| Rakennusteollisuus RT ry

Suomen ilmastoystävällisin kerrostalo ja toimisto 2013 -kilpailuehdotuksille jatkoaika

Kilpailu on herättänyt suurta kiinnostusta ja useiden toiveiden vuoksi kilpailuun ilmoittautumiselle on myönnetty jatkoaika 28.6.2013 asti. Voittajat esitellään ERA 17 –vuosipäivässä 24.10.2013.

Energia- ja ilmastopolitiikan tavoitteet tuovat mukanaan tiukempia rakentamismääräyksiä, mutta tarjoavat samalla kiinteistö- ja rakennusalan edelläkävijäyrityksille tilaisuuden kehittää liiketoimintaansa ja luoda uusia innovaatioita.

Rakennusteollisuus RT ja Green Building Council Finland järjestävät yhteistyökumppaneineen kilpailun, jolla haetaan vuoden 2013 ilmastoystävällisintä kerrostaloa ja toimistorakennusta.

Kilpailun tarkoituksena on kannustaa rakennusalaa ympäristötehokkaaseen rakentamiseen ja ilmastoystävällisen rakentamisen mittareiden käyttöön sekä tuoda esille osaamista ja parhaita käytäntöjä.

Kilpailuun osallistuminen on avoin kaikille asuin- ja toimistokerrostalohankkeille.
Kohteita mitataan rakennuksen elinkaaren hiilijalanjäljellä, joka huomioi kaikki materiaali- ja energiavirrat, joilla on elinkaaren aikana olennainen päästövaikutus. Tulos lasketaan GBC Finlandin ohjeiden mukaisesti.

”Rakennukset ovat pitkäikäisiä hyödykkeitä, ja elinkaaren hiilijalanjälki on hyvä mittari niiden päästöjen arvioimiseen ja vähentämiseen. Green Building Councilin ohjeistus tarjoaa tähän hyvän, yhteismitallisen työkalun ja autamme omalta osaltamme ohjeiden käyttöönottoa alalla”, sanoo toimitusjohtaja Tarmo Pipatti Rakennusteollisuus RT:stä.

”Kilpailu tarjoaa rakennuttajille mahdollisuuden selvittää hankkeidensa hiilijalanjälki yhteismitallisella tavalla. Näin parhaat osaajat ja hankkeet nousevat esille ja toimivat esimerkkeinä ja vetureina koko toimialalle”, sanoo toimitusjohtaja Heli Kotilainen Green Building Council Finlandista.

Kilpailun voittajan valitsee tunnuslukujen ja harkintansa perusteella tuomaristo, johon kuuluvat Tarmo Pipatti, Rakennusteollisuus RT ry, Matti Rautiola, Rakennustietosäätiö, Heli Kotilainen, Green Building Council Finland ja Seppo Mölsä, Rakennuslehti.

Kilpailun järjestää Rakennusteollisuus RT yhteistyössä Green Building Council Finlandin kanssa. Kilpailua tukevat järjestäjien lisäksi Saint-Gobain ISOVER ja Skaala Oy. Kilpailun teknisestä toteutuksesta vastaa Bionova Consulting.

Lisätietoa: www.figbc.fi/haaste2013/
Lisätietoa medialle: Heli Kotilainen, toimitusjohtaja, Green Building Council Finland, 040 579 3611, heli.kotilainen(at)figbc.fi
Lisätietoa osallistujille: Panu Pasanen, toimitusjohtaja, Bionova Consulting, 044 2871 722, panu.pasanen(at)bionova.fi