Ajankohtaista asfalttijaostossa 3/2019

  • Asfalttialan Palautepäivät pidetään 7.-8.11.2019. Ohjelma ja ilmoittautuminen > 

  • Ulkomaiset asfalttihuijarit. Kuluvan päällystyskauden aikana eteläisessä Suomessa on toiminut aktiivisesti ulkomainen asfalttiyrittäjä.  Yrityksen huijaukseen perustuvasta toiminnasta on tehty lukuisia rikosilmoituksia poliisille ja aville.

    Poliisin mukaan kyseinen firma ei ollut asianmukaisesti ennakkoperintärekisterissä eikä arvonlisäverovelvollisten rekisterissä. Yrityksen taustojen tarkistaminen on myös asiakkaan vastuulla. Ellei urakoitsija ole ilmoittautunut rekistereihin, asiakkaan pitää itse huolehtia ennakonpidätyksestä. Uutta huijauksessa on se, että rahat kierrätettiin suomalaisen yrityksen kautta, jolloin toiminnasta tuli myös verottajan asia. Poliisin mukaan tämä on tyypiltään tiettävästi ensimmäinen juttu, jossa on käytetty suomalaista yhtiötä. 

  • Hallitusohjelma. Positiivisena asiana on uuden hallituksen päätös siitä, että perusväylänpitoon tehdään parlamentaarisen työryhmän esityksen mukaan vuodesta 2020 eteenpäin 300 miljoonan euron vuosittainen tasokorotus. Perusväylänpidon rahoitustason pysyvällä nostolla varmistetaan, ettei korjausvelka enää kasva ja olemassa olevaa korjausvelkaa pystytään purkamaan. Korjausvelan vähentämiseen osoitetun lisärahoituksen vaikuttavuutta arvioidaan vuosittain. 

Lisätietoja yhteyshenkilö Heikki Jämsältä, 050 587 2911, etunimi.sukunimi@infra.fi