Yhdessä osaamistasi rakentaen
| Rakennusteollisuuden Koulutuskeskus RATEKO

AMK-Seminaari 15. - 16.5.2014 Oulu

RATEKOn ja ammattikorkeakoulujen rakennusostojen 15. yhteistyövuosi käynnistyi Oulussa kevätseminaarin merkeissä toukokuun puolivälissä.

Seminaariväki pääsi myös tutustumaan Oulun rakennuskohteisiin. Ydinkeskustan alla oleva kallioparkki, Kivisydän, oli betonirakentamisvaiheessa ja kiertokäynti oli mielenkiintoinen elämys. Pohjois-Suomen turvapuistossa tutustuttiin konkreettisesti työturvallisuutta edistävään toimintaan.

Seminaarissa kuultiin useita ajankohtaiskatsauksia ja näiden pohjalta käytiin keskustelua sekä seminaarin aikana että iltatilaisuudessa tunnelmallisella Maikkulan kartanon korsusaunalla. RATEKOssa käynnistyi keväällä rakennusterveysasiantuntijoiden koulutus. Aiheeseen liittyvä lainsäädäntö on vielä valmisteilla eri ministeriöissä. Rakennusarkkitehtikoulutus aloitettiin työmarkkinoiden tarpeesta ammattikorkeakouluissa uudelleen pitkän tauon jälkeen. Hakijoita ja kiinnostusta rakennusarkkitehtikoulutukseen on järjestämisluvan saaneiden oppilaitosten mukaan ollut runsaasti. Näkemyksiä vaihdettiin vilkkaasti myös rakennusmestarikoulutuksen kehittämisestä sekä tietomallinnuksesta rakennusalalla. Myös kevään yhteishaun tulokset ja Oulun rakennusvalvonnan terveiset keskusteluttivat seminaariväkeä.

Kuvat © Antero Stenius