Tiedotteet ja uutiset

Osumia 17 kappaletta

 1. 21.6.2022

  Satu Alatalo vaihtoi tradenomin työt insinöörin tehtäviin

  INFRA Pohjoinen myönsi Oulun ammattikorkeakoulusta valmistuneelle Satu Alatalolle kannustuspalkinnon. Satu Alatalo päätyi alkujaan sattumalta infra-alalle. Insinööriksi hän opiskeli vakaasta mielenkiinnosta.
 2. 15.6.2022

  Uudistettu INFRA Golf pelattiin 9.6. Hämeenlinnassa

  INFRA Golf 2022 pelattiin Tawast Golfin kentällä. Tapahtumaa oli uudistettu viime kerrasta. Päivä aloitettiin lounaalla ja peliin valmistautumisessa oli mahdollisuus tutustua Top Tracer range -simulaattoriin. Lisäksi lanseerattiin uusi piiriyhdistysten ja yritysjäsenten välinen joukkuekisa.
 3. 10.6.2022

  Valmistuneiden viesti yrittäjille: Anna uransa alussa olevalle monipuolisia infra-alan töitä, tue ja motivoi!

  INFRA Pohjoinen jakoi viidelle vastavalmistuneelle ammattikoulun opiskelijalle kannustuspalkinnon. Kysyimme stipendin saajilta: Miksi valitsit infra-alan? Mitä sanoisit sellaiselle henkilölle, joka harkitsee infra-alaa? Millaisia terveisiä lähettäisit työnantajille ja koulutusorganisaatiolle?
 4. 20.5.2022

  Esimerkillistä toimintaa työtapaturman sattuessa

  Uutinen turvallisuusviikon lopuksi: E. Helaakosken kuljettaja esti ripeällä toiminnallaan vakavan henkilötapaturman kehittymisen pahimmaksi mahdolliseksi.
 5. 6.4.2022

  Hallitukselta karvasta kalkkia väylärahoista huolta kantaneille

  Viime metreille asti RT ja INFRA vaativat liikenteen menoleikkausten perumista kehysriihessä, mutta toisin kävi. Perusväylänpidon rahoitus saatiin säilytettyä aiemmin suunnitellulla tasolla, mutta kustannusten kasvu syö budjetoidun rahan ostovoimaa.
 6. 4.4.2022

  Perusväylänpidon rahoista ei ole varaa ottaa senttiäkään – Suomen väylien kunto on jo valmiiksi veitsenterällä (Mediatiedote)

  Hallituksen on peruttava kehysriihineuvotteluissaan liikenteen menoleikkaukset, vaativat Rakennusteollisuus RT ja sen jäsenliittona väyläalan urakoitsijoita edustava INFRA. ”Nyt ratkaistaan, pysyttelemmekö väylien turvallisuudessa ja palvelukyvyssä mitattuna enää edes auttavasti läntisessä standardissa”, RT:n varatoimitusjohtaja Paavo Syrjö arvioi.
 7. 1.4.2022

  Löpön käyttäjät jäivät rannalle tukipäätöksissä – polttonesteistä riippuvaisten elinkeinoelämän sektoreiden tarpeita tarkasteltava jatkossa laajemmin (Mediatiedote)

  Logistiikka-alan tänään julkistettu tukipaketti jätti rannalle kevyttä polttoöljyä eli löpöä käyttävän infra- ja konetyöalan. Löpön keskihinta on noussut vuodessa 115 prosenttia. Jatkovalmistelussa on tärkeää käsitellä laajemmin polttonesteiden rajusta hinnannoususta kärsivää elinkeinoelämää, INFRA ry vaatii. Infra-ala on esittänyt löpön väliaikaista veroalea akuutin kriisitilanteen ratkaisuksi.
 8. 30.3.2022

  Kone- ja infraurakoitsijan työkoneilla on tärkeä rooli poikkeusoloissa – koneyrittäjän ahdinko voi vaikuttaa jopa maanpuolustuskykyyn (Mediatiedote)

  Moni kuorma-auton, pakettiauton, pick-upin, moottoripyörän tai moottorikelkan omistaja tietää, että oma kulkupeli voidaan määrätä poikkeustilanteessa puolustusvoimien käyttöön. Keskeistä poikkeustilanteessa apuun kutsuttavaa arsenaalia ovat myös maarakentamisessa käytetyt työkoneet. Polttoöljyn hinnan nousu uhkaa rapauttaa tätä reserviä.
 9. 23.3.2022

  Hallituksen on peruttava liikenteen rahoituksen leikkaus

  INFRA, JHL Raideammattilaiset, MTK, SAK, Rakennusliitto, Suomen Tieyhdistys ja Suomen Yrittäjät kantavat huolta Suomen liikenneverkoston kunnosta ja korjausvelan kasvusta. Järjestöt katsovat, että hallituksen tulee perua liikenteen rahoituksen 110 miljoonan euron leikkaus kevään kehysriihessä.
 10. 23.3.2022

  Espoon kaupunki on vuoden 2021 Paras infratilaaja

  Kuntaliitto ja INFRA ry ovat myöntäneet Espoon kaupungille vuoden 2021 Paras infratilaaja -tunnustuksen. Espoon erityisiksi ansioiksi infrahankinnoissa arvioitiin omasta tilaajaosaamisesta huolehtiminen, monipuolinen hankintamenettelyjen hyödyntäminen, avaukset sosiaalisen ja ekologisen kestävyyden soveltamisessa hankintoihin sekä aktiivisuus infra-alan digikehittämisessä.
 11. 23.3.2022

  Huoli kasvaa konealan yrityksissä – löpön raju hinnannousu voi heijastua huoltovarmuuteen ja jopa yli 100 000:een työpaikkaan (Mediatiedote)

  Kevyen polttoöljyn eli löpön raju hinnannousu on ajanut monet konepalvelu- ja infra-alan yritykset pohtimaan yritystoimintansa jatkon edellytyksiä. Ratkaisu yritysten tukalaan tilanteeseen olisi yritystoiminnassa käytettävän löpön väliaikainen veronalennus, ehdottaa yrityksiä edustava INFRA ry.
 12. 11.3.2022

  Jos kotimaisesta turpeesta halutaan ensi talven energiaratkaisu, on toimittava nyt (Mediatiedote)

  Energiayhtiöissä tehdään parhaillaan päätöksiä seuraavan lämmityskauden hankinnoista. Konealan yrityksiä edustava INFRA kiirehtisi erityisesti kotimaisen turpeen tilauksia. Nyt tehtävillä päätöksillä ratkaistaan, pystyvätkö turveyrittäjät tarjoamaan ylipäätään apua ensi talven energiatarpeisiin.
 13. 21.2.2022

  INFRA: Yritystoiminnassa käytettävän kevyen polttoöljyn hinta on saatava alas väliaikaisella veronalennuksella (Mediatiedote)

  Polttonesteiden raju hinnannousu on ajanut akuuttiin kriisiin myös konepalveluissa ja infraurakoinnissa toimivia yrityksiä. Sujuvan ja turvallisen arjen kannalta kriittiset alat tarvitsevat täsmäapua. Sellaisena toimisi yritystoiminnassa käytettävän kevyen polttoöljyn väliaikainen veronalennus, ehdottaa INFRA.
 14. 18.2.2022

  Elinkeinoelämän 14 järjestöä ovat pettyneitä työministeri Haataisen menettelyyn hankintalain tulkinnassa – ”Mikä tässä on vastuullista?”

  Yhteensä 14 Elinkeinoelämän järjestöä on laatinut yhteisen vetoomuksen koskien Työministeri Tuula Haataisen ajamaa sidosyksikköjen ulosmyyntirajojen nostoa ohi hallitusohjelman, mistä säädetään hankintalaissa.
 15. 4.2.2022

  Työmaana tulevaisuus -somekampanja starttaa

  #TyömaanaTulevaisuus on RT:n organisoima somekampanjasarja rakennusalan uudistumisesta ja uudistuksen tekijöistä. Keväällä 2022 aihetunnisteen alla jaetaan tietoa alan monipuolisista ammateista sekä alalla työskentelevien erilaisista urapoluista.
 16. 27.1.2022

  Infrayrittäjä, katse tuulilasiin! Onko johtaminen kunnossa?

  Rateko ja INFRA ry paketoivat kolmipäiväisen johtamistaidon koulutuksen, jossa luupin alla ovat muun muassa työpaikan ilmapiiri, esimiehen itsetuntemus ja vuorovaikutustaidot. Laadukas johtaminen on yksi yrityksen valteista kilpailtaessa hyvistä työntekijöistä.
 17. 24.1.2022

  INFRA Pohjoinen jakoi kaksi kannustuspalkintoa hyvästä koulumenestyksestä

  INFRA Pohjoinen palkitsi Ville Määtän ja Aleksi Pulkkisen hyvästä koulumenestyksestä. Palkitut kiittelevät infra-alan monipuolisuutta ja toivovat työnantajilta vastuullista ja kannustavaa työilmapiiriä sekä hiljaisen tiedon siirtämistä nuoremmalle työntekijäpolvelle. Lämpimät onnittelut palkituille!