Talonrakennusalan työturvallisuuskilpailu vuonna 2018

Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuuskilpailussa palkitaan vuosittain rakennustyömaa, jolla työturvallisuusasiat on hoidettu esimerkillisellä tavalla. Kilpailua on järjestetty vuodesta 2010 alkaen.

Vuonna 2018 talonrakennusalalla järjestettävä Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuuskilpailu on avoin kaikille talonrakennusyrityksille, myös muille kuin Talonrakennusteollisuus ry:n jäsenyrityksille. Yrityksen kilpailuun mukaan  ilmoittaman työmaan tulee olla käynnissä vuoden 2018 aikana kilpailun sääntöjen edellyttämällä tavalla.

Valtakunnallinen kilpailu on järjestetty vuodesta 2010 alkaen. Sen järjestävät Rakennusteollisuus RT ry:n talonrakennustoimiala ja RAKLI ry yhdessä yhteistyökumppaniensa INFRA ry:n, Rakennusliiton, Ammattiliitto Pron, Työsuojeluhallinnon ja Työturvallisuuskeskuksen kanssa.

Tänä vuonna mukana yli 30 työmaata

Valtakunnalliseen Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuus-kilpailuun ilmoittautui yhteensä yli 30 työmaata eri puolilta maata.

Ilmoitetut kohteet ovat hyvin erityyppisiä, mm. kouluja, asuinrakennuksia, terveydenhuollon rakennuksia ja yliopiston korjaushanke.

Kilpailuun osallistuville työmaille tehdään  yksi työmaan turvallisuustasoa mittaava TR - mittaus maalis - kesäkuun aikana.

Mittauksen perustella jatkoon päässeet 10 parasta työmaata ovat mukana syksyn loppukilpailussa, jossa otetaan huomioon myös vuoden aikana työmaalla sattuneet työtapaturmat.

 Lisätiedot:

Lisätietoja antaa oman piirisi Talonrakennusteollisuus ry:n aluetoimistot

Vuoden 2016 voitto meni Jyväskylään 

Edellisen valtakunnallisen ”Turvallisuus alkaa minusta” -työturvallisuuskilpailun voittaja oli NCC Suomi Oy:n Harjun peruskorjaustyömaa Jyväskylästä. Viidettä kertaa järjestetyn talonrakennusalan työturvallisuuskilpailun taso oli korkea. Kisan tasaväkisestä kärkikaksikosta NCC:n työmaa ylsi niukasti voittoon. Harjun työmaalla ei sattunut koko kilpailuvuoden aikana yhtään poissaoloon johtanutta työtapaturmaa.