| Rakennusteollisuus RT ry | Keskusliitto

Laatupöhinää ja hyvän laadun tekijöitä etsitään – Rakentamisen laatuteko 2016 -kilpailu käynnistyy

Kenelle rakentamisen hyvä laatu on kunnia-asia? Kenen asenteesta ja ammattitaidosta kannattaa ottaa oppia? Kuka ansaitsee näkyvän tunnustuksen laadukkaasta työstään? Rakentamisen laatuteko 2016 -kilpailu käynnistyy perjantaina 11.3.2016. Kilpailu paljastaa ja palkitsee hyvän laadun tekijät.

Kilpailu on tarkoitettu korjaus- ja uudisrakennustyömailla tai rakennustuotteita valmistavissa tehtaissa toimiville työntekijöille, työryhmille, työnjohtajille, projektipäälliköille tai valvojille. Heidän laatutekonsa voivat liittyä esimerkiksi menetelmiin, työtapoihin, yhteistyökykyyn, asenteisiin ja ammattiylpeyteen.

– Laadukas lopputulos on aina ihmisestä kiinni ja nyt haluamme nostaa hyviä tekijöitä esille. Kilpailun keskeinen tavoite on, että rakentamisen laatuun liittyvät hyvät käytännöt, oivallukset ja kokemukset saadaan yksittäisiltä tekijöiltä yhteiseen käyttöön, toteaa rakentamisen kehittämisestä vastaava johtaja Jukka Pekkanen Rakennusteollisuus RT ry:stä.

Pekkanen korostaa, että laadun tekeminen ei ole vaikeaa, vaan lähinnä asennekysymys. Myös kilpailussa nimenomaan asenne ratkaisee. Palkitsemisperusteissa huomioidaan ennen kaikkea pitkäjänteinen, korkealaatuinen työ rakentamisen alalla ja innovatiivisuus laadun parantamisessa.

– Laatupöhinää ja hyvää fiilistä! Sitä alalle kaivataan. Uskon kilpailun kohottavan alan työntekijöiden ammattiylpeyttä sekä ajatusta siitä, että laatu on tahdon asia, Pekkanen painottaa.

Asiantuntijaraati valitsee kaikkien ehdokkaiden joukosta kuusi laatutekoa tekijöineen kilpailun finaaliin. Finalistit esitellään syys–lokakuussa ja palkinnon saaja julkistetaan 13.10.2016 FinnBuild-messuilla Helsingissä. Voittajan valitsee maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Rakentamisen laatuteko -kilpailu on osa laajempaa laadun kehittämishanketta. Rakennusteollisuus RT:n kanssa kilpailun toteuttavat Rakennusliitto, Rakentamisen Laatu RALA ja Rakennuslehti. Lisätiedot ja ilmoitautuminen osoitteessa www.rakennusteollisuus.fi/laatuteko.

Lisätietoja

  • Jukka Pekkanen
  • johtaja
  • jukka.pekkanen(@)
    rakennusteollisuus.fi

  • puh. 050 527 6966, 09 129 9253