Kunnan elinvoiman ja terveen talouden aakkoset

Rakennusteollisuus RT järjesti kuntavaalien alla kiertueen viidellä paikkakunnalla eri puolilla Suomea viestien seuraavista teemoista, jotka ovat tärkeitä niin kuntien kuin kuntalaistenkin hyvinvoinnin kannalta.

Näillä sivuilla esitellään Rakennusteollisuus RT:n kuntavaaliteemat vuonna 2017. Uudet kuntasivumme ovat osoitteessa RTkunta.fi.   

Hyvä asuminen elinvoiman perustaksi

Hyvä asuminen, toimiva palveluverkko ja sujuva liikenne ovat elinvoiman perusta. Kestävä kaupungistuminen vaati pitkäjänteistä kaavoitusta ja sujuvaa sääntelyä

Pääekonomisti Sami Pakarisen haastattelu Radio Classicilla: 
Onko Suomi jo valmiiksi rakennettu vai tarvitaanko lisää asuntoja?

Talot terveiksi, tiet ja putket paremmiksi

Terveet rakennukset ja toimiva yhdyskuntatekniikka luovat edellytykset kuntalaisten hyvinvoinnille. Huolellinen kunnossapito sekä suunnitelmallinen korjausrakentaminen ja rahoitus pitävät korjausvelan kurissa – ja kuntatalouden tasapainossa.

Asiantuntija Jani Kemppaisen haastattelu Radio Classicilla:
Mistä homeongelmat Suomen kouluissa johtuvat ja miten ne ratkaistaan?

Kumppanit kunnan tueksi

Kun talous on tiukalla, veronmaksajan euro ei kestä tyhjäkäyntiä. Fiksulla kilpailuttamisella kunta saa joustavan ja tehokkaan paikallisen kumppanin rakentamiseen ja kunnossapitoon.

INFRA ry:n toimitusjohtaja Paavo Syrjön haastattelu Radio Classicilla:
Korjausvelka ja kuntien rooli sen hoitamisessa.


Kuntakiertueen aineistoa


RT jatkaa kuntavaikuttamistaan vuodenvaihteen (2017-2018) molemmin puolin tapaamalla muutamia keskeisiä lautakuntia, jotka ovat aloittaneet kuntavaalien jälkeen uusilla kokoonpanoilla. Talonrakennusteollisuuden ja INFRAn aluevastaavat järjestävät yhdessä RAKLIn kanssa tapaamiset Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa rakennus- ja yhdyskuntalautakuntien kanssa. Yhteisinä teemoina ovat maankäyttö, kuntien hankinnat ja viranomaisprosessit sekä toimiva infrastruktuuri.