| INFRA ry | INFRAn keskustoimisto

Rakentajan yleisperehdytys siirtyi verkkoon

ePerehdytyksessä kaikille työmaille yhteisten asioiden perehdytys suoritetaan itselle sopivana ajankohtana verkossa jo ennen työmaalle menoa.

Perehdytysten taso voi vaihdella yrityksittäin. Toisilla on kattavat aineistot, toisilla vaatimattomat. Usein työmaan vaarat käydään läpi, mutta yleisempi turvallisuustietous jää vähemmälle.

Uusi ePerehdytys tuo yhdenmukaisen ja viranomaisten hyväksymän yleisperehdytyksen helposti kaikkien ulottuville. Työntekijä tai urakoitsija käy ePerehdytyksen läpi netissä jo ennen työmaalle menoa, itselleen sopivana ajankohtana.

Tähän asti urakoitsijat ovat joutuneet istumaan useissa samankaltaisissa perehdytyksissä, kun työt sijaitsevat eri työmailla. Näitä tilaisuuksia voi kertyä vuodessa toistakymmentä. Uusi sähköinen toimintatapa vähentää ajan hukkaa. Aikanaan moni pääurakoitsija tulee myös edellytämään voimassa olevaa ePerehdytystä.

Perehdyttäminen on yhteisellä työmaalla pakollista. ePerehdytys ei korvaa työmaakohtaista perehdytystä, mutta kun yleinen perehdytysaineisto on käyty läpi jo työmaalle tultaessa, työmaakohtaiseen perehdytykseen jää enemmän aikaa.  

Miten se toimii?

ePerehdytys alkaa kirjautumalla tabletilla, kännykällä tai tietokoneella verkon oppimisympäristöön. Opetusohjelma on selkeä ja helppokäyttöinen. Kieliversioita on runsaasti: suomi, englanti, viro, latvia, liettua, venäjä ja puola. Ruotsikin on tulossa.

Tehtäväsivuja on 51, joiden läpikäyntiin menee noin puoli tuntia. Tämän jälkeen suoritetaan tentti. Läpi pääsee, kun tenttikysymysten vastauksista 90 prosenttia on oikein.

Hyväksytty suoritus tallentuu välittömästi Tilaajavastuun Taitorekisteriin, josta tieto on kätevästi työmaalla luettavissa Valttikortilta muun muassa maksuttoman mobiilisovelluksen avulla. Taitorekisteristä voidaan toteuttaa myös integraatio työmaan kulunvalvontajärjestelmään. 

Suoritettu ePerehdytys on voimassa vuoden.  

Jäsenelle halvempi

ePerehdytyksen suorittaminen on maksullista. Yritys säästää kuitenkin merkittävästi, kun riittää, että kaikille työmaille kelpaava yleisperehdytys suoritetaan vain kerran vuodessa.

INFRAn jäsenille ePerehdytys maksaa 12 euroa per henkilö vuodessa – siis euron kuukaudessa. Ei-jäsenille hinta on 24 euroa.

ePerehdytyksen on kehittänyt Rateko tiiviissä yhteistyössä alan yritysten, järjestöjen ja viranomaisten kanssa. 

Verkossa suoritettu ePerehdytys korvaa nykyisessä perehdytysmallissa olevan yleisten turvallisuusasioiden osion. Työpaikkakohtainen perehdytys säilyy silti edelleen työmailla. ePerehdytys ei korvaa nykyistä Työturvallisuuskorttia.

Lue lisää: www.ePerehdytys.fi 

Tiedote aiheesta INFRAn jäsenille: Työturvallisuuden yleisperehdytys on siirtynyt verkkoon