Mikä RT on ja mitä me teemme?

Rakennusteollisuus RT ry on rakennusalan yritysten elinkeinopoliittisten, teknisten ja työmarkkina-asioiden edunvalvoja.

RT-liittoyhteisöön kuuluvat keskusliitto ja kuusi toimialaa: Talonrakennus, Rakennustuoteteollisuus, Infra, Talotekniikkateollisuus, LVI-tekninen urakointi ja Pinta. 

Kuuden toimialan yhteensä noin 2 800 jäsenyrityksen palveluksessa on  60 000 henkilöä. Jäsenyritystemme yhteenlaskettu liikevaihto on noin 20 miljardia euroa.

Liittoyhteisöömme kytkeytyvät myös Rakennusteollisuuden Koulutuskeskus RATEKO, Suomen Rakennusmedia Oy sekä Huoltovarmuusyksikön ohjauksessa toimiva Rakennuspooli.

Edunvalvontaa rakennetun ympäristön hyväksi

Toimintamme lähtökohta on parantaa rakennusteollisuuden liiketoimintaedellytyksiä sekä rakennetun ympäristön toimivuutta ja laatua. Haluamme tuottaa entistä parempaa elinympäristöä ihmisille ja toimintaympäristöä elinkeinoelämälle ottamalla huomioon yhteiskunnan tarpeet ja edistämällä kestävää rakentamista.

Rakennusteollisuus RT keskusliittona keskittyy koko liittoyhteisön keskeisiin yhteisiin asioihin, kuten työmarkkina-asioihin, suhdanne-ennustetoimintaan, yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja viestintään. Toimialat puolestaan ovat erikoistuneet eri asiantuntemusalueisiin sekä omien jäsenyritystensä edunvalvontaan ja jäsenpalveluihin.

RT on yksi Elinkeinoelämän Keskusliiton (EK) suurimmista jäsenjärjestöistä.

..................................

Katso myös nämä