Rakennusteollisuuden turvallisuusviikko 2019

Viisaat kypärät yhteen -turvallisuusviikko järjestettiin 2019 toukokuun puolivälissä, 13. - 17.5.2019. Koko rakennusalan yhteisellä turvallisuusviikolla järjestetiin sekä yhteisiä että yritysten omia turvallisuustapahtumia.

 

Viisaat kypärät yhteen -seminaarin aineistoja

Jos et päässyt turvallisuusviikon Viisaat kypärät yhteen -seminaariin Helsingissä 14.5.2019, voit katsoa tästä seminaariesitykset videoina. Aivan kaikkia esityksiä ei saanut videokuvata, joten video voi tästä syystä puuttua alta. Liitteenä myös seminaarin esitysaineistot.

Voit katsoa videot kokoruudun tilassa avaamalla ne YouTubeen. 
Käynnistä video alta ja klikkaa oiken alalaidan YouTube-tekstiä.
 

Inhimillinen tekijä tapaturmatutkinnassa. Tutkimusinsinööri Henriikka Kannisto, Työterveyslaitos.
Esitysaineisto, klikkaa tästä (ei videota).

Paalutustyön turvallisuusohje. Johtaja Timo Pinomäki, GRK Infra Oy. Esitysaineisto, klikkaa tästä.

 

Työvälineasetuksen muutokset. Ylitarkastaja Harri Patrikainen, AVI. Esitysaineisto, klikkaa tästä. 

 

eTeline, telineasentajien verkkopohjainen koulutus. Aluejohtaja Mikko Tammihovi, Telinekataja Oy.
Esitysaineisto, klikkaa tästä. 

 

Nolla tapaturmaa rakennusteollisuudessa -tutkimus. Vanhempi asiantuntija Tuula Räsänen, Työterveyslaitos.
Esitysaineisto, klikkaa tästä 

 

Vierailuluento: Turvallisuuskulttuuri sotilasilmailussa. Insinöörimajuri Tommi Naapanki, Lentoturvallisuusyksikkö, Ilmavoimien Esikunta.
Esitysaineisto, klikkaa tästä 

 

Muu aineisto:

Valtakunnallinen Turvallisuus alkaa minusta -kilpailu vuonna 2018, voittajan palkitseminen
Turvallisesti 2000-luvulla kilpailun voittajat, Uusimaa (tiedote)
Turvallisesti 2000-luvulla Uudenmaan kilpailu, talonrakennus
Vuoden 2018 Uudenmaan turvallisuuskilpailu, INFRA-ala

Katso myös rakennustuoteteollisuuden seminaari

14.5.2019 Tampereella järjestetty seminaari oli suunnattu tuoteteollisuudessa työturvallisuusasioista kiinnostuneille niin johdolle kuin työntekijöillekin.

Tuotetiistain seminaari aineistot

 

Tätä oli turvallisuusviikko 2019

Turvallisuusviikon tavoitteena on saada RT:n jäsenyritysten, näiden aliurakoitsijoiden ja sidosryhmien henkilöstö sekä viranomaiset osallistumaan työturvallisuutta edistävään toimintaan. Mukana ovat myös Rakennusliitto, Pro, RIA, RAKLI ja SKOL.  

 

Eri puolilla maata järjestetään viikon aikana yhteisiä tapahtumia ja seminaareja. Helsingin seminaari järjestetään14.5.2019. Rakennustuoteteollisuus järjestää Tuotetiistai-seminaarin Tampereella samana päivänä. 

 

Turvallisuusviikon tärkeimmät tapahtumat ovat niitä, joita yritykset järjestävät itse omille työntekijöilleen. Tässä muutamia vinkkejä oman tapahtuman järjestämiseen.  

  • Katso vinkit Täältä löytyy ohjeita työn turvallisuussuunnitelman tekemiseen, ideakirja, tietoa telineistä, pölyntorjunnasta ja sen hallinnasta, turvavartin järjestämisestä omalla työpaikallasi, jne.

 

Tänä vuonna jatketaan sitoutumista siihen, että työpaikoilla otetaan käyttöön turvallisuushavainto- ja vaaratilanneilmoitusmenettelyt. Jäsenyritykset voivat ladata käyttöönsä veloituksetta verkkopohjaisen mobiilisovelluksen havaintojen tekoon. Nyt voit myös haastaa aliurakoitsijasi tai kenet tahansa muun turvallisuushavaintoja tekemään!

Lataa täältä turvallisuusviikon juliste ja bannereita omaan käyttöösi: Twitteriin, nettiin, Facebook-sivulle tai muuhun käytöön.