ePerehdytyksen slogankilpailussa vauhdikkaita ehdotuksia

Uuden ePerehdytyksen tunnuslauseesta järjestetyn kilpailun voittajat on arvottu. Hyviä lennokkaita ehdotuksia saatiin runsaasti.

ePerehdytyksen slogankilpailun pääpalkinnon, 1000 euron matkalahjakortin, voitti Kreaten projektipäällikkö Aleksander Perijäinen (kuvassa vasemmalla). Firan sponsoroiman palkinnon ojensi työturvallisuuspäällikkö Jari Pulkkinen Firan Technopoliksen H-osan rakennustyömaan edustalla Vantaalla marraskuun lopussa.  ePerehdytys on otettu käyttöön Firassa seitsemällä työmaalla, ja palaute on Jari Pulkkisen mukaan ollut todella hyvää.

Kreaten projektipäällikkö Aleksander Perijäinen osallistui jokin aika sitten kilpailuun, jossa etsittiin osuvinta tunnuslausetta uudelle ePerehdytykselle. Hän kävi ensin netissä tutustumassa rakennusalan uuteen perehdytysmalliin, ja päätyi ehdottamaan ”Safety net”-tunnusta. Kilpailun onnetar suosi Perijäistä, joka arvottiin Firan sponsoroiman tuhannen euron matkalahjakortin voittajaksi 233 henkilön joukosta. Myös lopulliseksi tunnukseksi valittu ”Turva verkossa” vastaa hyvin Perijäisen ehdotusta. 

”Minua kiinnostaa uudessa perehdytysmallissa etenkin se, että siinä jokainen voi suorittaa perehdytyksen omalla äidinkielellään”, hän sanoo.  Perijäinen tietää mistä puhuu, omia perehdytystilaisuuksiaan mies vetää jopa kuudella eri kielellä, eli suomen lisäksi venäjän, viron, ukrainan, puolan ja englannin kielillä. ePerehdytyksessä kieliä on käytössä seitsemän, suomen kielen lisäksi vaihtoehtoina ovat viro, latvia, liettua, puola, venäjä, englanti ja ruotsi.

Perijäinen työskentelee tällä hetkellä vastaavana mestarina Vuosaaren sillan ja raittisillan työmaalla. Kokonaisarvoltaan 13,5 miljoonan euron urakka sisältää vanhan katusillan korjauksen, uuden kevyen liikenteen sillan rakentamisen sekä kohteeseen liittyvät muut työt kuten tukimuurin ja kaukalon rakentamista.  Lisähaastetta tuo metroradan läheisyys, paalutuksen aikana tärinöitä ja siirtymiä on seurattava tarkasti.

ePerehdytyksessä rakennusalan työturvallisuuden yleiset asiat suoritetaan etukäteen ajasta ja paikasta riippumattomana verkko-oppimisena. Näin työmaalle perehdytykseen jää enemmän aikaa. Hyväksytty suoritus on voimassa aina vuoden kerrallaan kaikilla työmailla.

ePerehdytyksestä löytyy tietoa nettiosoitteesta eperehdytys.info.

ePerehdytyksen slogankilpailu

  • ePerehdytyksen tunnus on ”Turva verkossa”, joka kuvastaa hyvin ajasta ja paikasta riippumatonta perehdytyksen verkko-oppimista.
  • Ehdotuksia kilpailuun saatiin 233
  • Kilpailuun tuli monia vauhdikkaita riimejä, kuten: Kun etukäteen verkossa perehdyn niin vähemmän työmaalla erehdyn! Ettei homma tyrehdy - ePerehdy! Perehdytetty EI PETY! Turvallista työpäivää, Reiska! Älä eRehdy vaan ePerehdy!
  • Voittaja arvottiin kaikkien osallistujien kesken, Firan sponsoroiman 1000 euron matkalahjakortin voitti Aleksander Perijäinen Kreatesta. 
  • Palkittiin myös 2 muuta ehdotusta, jotka olivat hyvin lähellä lopullista nimeä, urheiluliikkeen 100 euron lahjakorteilla.

Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti voitosta. Onnittelemme voittajia ja kiitämme kaikkia kilpailuun osallistuneita!