Aineistoja

Työturvallisuuteen liittyviä aineistoja.

Ratuke

Ratuke, rakentamisen turvallisuuden kehittäminen -hanke, on rakennusalan eri osapuolten yhteisyritys rakentamisen turvallisuuden kehittämiseksi. Sen tavoitteena on saada rakennusalan eri toimijat ja henkilöstöryhmät ottamaan työturvallisuus osaksi jokapäiväistä toimintaa.

Ratuke-hanke haluaa juurruttaa nolla tapaturmaa -ajattelun ja sen mukaiset toimintatavat rakennustyömaille osaksi kaikkien osapuolten toimintaa. Rakennusalan työtapaturmien määrä ja vakavuus halutaan saada jatkuvaan laskuun. Se vaatii oleellista muutosta rakennusalan turvallisuuskulttuuriin.

Valtakunnallisen Ratuke-hankkeen tärkeimmät kohderyhmät ovat rakennustyömaat ja niillä työskentelevät yritykset ja henkilöt. Ratuke-hanketta rahoittaa Talonrakennusteollisuus ry.

Paikallavalu ja työturvallisuus

Aineistoja mm. betonin käyttöturvallisuudesta, turvallisesta paikallavalusta järjestelmämuoteilla, ergonomiasta osana työturvallisuutta ja siitä, miten valmisbetonin valmistaja kehittää työturvallisuutta.

Elementtiasennus ja työturvallisuus

Betonielementtirakentamisen nettisivuilla on oleellinen tieto suunnittelusta betonirakenteiden käytönaikaiseen huoltoon. Sivuston aihealueet ovat lajiteltu teemoittain ja kohderyhmittäin.

Työtapaturman ja ammattitaudin ilmoittaminen - opas työpaikkojen käyttöön

Opas ohjeistaa työtapaturman tai ammattitaudin ilmoittamisesta vakuutuslaitokselle. Kattava opas on suunnattu sekä ilmoituksen tekijöille että työsuojelun ammattilaisille.