Talonrakennusalan työturvallisuuskilpailu vuonna 2018

Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuuskilpailussa palkitaan vuosittain rakennustyömaa, jolla työturvallisuusasiat on hoidettu esimerkillisellä tavalla. Kilpailua on järjestetty vuodesta 2010 alkaen.

Vuonna 2018 talonrakennusalalla järjestettävä Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuuskilpailu on avoin kaikille talonrakennusyrityksille, myös muille kuin Talonrakennusteollisuus ry:n jäsenyrityksille. Yrityksen kilpailuun mukaan  ilmoittaman työmaan tulee olla käynnissä vuoden 2018 aikana kilpailun sääntöjen edellyttämällä tavalla.

Valtakunnallinen kilpailu on järjestetty vuodesta 2010 alkaen. Sen järjestävät Rakennusteollisuus RT ry:n talonrakennustoimiala ja RAKLI ry yhdessä yhteistyökumppaniensa INFRA ry:n, Rakennusliiton, Ammattiliitto Pron, Työsuojeluhallinnon ja Työturvallisuuskeskuksen kanssa.

Tänä vuonna mukana 30 työmaata

Valtakunnalliseen Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuus-kilpailuun ilmoittautui yhteensä 30 työmaata eri puolilta maata.

Ilmoitetut kohteet ovat hyvin erityyppisiä, mm. kouluja, asuinrakennuksia, terveydenhuollon rakennuksia ja yliopiston korjaushanke.

Kilpailuun osallistuville työmaille tehdään  yksi työmaan turvallisuustasoa mittaava TR - mittaus maalis - kesäkuun aikana.

Mittauksen perustella jatkoon päässeet 10 parasta työmaata ovat mukana syksyn loppukilpailussa, jossa otetaan huomioon myös vuoden aikana työmaalla sattuneet työtapaturmat.

Tänä vuonna kilpailussa mukana olevat työmaat (excel)

 Lisätiedot:

Lisätietoja antaa oman piirisi Talonrakennusteollisuus ry:n aluetoimistot

Vuoden 2016 voitto meni Jyväskylään 

Edellisen valtakunnallisen ”Turvallisuus alkaa minusta” -työturvallisuuskilpailun voittaja oli NCC Suomi Oy:n Harjun peruskorjaustyömaa Jyväskylästä. Viidettä kertaa järjestetyn talonrakennusalan työturvallisuuskilpailun taso oli korkea. Kisan tasaväkisestä kärkikaksikosta NCC:n työmaa ylsi niukasti voittoon. Harjun työmaalla ei sattunut koko kilpailuvuoden aikana yhtään poissaoloon johtanutta työtapaturmaa.