| Rakennusteollisuus RT ry | Keskusliitto

Uusi opas rakenteellisesta energiatehokkuudesta

Ympäristöministeriö ja RTT Eristeteollisuus ovat julkaisseet Rakenteellinen energiatehokkuus -oppaan. Maksuton opas tarjoaa käytännönläheistä tietoa energiatehokkaista ratkaisuista.

Uuteen oppaaseen on paketoitu, miten tulevaisuuden “lähes nollarakentaminen” on mahdollista ottaa huomioon jo rakennusten hanke- ja arkkitehtisuunnittelussa, rakennesuunnittelussa ja itse rakentamisvaiheessa. Opas sisältää käytännön esimerkkejä toteutuneista rakennuskohteista. Myös ilmasto-olojen muutokset on otettu huomioon, kun on haettu toimivimpia kosteusteknisiä ratkaisuja.

- Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että talon rakenteissa hyödynnetään energiatehokkaita ratkaisuja. Esimerkiksi asuinrakennusten ongelmalliset kylmäsiltakohdat eli ulkoseinien ja alapohjan liitokset, ulkonurkat ja ovi- ja ikkunasovitukset eristetään tulevaisuudessa paremmin, kuvaa oppaan sisältöjä RTT Eristeteollisuuden erityisasiantuntija Ari Ilomäki.

Oppaassa suositellaan, että rakennusten ulkovaipalle ja tiiviydelle asetetaan selkeät arvosuositukset jo hankintavaiheessa. Energiatehokkaat rakenneratkaisut voidaan todentaa laskennallisesti tulevina energiakulutuksen säästöinä ja näin hankinnat voidaan myös kilpailuttaa. Lopputuloksena lämmitystarve pienenee ja sisätilojen viihtyvyys paranee.

Rakenteellinen energiatehokkuus - opas ja hanke on julkaistu 8.9.2015 pidetyssä seminaarissa. Opas on myös vapaasti ladattavissa Rakennusteollisuuden  ja ympäristöministeriön nettisivuilta.

Lisätietoja:
Ari Ilomäki
tuoteryhmäpäällikkö, eristeteollisuus, Rakennustuoteteollisuus RTT ry
(09) 1299222, ari.ilomaki@rakennusteollisuus.fi