| Rakennusteollisuus RT ry | Keskusliitto

Rakennusteollisuuden tarjottimella asumisen hinta ja raksakahvit Porin SuomiAreenassa

Porin SuomiAreenassa on keskustelu ja kahvi kuumana heinäkuussa. Keskiviikkona 16.7. RT nostaa puheenaiheeksi asumisen hinnan otsikolla Oma koti kullan kallis, miksi? Torstaina 17.7. RT kutsuu Raksakahveille, joilla sana on vapaa. Asuminen ja ympäristö ovat tänä vuonna koko SuomiAreena-tapahtuman kattoteemana.

"Oma koti kullan kallis, miksi?" -paneelikeskustelussa ruoditaan asumisen hintaa eri näkökulmista: Uhkaako meitä asuntokupla? Miksi asuntojen hinnat ja vuokrat kasvavat pääkaupunkiseudulla taantumasta huolimatta? Onko Suomessa käynnissä asuntovarallisuuden isojako? Mitä pitäisi tehdä jotta asuminen ei kallistuisi yli ihmisten maksukyvyn tai asunnosta muodostuisi köyhyysloukku?

Keskustelijoina ovat kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen, Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson, Suomen Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja Ari Pauna, YIT:n kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen ja Design-Talon toimitusjohtaja Saku Sipola. Juontajana toimii johtava asiantuntija Heli Suominen Milttonista.

Keskustelu pidetään keskiviikkona 16.7. kello 15.45–17.00 Porissa SuomiAreena-pihalla, Antinkatu 2. Porin keskustassa sijaitseva SuomiAreena-piha on katettu tila, johon mahtuu yleisöä noin 250 henkilöä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. 

Paneelikeskustelu näkyy myös suorana lähetyksenä että jälkikäteen tallenteena verkossa MTV:n www.katsomo.fi sekä www.suomiareena.fi/videot/

Rakennusteollisuus nostaa kissan ja kahvit pöydälle!

Torstaina 17.7. kello 14.00–15.30 Rakennusteollisuus RT tarjoaa SuomiAreena-kävijöille Raksakahvit Porin Raatihuoneenpuistossa. Kahveilla voi jutella rakennusalan edustajien kanssa alaa koskevista, mieltä askarruttavista kysymyksistä. Paikalla on satakuntalaisia rakennusalan yrittäjiä, valtakunnallisen rakennusyhtiön ja pientalovalmistajan edustajia sekä Rakennusteollisuus RT:n henkilöstöä. Sana on vapaa! Tarjoilut on varattu 300 henkilölle ja sateen varalta on käytössä työmaakontti, telttakatos ja sadeviittoja.

RT on mukana SuomiAreenassa kolmatta kertaa. Tämänkertainen paneelikeskustelu on trilogian päätösosa. RT on halunnut ruotia SuomiAreenassa aiheita, jotka muutenkin rakentamisessa puhututtavat eniten: harmaa talous oli aiheena vuonna 2011, sen jälkeen rakentamisen laatu ja nyt asumisen hinta. Tarkoituksena on tuoda esiin erilaisia, uusiakin näkökulmia näistä julkisuudessa usein käsitellyistä aiheista.

Ennätyksellisen laaja ja monipuolinen SuomiAreena

SuomiAreena on kahdeksanpäiväinen yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään Pori Jazzien yhteydessä Porissa 12.–19.7.2014. Yhdeksättä kertaa toteutettavan tapahtuman pääteemana on tänä vuonna asuminen ja ympäristö. Pelkästään tämän teeman alla käydään yli 40 keskustelua, joissa puhutaan muun muassa siitä kuka saa asua ja missä, mitä on onnellisuus asumisessa ja mistä tulevaisuuden koti on tehty.

SuomiAreenan pääjärjestäjinä ovat MTV ja Porin kaupunki, järjestäjätahoja on kaikkiaan pitkälti toistasataa. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Lisätietoja tapahtumasta ja ohjelman kokonaisuudessaan löydät SuomiAreenan nettisivuilta.

 

Katso myös

Vähäinen tonttitarjonta hilaa ylös asumisen hintaa (tiedote 10.7.2014)
Pikkutarkoista kaavoista tuhria kustannuksia asunnonostajille ja vuokralaisille (tiedote 11.7.2014)
Uuden asunnon hinnasta liki puolet veroja (tiedote 14.7.2014)