| Rakennusteollisuus RT ry | Keskusliitto

Rakennusalan kolmannella turvallisuusviikolla huomio niin suuriin kuin pieniinkin työmaihin

Rakentajat järjestävät koko alaa koskevan kolmannen yhteisen valtakunnallisen turvallisuusviikon 9. - 13.5.2016. Viikkoa vietetään tänäkin vuonna teemalla ”Viisaat kypärät yhteen”.

Viikon aikana järjestetään tapahtumia ja seminaareja eri puolilla maata. Työmaakierroksilla rakennusyritysten henkilöstö vierailee toistensa työmailla tekemässä turvallisuushavaintoja. Radio Classic esittää neljä Rakennusteollisuus RT:n tuottamaa ohjelmaa viikon aikana. Niiden aiheina ovat tienkäyttäjien ja infratyöntekijöiden turvallisuus tietyömailla, omakotityömaiden turvallisuuden vastuukysymykset, omakotitalon tai mökin rakentajan työturvallisuus, sekä rakennusalan ammattilaisten työturvallisuus esimerkkinä oman kodin remontoijalle. Perjantaina on kansallinen tapaturmapäivä, jolloin korostetaan kiireen merkitystä tapaturmiin.

Työturvallisuus on kaikkien työmaalla työskentelevien yhteinen asia ja edellyttää jokaisen sitoutumista. Rakennusteollisuus on jos pidemmän aikaa sitouttanut jäseniään työturvallisuuteen. Se seuraa tarkasti omien jäsenyritystensä työtapaturmia. Kuukausittain tehtävässä tapaturmakyselyssä jäsenyritysten tapaturmataajuus, eli työtapaturmien määrä miljoonaa työtuntia kohden, on painunut nyt noin 15:een. Keskimääräinen tapaturmataajuus koko rakennusalalla on yli 60.

Rakentamisen turvallisuus ei parane kuin kaikkien yhteistyöllä. Siitä koko alan yhteinen turvallisuusviikkokin haluaa kertoa. Rakennusteollisuus RT:n kaikkien jäsenliikkeiden tavoitteena on saada kitkettyä työtapaturmat minimiin työmailla ja tehtaissa vuoteen 2020 mennessä. Tavoitteena on vähentää tapaturmia 30 prosenttia joka vuosi.

Rakennusalan Viisaat kypärät yhteen -työturvallisuusviikon järjestää Rakennusteollisuus RT sekä yhteistyökumppanit Rakennusliitto, Rakli, SKOL, PRO ja viranomaistahot.

Lisätiedot:
Työturvallisuusasiantuntija Juha Suvanto, puh. 050 344 9669

Rakennusteollisuuden turvallisuusviikko ja sen tapahtumat ja radio-ohjelmat

Tieto RT:n jäsenten tapaturmakyselyistä ja tuloksista