Tiedotteet ja uutiset

Osumia 28 kappaletta

 1. 11.6.2021

  #Karpankierros Uudellamaalla ja Pohjois-Savossa

  Kiertoreissu jäseniin paljastaa, mitä kuuluu infrayrittäjän arkeen. Kari Muhosen kyselykierros starttasi Kaakkois-Suomesta ja jatkui Uudenmaan kautta Pohjois-Savoon.
 2. 11.6.2021

  #Karpankierros: Tuokiokuvia pohjoisesta

  Kiertoreissu jäseniin paljastaa, mitä kuuluu infrayrittäjän arkeen. Kari Muhosen kyselykierros starttasi Kaakkois-Suomesta. Kevään aikana Karppa kierteli INFRA Pohjois-Suomen alueella.
 3. 10.6.2021

  #Karpankierros jatkuu: Terveisiä Keski-Suomesta!

  Kiertoreissu jäseniin paljastaa, mitä kuuluu infrayrittäjän arkeen. Kari Muhosen kyselykierros starttasi Kaakkois-Suomesta, ja nyt Karppa vieraili Keski-Suomessa.
 4. 8.6.2021

  Vastuullinen autoilija varmistaa osaltaan turvallisen tietyömaan (Mediatiedote)

  Miltä tuntuisi, jos aivan työpöytäsi vierestä suhahtaisi ohi 40-tonninen rekka? Osalla suomalaisista työpaikka on vilkkaan liikenteen keskellä. Asfalttialan toimijat vetoavat kaikkiin tienkäyttäjiin tietyömaiden nopeusrajoitusten noudattamiseksi.
 5. 7.6.2021

  Uusin bitumi-indeksi

  Viimeisin bitumi-indeksi.
 6. 4.6.2021

  Hankemuotoa tärkeämpää on yhteishengen luominen

  Yhteistyön merkitys on kasvanut infra-alalla selkeästi vuosien saatossa. INFRA ry ja SKOL ry tilasivat aiheesta selvityksen, jonka toteutti valmistuva insinööri (YAMK) Hannele Haavisto.
 7. 3.6.2021

  INFRA Pohjoisen kannustuspalkinnon saanut Hanna-Kaisa Vesa: ”Tulin pikkusiskon jalanjäljissä infra-alalle”

  Kannustuspalkinnon hyvästä koulumenestyksestä saanut 37-vuotias Hanna-Kaisa Vesa valmistui Oulun ammattikorkeakoulusta rakennustekniikan linjalta suuntautumisalanaan yhdyskuntatekniikka.
 8. 2.6.2021

  Osallistu Twitter-chatiin #Huomisentie keskiviikkona 9.6. kello 11–12

  Mihin tie vie tulevaisuudessa? Näetkö edessäsi raidevallankumouksen vai raiteiden ja teiden rinnakkainelon? Onko tiestö riittävässä kunnossa, ja miten sitä kannattaisi kehittää jatkossa? Tule mukaan livetviittaamaan aiheesta keskiviikkona 9.6. klo 11–12, kun INFRA ry (@INFRA_ry) järjestää tiestöteemaisen #Huomisentie Twitter-chatin.
 9. 27.5.2021

  Nuoret infrarakentajat kilpailivat Taitaja2021-kisassa toukokuun lopussa

  Gradia Jyväskylän opiskelijat nappasivat kisan 1. ja 3. sijan. Joensuun Riveria vei 2. sijan. Kilpailun organisoi Oulun seudun ammattiopiston Haukiputaan yksikkö. Kilpailutehtävänä oli sadevesiviemärin asennus.
 10. 5.5.2021

  Vaalassa Suomi-filmin taikaa?

  Vaalassa investoidaan ennätysvauhdilla. Valtion liki 40 miljoonan euron vankilahanke ja kunnan noin 8 miljoonan euron hyvinvointikeskus ovat saaneet myös yksityiset investoinnit liikkeelle.
 11. 5.5.2021

  Suomen napa jatkaa kasvuaan

  Vaikka korona kuristaa, kasvu jatkuu. ”Investointikehys on jäänyt ahtaaksi, joten sitä on tarkoitus kasvattaa sadalla miljoonalla eurolla”, Vantaan kaupunginjohtaja sanoo.
 12. 4.5.2021

  Varkauden kova kuuri kannatti

  Varkaus tilasi yksityiseltä toimijalta tekniset palvelunsa. Vahva lääke auttoi keventämään kuluja.
 13. 4.5.2021

  Kempeleen lumipalloefekti

  Kempeleessä riittää säpinää. Rakennushankkeita valmistuu, uusia yrityksiä syntyy vauhdilla ja väliluku kasvaa parin prosentin vuositahdilla. Miten tähän on tultu?
 14. 4.5.2021

  Joensuu haluaa helppoa arkea

  Rakentamiseen liittyvät päätökset vaikuttavat kunnissa moneen: siihen miten asukkaat ja yritykset viihtyvät, raha riittää ja päästöt vähenevät. Joensuu on tästä hyvä esimerkki.
 15. 30.4.2021

  Hämeenlinnassa riittää elinvoimaa

  ”Tuore vuoden 2020 tilinpäätös kertoo 13,9 miljoonan euron ylijäämästä. Plussan puolelle kirjattiin myös 500 henkilön muuttovoitto”, apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo iloitsee.
 16. 29.4.2021

  Rakennusteollisuus RT: ”Puoliväliriihen päätökset todellinen uhka liikennepolitiikan pitkäjänteisyydelle”

  Rakennusteollisuus RT on huolissaan hallituksen puoliväliriihessä sopimista menoleikkauksista vuodelle 2023. Vaikka varsinaiset yksityiskohtaiset leikkauslistat tarkentuvat vasta ensi vuonna, riihessä leikattiin rajuimmin liikenne- ja viestintäministeriön määrärahoja. Näissä suurinta roolia näyttelee perusväylänpitoon ja kehittämisinvestointeihin kohdistettu rahoitus.
 17. 29.4.2021

  Imatra uudistui melkein överisti

  Imatra on viime vuosina keventänyt kovalla kädellä hallintoaan ja siirtänyt myös kunnan rakentamispalveluita ja kaavoitusta markkinoille. Kaavoista jo noin joka toinen kehkeytyy kaupallisen toimijan työpöydällä. Uusi toimintamalli lisäsi kaupungin kykyä reagoida nopeasti muuttuviin tarpeisiin, kaupunginjohtaja arvioi.
 18. 16.4.2021

  Järjestöt: Suomen pitää ajaa EU:ssa myös tiestön asiaa (Mediatiedote)

  Eilen julkaistuun Liikenne 12 -suunnitelmaan on jäänyt valuvikoja, jotka vaarantavat jatkossa EU-rahoituksen saamisen Suomen tieverkon ja esimerkiksi Nelostien kehittämiseen. Suunnitelman tekstimuotoilut pitää pikimmiten korjata, vaativat liikennealan vaikuttajajärjestöt.
 19. 9.4.2021

  Monta kokkia, mainio soppa! Uusilla suosituksilla enemmän irti infrahankkeesta

  Infrahankkeen toteutuksessa toimii monta osaajaa: työn tilaaja, rakennuttajakonsultti ja urakoitsija. Koko toimitusketjua edustanut työryhmä julkisti huhtikuussa 2021 suositukset hankkeiden yhteistyön edistämiseksi. Ryhmän yrittäjäjäsen uskoo, että etenkin kunnissa voidaan tätä reseptiä seuraamalla saavuttaa tuntuvat säästöt.
 20. 7.4.2021

  Seinäjoki luottaa veto- ja pitovoimaan

  Seinäjoen väkiluku on kasvanut katkeamatta jo 70 vuotta. Mikä on menestyksen salaisuus? ”Kun on veto- ja pitovoimaa, kasvu tulee seurauksena”, rahoitusjohtaja Mika Itänen vastaa.
 21. 7.4.2021

  Lestijärven tuulinen lottovoitto

  Manner-Suomen toiseksi pienin kunta Lestijärvi yllättää. Vaikka kunnanjohtaja Esko Ahonen puhuu leikkisästi lottovoitosta, kyse on sinnikkäästä työstä. Kasvun moottori on nyt tuulivoima.
 22. 24.2.2021

  INFRA ja RT: Liikenne 12 -suunnitelma tähtää pitkäjänteisyyden lisäämiseen, mutta kunnianhimotaso on vaatimaton

  Valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman lausunnolla ollut luonnos tuo kauan kaivattua pitkäjänteisyyttä liikenneverkon kehittämiseen. Huolestuttavinta suunnitelmassa on kuitenkin riittämätön rahoitustaso ja puutteellinen näkemys liikenneinvestointien merkityksestä Suomelle, arvioivat INFRA ry ja Rakennusteollisuus RT.
 23. 5.2.2021

  Yhteishaku alkaa 23. helmikuuta – mistä opiskelijat paikkaamaan infra-alan osaamisvajetta?

  Infra-alalta eläköityy noin 1 200 henkilöä vuosittain. Oppilaitoksista valmistuu noin 600 henkilöä. Vajetta on kaikissa työlajeissa, mutta etenkin ratapuolella, työnjohdossa ja tietomalliosaamisessa. ”Nyt pitäisi laittaa koulutuspolut ja hakukiintiöt kuntoon sekä hyödyntää infra-alan parantunut imago”, MANK ry:n Antti Knuutila sanoo.
 24. 29.1.2021

  Ammattilaisen viisi vinkkiä turvalliseen talviliikkumiseen (Mediatiedote)

  Aamukahvit tuntemattomalta ja kohteliaat autoilijat – etelän talvessa riitti yllätyksiä Lapista apuun rientäneelle talvikunnossapitäjälle. Ennen kotimatkaa kokenut kuljettaja Marko Myöhänen kokosi vinkit turvalliseen talviliikkumiseen meille kaikille.
 25. 29.1.2021

  Aamukahvit tuntemattomalta ja kohteliaat autoilijat – etelän talvi yllätti rovaniemeläisen konekuskin

  Pohjoisesta tulee kovina lumitalvina talvikunnossapitäjiä etelän eläjien kulkureittejä aukomaan. Lumisodan sankari Lapista kiittelee järvenpääläisten malttia liikenteessä.
 26. 21.1.2021

  Järjestöt: Suomen saavuttavuus liikennepolitiikan ytimeen

  Eurooppalainen liikenneverkkopolitiikka herättää Suomessa kiinnostusta. Suuri osallistujajoukko ja lukuisat tiukat yleisökysymykset leimasivat EU:n TEN-T-politiikkaa luotaavaa tapahtumaa, jonka INFRA, Kauppakamari ja Satamaliitto järjestivät yhteistyössä. Vaikka puhe polveili paljon raideyhteyksissä, INFRAn toimitusjohtaja Paavo Syrjö muistuttaa, että maantieverkoston tärkeyttä ei saa Suomen kaltaisessa isossa ja harvaanasutussa maassa unohtaa.
 27. 14.1.2021

  Uusi kiertotalouden edistämisohjelma osoitti yhteistyön tarpeen (Mediatiedote)

  Ympäristöministeriö julkisti 13. tammikuuta 2021 ehdotuksen Kiertotalouden strategiseksi edistämisohjelmaksi. Toteutuakseen se vaatii laajan toimijakentän sitouttamisen jatkotyöstöön, muistuttavat Rakennusteollisuus ja INFRA. Yksi vieteriukkokin ohjelmaehdotuksessa nähtiin.
 28. 14.1.2021

  Rakennusteollisuuden liittoyhteisö valmistelee suositusta ulkomailta saapuvan työvoiman koronatesteistä

  Suomen lähialueiden pahentunut epidemiatilanne edellyttää lisää toimenpiteitä rakennustyömaiden turvallisen työskentelyn varmistamiseksi. Valmisteilla on suositus, jonka mukaan negatiivinen testitulos olisi ehto työmaille pääsyyn.