Aineistoja

Työturvallisuuteen liittyviä aineistoja.

Nolla tapaturmaa rakennusteollisuudessa 2020 -hankkeen tutkimusraportti

Työterveyslaitoksen tekemä Rakennusalan työturvallisuuden kehitys -raportti kannustaa alaa yhä suurempiin turvallisuusloikkiin. Tutkimus tehtiin Rakennusteollisuus RT:n toimeksiannosta vuosikymmenen kestäneen Nolla tapaturmaa -ohjelman päätteeksi.

Ratuke

Ratuke, rakentamisen turvallisuuden kehittäminen -hanke, on rakennusalan eri osapuolten yhteisyritys rakentamisen turvallisuuden kehittämiseksi. Sen tavoitteena on saada rakennusalan eri toimijat ja henkilöstöryhmät ottamaan työturvallisuus osaksi jokapäiväistä toimintaa.

Ratuke-hanke haluaa juurruttaa nolla tapaturmaa -ajattelun ja sen mukaiset toimintatavat rakennustyömaille osaksi kaikkien osapuolten toimintaa. Rakennusalan työtapaturmien määrä ja vakavuus halutaan saada jatkuvaan laskuun. Se vaatii oleellista muutosta rakennusalan turvallisuuskulttuuriin.

Valtakunnallisen Ratuke-hankkeen tärkeimmät kohderyhmät ovat rakennustyömaat ja niillä työskentelevät yritykset ja henkilöt. Ratuke-hanketta rahoittaa Talonrakennusteollisuus ry. 

Elementtiasennus ja työturvallisuus

Betonielementtirakentamisen nettisivuilla on oleellinen tieto suunnittelusta betonirakenteiden käytönaikaiseen huoltoon. Sivuston aihealueet ovat lajiteltu teemoittain ja kohderyhmittäin.

Työtapaturman ja ammattitaudin ilmoittaminen - opas työpaikkojen käyttöön

Opas ohjeistaa työtapaturman tai ammattitaudin ilmoittamisesta vakuutuslaitokselle. Kattava opas on suunnattu sekä ilmoituksen tekijöille että työsuojelun ammattilaisille.