Valtakunnallinen Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuuskilpailu vuonna 2020

Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuuskilpailussa palkitaan rakennustyömaa, jolla työturvallisuusasiat on hoidettu esimerkillisellä tavalla. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi.

Valtakunnalliseen työturvallisuuskilpailuun ilmoittautui tänä vuonna 42 työmaata  

Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuuskilpailun karsintavaihe on käynnistymässä. Kilpailuun osallistuville työmaille tehdään yksi työmaan turvallisuustasoa kuvaava TR-mittaus maalis-kesäkuun aikana. 

Karsintakierrosmittaus toteutetaan aluehallintovirastojen alueiden mukaisesti ja mittaukset suorittaa aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tarkastaja.

Syksyn loppukilpailuun menee 10 parasta työmaata työmaan turvallisuustasoa kuvaavalla TR-kriteereillä mitattuna, kuitenkin niin, että jokaiselta aluehallintoviraston alueelta menee jatkoon vähintään yksi työmaa, jos sen TR-taso mittauksessa on minimissään 95%. 

Kilpailuun ilmoittautuneet työmaat

Kilpailuun ilmoittautui määräaikaan mennessä 42 työmaata eri puolita maata.

Tästä linkistä avautuu työmaaluettelo excel-muodossa

Säännöt ja kilpailun kulku 

Valtakunnallinen kilpailu on järjestetty vuodesta 2010 alkaen. Sen järjestävät Rakennusteollisuus RT ry:n talonrakennustoimiala ja RAKLI ry yhdessä yhteistyökumppaniensa INFRA ry:n, Rakennusliiton, Ammattiliitto Pron, Työsuojeluhallinnon ja Työturvallisuuskeskuksen kanssa. 

Vuonna 2018 voitto meni Vantaalle 

Voiton vei NCC Suomi Oy:n kohde Asunto Oy Vantaan Asteria, jossa työturvallisuuden tasoa mittaava TR-indeksi oli ensi kertaa täydet 100.

Lue tästä lisää 2018 kilpailusta

Lisätiedot: 

Talonrakennusteollisuus ry, asiamies Ahti Niskanen, 050 5481694,
 ja asiamies Juha Suvanto, 050 344 9669, sekä Talonrakennusteollisuus ry:n aluepäälliköt ja alueasiamiehet. Sähköpostit  etunimi.sukunimi@rakennusteollisuus.fi