turvallisuusasioiden oppimismalli myös joustaa ketterästi määräysten ja suositusten muutosten mukaan, kirjoittaa Rakennusliiton työsuojelusihteeri Tapio Jääskeläinen blogissaan.

Lue koko blogikirjoitus

Perehdytetään kaikki samalla tavalla

Kaikille samanlainen työturvallisuuden perehdytys varmistaa, että turvallisuusasioiden yleisten asioiden osaamisen on samalla tasolla kaikilla työmaille saapuvilla. Kunnon digiloikka tuo paljon muutakin hyvää perehdytykseen, pohti ePerehdytystä kehittävän työryhmän vetäjä Jari Pulkkinen hankkeen puolivälissä.

Lue koko juttu