Vuoden 2018 valtakunnallisen kisan voittaja

Rakennusalan valtakunnallinen työturvallisuuskilpailu osoitti, että alan yhteinen Nolla tapaturmaa -tavoite on mahdollista saavuttaa. Kisan kärkeen ylsi useita työmaita, joilla ei sattunut yhtään työtapaturmaa koko viime vuoden aikana.

Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuuskilpailun voittajatyömaa, NCC:n Asunto Oy Vantaan Asteria, on kisan koko historian ensimmäinen työmaa, jossa TR-indeksi ylsi täyteen sataan pisteeseen. Taso oli kaiken kaikkiaan erittäin korkea, sillä kymmenen parhaan joukossa oli seitsemän kokonaan tapaturmatonta työmaata.

”Olen tehnyt työmaatarkastuksia 23 vuotta ja nyt ensimmäisen kerran tarkastin työmaata, jolla TR-havainnointimenetelmällä sain tulokseksi 100”, kertoo kilpailussa tarkastukset tehnyt tarkastaja Peter Johansson Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta. 

NCC Suomi Oy:n kohteita kilpailun kärkikymmenikköön ylsi peräti kolme kappaletta, voittajan korokkeen lisäksi NCC:n työmaat löytyvät sijoilta kolme ja neljä, molemmat 99 TR-indeksipisteellä. Toiseksi kilpailussa sijoittui Peab Oy:n kohde Tampereelta, jolla vastaava luku oli 99,3.

”On hienoa havaita, että henkilöstömme sitoutuminen pitkäjänteiseen työturvallisuustyöhön tuottaa erinomaista tulosta myös yritysten välisessä kilpailussa. Kiitokset kuuluvat menestyneiden työmaidemme koko henkilöstölle”, toteaa NCC:n maajohtaja Mika Soini.

Lue lisää tiedotteesta:

Tapaturmattomat työmaat palkittiin – työturvallisuuskilpailussa ensi kertaa täyden sadan pisteen tulos (14.1.2018)

Kilpailu on osa laajapohjaista turvallisuustyötä

Vuonna 2018 talonrakennusalalla järjestetty Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuuskilpailu oli avoin kaikille talonrakennusyrityksille, myös muille kuin Talonrakennusteollisuus ry:n jäsenyrityksille. 

Kilpailuun ilmoittautui yhteensä 32 työmaata eri puolilta Suomea. Kymmenen parasta valittiin TR-mittauksen perusteella. Turvallisuusarvioinnin suorittivat aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueen tarkastajat, jotka tekivät loppukilpailuun osallistuneille työmaille kaksi tarkastusta, yhden keväällä ja yhden syksyllä.

Valtakunnallinen kilpailu on järjestetty vuodesta 2010 alkaen, seuraavan kerran vuonna 2020. Kilpailun toteuttavat yhteistyössä Sosiaali- ja terveysministeriö, Aluehallintoviraston Työsuojelun vastuualueet, Talonrakennusteollisuus ry, Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Infra ry, Rakennusliitto ry, Ammattiliitto Pro ja Työturvallisuuskeskus.

Vuonna 2016 voitto meni Jyväskylään 

Edellisen valtakunnallisen ”Turvallisuus alkaa minusta” -työturvallisuuskilpailun voittaja oli NCC Suomi Oy:n Harjun peruskorjaustyömaa Jyväskylästä. Työmaalla ei sattunut koko kilpailuvuoden aikana yhtään poissaoloon johtanutta työtapaturmaa.