Tiedotteet ja uutiset

Osumia 17 kappaletta

 1. 5.5.2021

  Vaalassa Suomi-filmin taikaa?

  Vaalassa investoidaan ennätysvauhdilla. Valtion liki 40 miljoonan euron vankilahanke ja kunnan noin 8 miljoonan euron hyvinvointikeskus ovat saaneet myös yksityiset investoinnit liikkeelle.
 2. 5.5.2021

  Suomen napa jatkaa kasvuaan

  Vaikka korona kuristaa, kasvu jatkuu. ”Investointikehys on jäänyt ahtaaksi, joten sitä on tarkoitus kasvattaa sadalla miljoonalla eurolla”, Vantaan kaupunginjohtaja sanoo.
 3. 4.5.2021

  Varkauden kova kuuri kannatti

  Varkaus tilasi yksityiseltä toimijalta tekniset palvelunsa. Vahva lääke auttoi keventämään kuluja.
 4. 4.5.2021

  Kempeleen lumipalloefekti

  Kempeleessä riittää säpinää. Rakennushankkeita valmistuu, uusia yrityksiä syntyy vauhdilla ja väliluku kasvaa parin prosentin vuositahdilla. Miten tähän on tultu?
 5. 4.5.2021

  Joensuu haluaa helppoa arkea

  Rakentamiseen liittyvät päätökset vaikuttavat kunnissa moneen: siihen miten asukkaat ja yritykset viihtyvät, raha riittää ja päästöt vähenevät. Joensuu on tästä hyvä esimerkki.
 6. 30.4.2021

  Hämeenlinnassa riittää elinvoimaa

  ”Tuore vuoden 2020 tilinpäätös kertoo 13,9 miljoonan euron ylijäämästä. Plussan puolelle kirjattiin myös 500 henkilön muuttovoitto”, apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo iloitsee.
 7. 29.4.2021

  Imatra uudistui melkein överisti

  Imatra on viime vuosina keventänyt kovalla kädellä hallintoaan ja siirtänyt myös kunnan rakentamispalveluita ja kaavoitusta markkinoille. Kaavoista jo noin joka toinen kehkeytyy kaupallisen toimijan työpöydällä. Uusi toimintamalli lisäsi kaupungin kykyä reagoida nopeasti muuttuviin tarpeisiin, kaupunginjohtaja arvioi.
 8. 7.4.2021

  Seinäjoki luottaa veto- ja pitovoimaan

  Seinäjoen väkiluku on kasvanut katkeamatta jo 70 vuotta. Mikä on menestyksen salaisuus? ”Kun on veto- ja pitovoimaa, kasvu tulee seurauksena”, rahoitusjohtaja Mika Itänen vastaa.
 9. 7.4.2021

  Lestijärven tuulinen lottovoitto

  Manner-Suomen toiseksi pienin kunta Lestijärvi yllättää. Vaikka kunnanjohtaja Esko Ahonen puhuu leikkisästi lottovoitosta, kyse on sinnikkäästä työstä. Kasvun moottori on nyt tuulivoima.
 10. 7.10.2020

  Kuntavaalit tulevat – ääni investoinneille ja toimiville markkinoille?

  Kuntavaaleihin on vielä aikaa, mutta niistä kannattaa silti kiinnostua jo nyt. Vaalit nimittäin voitetaan jo syksyn ja talven aikana tehtävällä ennakkotyöllä. Kysyimme tutkijoilta ja politiikan vaikuttajilta, miten tärkeitä infra-alan teemoja saataisiin paremmin mukaan vaalikeskusteluun.
 11. 13.12.2019

  Lohja palkittiin vuoden parhaana Kuntatilaajana (Mediatiedote)

  Parhaana Kuntatilaajana palkittu Lohja teki vaikutuksen kilpailuraatiin osaamisensa monipuolisuudella. Raati arvosti etenkin Lohjan panostusta maankäytön suunnitteluun, johon rakennuttaja otetaan usein mukaan jo kaavoitusta tehdessä. Kunniamaininnat kisassa saivat Vantaa ja Hämeenlinna.
 12. 1.2.2018

  Suomen paras kuntatilaaja 2017 on Oulu (Mediatiedote)

  Mikä Suomen kunta hyödyntää taitavimmin markkinoiden potentiaalin ja tekee hankinnat kustannustehokkaimmin? Tätä selvitettiin loppuvuodesta 2017 tehdyssä kyselyssä. Suomen parhaan kuntatilaajaan tittelin sai Oulu, Imatralle meni kunniamaininta
 13. 15.2.2017

  Hyvinkää jalostaa ajatuksia paikallisyrittäjien kanssa

  Sijainti soraharjulla auttaa Hyvinkäätä, mutta teknistä ja hankintatoimen osaamista tarvitaan myös, jotta talous, kadut ja putket kestäisivät. Hyvinkäällä korostetaan paikallisyritysten ja kaupungin oman osaamisen tasapainoista hyödyntämistä.
 14. 15.2.2017

  Imatra kevensi hallintoa ja kävi velan kimppuun

  Harvassa kunnassa tiedetään korjausvelan todellista määrää. Imatralla arvailu loppui katu- ja vesihuoltoverkoston perusteelliseen kuntoinventointiin. Nyt mittava velka lyhenee pitkäjänteisesti ja ostopalvelujen tuella.
 15. 25.11.2016

  Oulun malli tuottaa säästöjä

  Oulussa on saatu hyviä kokemuksia infrahankintojen kilpailuttamisesta markkinoilla. ”Hinnat ovat edullisemmat kuin kaupungin omana työnä tehden”, Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki sanoo.
 16. 16.11.2016

  Varkaus valitsi vahvan lääkkeen

  Varkauden kaupunki teki diagnoosin taloustilanteestaan ja valitsi hoidoksi lääkkeistä väkevimmän: teknisten töiden täysulkoistuksen. Säästöjä tuli ja laatukin parani.
 17. 15.11.2016

  Joensuu vetää puoleensa

  Joensuu on tehnyt sen, mistä moni muu vain haaveilee. Kaupunki kasvaa ja vetää puoleensa verotuloja. Uutta rakennetaan vauhdilla, mutta myös vanhasta infrasta pidetään hyvää huolta.