Rakennusalan koulutus, perustietoa

Rakentaminen ei lopu koskaan. Koulutetut, osaavat rakentajat ovat siksi kysyttyjä ammattilaisia. Rakentajille on tarjolla erilaisia työmahdollisuuksia joka puolella maata, ja myös maailmalla.

Rakennusalan osaajia tarvitaan rakentamaan, korjaamaan ja pitämään kunnossa taloja, siltoja, satamia ja maanteitä. Ala tarjoaa osaajille monipuolisen työkentän.

Rakennustyötä ei tehdä pelkästään lapiolla ja vasaralla, vaan osa työstä tapahtuu modernilla tietotekniikalla toimistoissa ja työmailla. Rakentaminen ei toisaalta ole koskaan pelkkää pöydän ääressä istumista. Käsistään käteville tekijöille ala tarjoaa monipuolisen työkentän, jossa ei ole kahta samanlaista päivää.

Monta reittiä rakennusalan ammattiin

Rakennusalan ammatteihin voi kouluttautua monta eri reittiä. Alan koulutusta on tarjolla jokaisella koulutustasolla: käytännön työstä pitäville, suunnittelutyöstä tai projektinjohdosta kiinnostuneille.

Rakennusalaa voi opiskella ammattioppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa ja korkeakouluissa eri puolilla maata. Alalle pääsee myös oppisopimuksella.

 

 Kuva suuremmaksi (pdf)