Rakentamisen laatuteko 2018

Kenelle rakentamisen hyvä laatu on kunnia-asia? Kenen asenteesta ja ammattitaidosta kannattaa ottaa oppia? Kuka ansaitsee näkyvän tunnustuksen laadukkaasta työstään?


Kisassa punnitaan muun muassa ammattiylpeyttä, asennetta ja laatua parantavia työtapoja

Rakentamisen laatuteko -kilpailu järjestetään nyt kolmannen kerran. Aikaisempien vuosien tapaan kilpailu on tarkoitettu rakennus- ja infratyömaiden työntekijöille, työnjohdolle ja valvojille sekä nyt ensimmäistä kertaa myös suunnittelijoille. Laatuteot voivat liittyä muun muassa laatua parantaviin oivalluksiin, yhteistyökykyyn, asenteisiin ja ammattiylpeyteen sekä menetelmiin ja työtapoihin.

Asiantuntijaraati on valinnut joukon laadun tekijöitä finaaliin. Finaaliin ylsi rakentajia monipuolisesti alan eri osa-alueilta. Kaikista finalisteista tehdään esittelyvideot ja -artikkelit, jotka julkaistaan kilpailun järjestäjien tiedotuskanavissa. Voittaja julkistetaan ja palkitaan 1000 euron lahjakortilla FinnBuild messujen iltajuhlassa lokakuussa 2018. Voittajan valitsee työministeri Jari Lindström.

Yleisöäänestys

Myös yleisö saa valita oman suosikkinsa - tutustu finalisteihin videoilla ja äänestä parasta laadun tekijää! Yleisön suosikki palkitaan 300 euron lahjakortilla rautakauppaan, kaikkien äänensä antaneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti. Äänestykseen voi osallistua osoitteessa my.surveypal.com/Rakentamisen-laatuteko-2018. Äänestysaikaa on 7.10. saakka.

Tutustu kisan finalisteihin

 • Destian ryhmäpäällikkö Ville Suntio on ollut ensimmäisessä pilottikohteessa kehittämässä infrahankkeen luovutusaineiston laatimista digitaalisena.
  Tutustu Villeen - lue Rakennuslehden artikkeli (11.9.2018). 
 • Skanskan työmaatiimin kohteessa, As. oy Lappeenrannan Loisteessa, NPS-luku oli 100, eli 100 % asiakkaista olisi valmiit suosittelemaan Skanskaa oman asiakaskokemuksensa perusteella.

  Lue lisää tiimistä Rakennuslehden artikkelista (29.6.2018).
 • Piia Sormusen johtama Granlundin tiimi ei ainoastaan puhu leanista ja yhteistoiminnasta rakennustyömailla, se myös jalkauttaa niitä käytäntöön. 
  Lue lisää tiimistä Rakennuslehden artikkelista (24.8.2018).
 • "Olli ei ole mikään pintaliippauskorjaaja, vaan menee suoraan ongelman ytimeen." Omaa yritystä luotsaava kirvesmies Olli Salonen työskentelee itsenäisenä yrittäjänä Fira Oy:n takuutyötiimissä.Tutustu tarkemmin Olliin - lue Rakennuslehden artikkeli (4.9.2018).
 • Destian tiimi toteutti HUS:in Siltasairaalan louhintatyöt kirurgin tarkkuudella. Projektinjohtajana tiimissä toimii Esa Juhantila.Louhintatiimi tutuksi Rakennuslehden artikkelissa (18.9.2018)
 • Mikkelin Autokuljetus Oy:llä työskentelvän kaksikon, Kimmo Pulkkisen & Jani Rautiaisen, työnteon motto on kerralla valmiiksi.
 • Lujabetonin Mirjo Harjumäen johdolla on kehitetty betonirakenteen älykäs mittauspalvelu, jonka avulla voidaan merkittävästi parantaa betonirakenteiden kosteudenhallintaa.
 • YIT:n tamperelainen projektipäällikkö Marjo Kouvolainen on ollut kehittämässä toimintamallia, jossa suunnittelunohjauksessa on otettu käyttöön työpajat ja Big Room -päivät.

Finalistien esittelyartikkeleita julkaistaan lisää syyskuun aikana.