| Talonrakennusteollisuus ry | Sisä-Suomi ja Pohjanmaa

Timo Porrassalmesta Keski-Suomen vuoden rakennusmestari

Rakennusliike Porrassalmi Oy:n toimitusjohtaja, kiinteistöneuvos Timo Porrassalmi on saanut Keski-Suomen vuoden rakennusmestari -palkinnon.

Tunnustuksen myönsivät Rakennusmestarien ja –insinöörien Keski-Suomen piirin yhdistykset. Palkinto ojennettiin Porrassalmelle perjantaina alkaneilla Jyväskylän Rakennusmessuilla.

Timo Porrassalmi on aloittanut uransa 15-vuotiaana aputyöläisenä perheen rakennusliikkeessä. Siitä tie on edennyt yrityksen toimitusjohtajaksi, nykyisin 68-vuotias Rakennusliike Porrassalmi työllistää noin 50 ihmistä. Palkinnon myöntämisen kriteerinä oli nimenomaan Porrassalmen pitkä ja menestyksekäs ura rakentamisen parissa.

Timo Porrassalmi ei suostu ottamaan palkinnosta kunniaa vain itselleen. -Rakentaminen on tiimityötä, ja siksi koen, että tämä tunnustus on meidän koko yritykselle. Rehellisesti voin sanoa, että muut tekevät yrityksessämme enemmän työtä kuin minä, toteaa Porrassalmi.

Keski-Suomen vuoden rakennusmestari on ylpeä myös koko rakennusalasta, joka on noususuunnassa. -Rakennusala vetää maan taloutta taantumasta ylös. Alan luvut ja tulevaisuus näyttävät hyvältä. Erityisen ilahduttavaa on, että teollisuuden rakentaminen on viriämässä, pohtii Porrassalmi.

Huolta hän kantaa muun muassa liian vähäisestä rakennustyönjohtajien määrästä. Koulutus ei nykyisin tuota rakennusmestareita ja –insinöörejä riittävästi alan tuotannon tarpeisiin.

Lisätietoja Rakentaminen ja Talotekniikka 2015 -messuista: Myyntijohtaja Jyri Siekkinen, Jyväskylän Messut Oy puh. (014) 334 0029, 050 522 9911, jyri.siekkinen@jklmessut.fi, www.jklrakennusmessut.fi