| Rakennusteollisuus RT ry

Faktaa ja fiktiota rakentamisen laadusta Porin SuomiAreenassa

Porissa voi heinäkuussa jälleen kuunnella jazzin lisäksi värikkäitä keskusteluja monenkirjavista aiheista. Rakennusteollisuus RT järjestää SuomiAreena-tapahtumassa kaksi keskustelua: keskiviikkona 18.7. ruoditaan rakentamisen laatua ja torstaina 19.7. vaihdetaan ajatuksia kaavoituksen vaikutuksista asuntojen hintaan ja laatuun.

Rakennusteollisuus RT:n paneelikeskustelu ”Faktaa ja fiktiota rakentamisen laadusta” pidetään keskiviikkona 18.7. kello 10.30–11.45 Porissa SuomiAreena-pihalla, osoitteessa Antinkatu 2.

Keskustelussa kirjailijat Tuomas Vimma ja Jussi Lähde ottavat mittaa rakennusalan ammattilaisista, joita paneelissa edustavat Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Rajakoski, Skanskan toimialajohtaja Tuomas Särkilahti, Porin kaupungin apulaisrakennustarkastaja Sirpa Tauru sekä talonrakentajaksi Porin Winnovasta juuri valmistunut Kalle Uusitalo. Keskustelun juontaa RT:n viestintäjohtaja Merja Vuoripuro.

Porin keskustassa sijaitseva SuomiAreena-piha on katettu tila, johon mahtuu yleisöä noin 250 henkilöä. Keskustelu myös videoidaan ja se on katsottavissa jälkikäteen netissä osoitteissa www.mtv3.fi/katsomo ja www.rakennusteollisuus.fi.

Keskustelu rakentamisen laadusta jatkuu SuomiAreenassa myös torstaina 19.7. kello 10.30–11.00 Promelavalla. Porin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus ja Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Tarmo Pipatti taittavat peistä kaavoituksen vaikutuksista asuntojen hintaan ja laatuun. Keskustelua virittää kirjailija, viestintäjohtaja Jussi Lähde.

Tarmo Pipatti RT:stä osallistuu lisäksi Suomen evankelisluterilaisen kirkon paneeliin ”Jumala armahtaa, yhteiskunta ei” Raatihuoneen puistossa 19.7. kello 12.15– 13.30 sekä STTK:n keskusteluun asumisen näkymistä Torilavalla 19.7. kello 14.30–14.45.

RT on mukana SuomiAreenassa nyt toistamiseen. Viime vuoden keskusteluissa torjuttiin harmaata taloutta ja etsittiin keinoja tiestön kunnon parantamiseksi.

SuomiAreena on viisipäiväinen yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään Pori Jazzien yhteydessä Porissa 14.–20.7.2012. Se toteutetaan tänä vuonna seitsemättä kertaa. Pääjärjestäjinä ovat MTV3 ja Porin kaupunki, järjestäjätahoja on kaikkiaan lähes sata. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Lisätietoja tapahtumasta ja ohjelman kokonaisuudessaan löydät sivuilta www.mtv3.fi/suomiareena/