| INFRA ry | Keskusliitto, Kaakkois-Suomi

Naiset, jotka siirtävät vuoria

INFRAn jäsenen E.Hartikaisen kuormaus- ja kuljetusurakassa naiset ovat avainpelaajia. Lue lisää Infra-lehden arkistojutusta!

"Nuoret naiset ovat usein ikäisiään miehiä rauhallisempia kuljettajia. Kaivosajossa se on valttia", kehuttiin Infra-lehdessä 1/2015.

E. Hartikaisella oli tuolloin, vuosi sitten, palveluksessaan viisi nuorta naista louhekuskeina. Dumpperin ohjaamossa soi Jari Sillanpään Malagaan ja yli sadan tonnin kuormat siirtyvät suit sait.

Hartikaisen lisäksi moni muukin INFRAn jäsenyrittäjä on kehunut naisten huolellisuutta kuskin hommissa. Koneet pysyvät ehjinä ja hyvää jälkeä syntyy.

Naisia kaivataan etenkin isojen ajoneuvojen huoltokoulutukseen.

"Laitteiden koko ajan lisääntyvä elektroniikka kaipaa kipeästi osaavia korjaajia. Vaikka koneet ovat isoja, ei niiden huoltamiseen tarvita painonnostajan lihaksia. Nykyiset työkalut ja nostimet ovat kevyitä käyttää", muistuttaa työnjohtaja Marko Ahonen Infra-lehdessä.

Tiedätkö muuten, mitä ovat apatiitti, raakku tai repolainen? Entä arvaisitko, että Hartikaisen naisten kuljettama kiviaines on 2 600 miljoonaa vuotta vanhaa? 

Lue koko juttu Pohjois-Savosta Infra-lehdestä 1/2015!