Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Osumia 217 kappaletta

 1. 23.3.2021

  Rakentaminen notkahtaa ja hakee suuntaa (Mediatiedote)

  Koronakriisin vaikutukset rakennustuotantoon ovat jääneet toistaiseksi pieniksi, ja rakentaminen supistui viime vuonna vain prosentin. Tänä vuonna käydään kaksi prosenttia miinuksella, mutta ensi vuodeksi palataan nollan tuntumaan, Rakennusteollisuus RT arvioi kevään suhdannekatsauksessaan.
 2. 16.3.2021

  Talotekniikka-alan toimijat: Korona padonnut korjaustarpeita – Pientä positiivista väreilyä on kuitenkin ilmassa (Mediatiedote)

  Sähkö-, tele- ja LVI-urakoitsijoiden sekä sähkösuunnittelijoiden keskuudessa helmikuussa tehdyn suhdannekyselyn perusteella talotekniikka-alalla ei ole isoja kasvuodotuksia. Tarjouspyyntöjen ennakoidaan kuitenkin lähtevän liukkaasti liikkeelle, jos pandemia saadaan kuriin.
 3. 23.2.2021

  Liikenne 12 -suunnitelma tähtää pitkäjänteisyyden lisäämiseen, mutta kunnianhimotaso on vaatimaton (Mediatiedote)

  Valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman lausunnolla ollut luonnos tuo kauan kaivattua pitkäjänteisyyttä liikenneverkon kehittämiseen. Huolestuttavinta suunnitelmassa on kuitenkin riittämätön rahoitustaso ja puutteellinen näkemys liikenneinvestointien merkityksestä Suomen kaltaisessa pitkien etäisyyksien maassa.
 4. 5.2.2021

  Omakotitoiveet todeksi – pientaloteollisuuden vuosi vaihtui valoisissa merkeissä (Mediatiedote)

  Vuoden 2020 loppupuolen lukemat ennakoivat pientalorakentamisen nousua useamman matalapaineisen vuoden jälkeen. Pientaloteollisuus PTT ry:n jäsenyrityksissä uusien talokauppojen määrä kasvoi viimeisellä vuosineljänneksellä 59 prosenttia verrattuna vuodentakaiseen. Euromääräisesti myynnin kasvu oli vielä merkittävämpi, nousua kertyi peräti 98 prosenttia.
 5. 14.12.2020

  Huoltovarmuudelle kriittistä suurteollisuutta heikon siltayhteyden takana – Paraisille tarvitaan nopeasti uutta siltainfraa (Mediatiedote)

  Teollisuuden toimintavarmuus ja asukkaiden arki on vaikeutunut Turun saaristossa erittäin heikkoon kuntoon pääseen Kirjalansalmen sillan takia. Tilanteen ratkaisemiseksi Rakennusteollisuus RT kiirehtii Paraisilla sijaitsevan sillan uudistamista. Työllisyys- ja ympäristövaikutustensa takia kohde soveltuisi myös EU:n elpymisrahalla käynnistettäväksi.
 6. 9.12.2020

  Koronasyksy ei ole lamaannuttanut rakennusalaa – ensi vuosi kysymysmerkki (Mediatiedote)

  Talonrakennusteollisuuden Itä-Suomen piirin eli Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon syksyn suhdannekatsaus kertoo, ettei toimeliaisuus ole olennaisesti heikentynyt koronaviruksen poikkeusajasta ja rajoituksista huolimatta. Ensi vuoden näkymät ovat sumuisen epäselkeät, koska kukaan ei tiedä, millaiseksi Itä-Suomen, koko maan sekä maailman terveys- ja taloustilanne kehittyy. Suuria pelkoja ei tulevan vuoden talon- ja infrarakentamisen suhdannenäkymistä kuitenkaan ilmene, vaikka niiden arvioidaan laskevan kuluneen vuoden varsin hyvästä tasosta.
 7. 9.12.2020

  Etelä-Savossa rakennusala alakuloisissa tunnelmissa (Mediatiedote)

  Vielä vuosi sitten Etelä-Savossa rakennusalalla elettiin talouden suhteen toiveikkaan odottavissa tunnelmissa. Syksy 2019 nosti talouden taivaalle tummia pilviä enteillen tulevasta notkahduksesta. Keväällä 2020 iskenyt maailmanlaajuinen pandemia pysäytti myös rakennusalan miettimään pahimpia mahdollisia skenaarioita. Etätöiden, digitalisaation suomin keinoin sekä hygieniaohjeistuksia noudattaen rakennushankkeita on voitu jatkaa keskeytyksettä.
 8. 9.12.2020

  Vuosi 2021 kysymysmerkki, hiljeneminen mahdollista - Pohjois-Karjalan rakentaminen on laskeutumassa normaalitasolle (Mediatiedote)

  Rakennusteollisuus Itä-Suomen piirin syksyn 2020 suhdannebarometri kertoo talon- ja inf-rarakentamisen jatkuneen Pohjois-Karjalassa vuoden jälkipuoliskolla melko samanlaisena kuin alkuvuodesta mutta edellisvuosien huipputahdista normalisoituen. Merkkejä lasku-suunnasta on kuitenkin vuoden loppua kohti nähtävissä. Koronaviruspandemian aiheutta-ma poikkeusaika ei ole merkittävästi ainakaan vielä haitannut rakentamista, koska virustar-tuntoja ei ole juurikaan ilmaantunut työmaille.
 9. 9.12.2020

  Kuopio pitää Pohjois-Savon rakentamista korkeassa kurssissa (Mediatiedote)

  Talon- ja infrarakentamisen suhdannenäkymät vaikuttavat Pohjois-Savossa pysyvän suotuisina etenkin, jos niitä tarkastellaan Kuopion näkökulmasta. Rakennustyömaiden nostokurkia näkyy runsaasti eivätkä ne katoa maisemista ensi vuonnakaan. Sama koskee väylä- ja muuta maanrakentamista.
 10. 24.11.2020

  Rakentaminen supistuu muun talouden elpyessä (Mediatiedote)

  Kuluva vuosi on sujunut rakentamisessa selvästi pelättyä paremmin. Rakennusteollisuus RT:n arvion mukaan rakentaminen vähenee kuluvana vuonna vain prosentin verran. Isompi pudotus on jälkisyklisellä alalla vasta edessäpäin, ja ensi vuonna rakentamisen ennakoidaan painuvan neljä prosenttia pakkaselle. Työllisyyden lasku jatkuu.
 11. 9.11.2020

  Rakentaminen elvyttäisi nopeasti ja pitkään – Satakunnassakin kaivataan ensiapua EU:lta (Mediatiedote)

  Satakunnan suhdanteet kulkevat käsikynkkää muun Suomen tilanteen kanssa. Vaikka kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla vasarat paukkuivat vielä tasaiseen ja kohtalaisen tiuhaankin tahtiin, tästä eteenpäin epävarmuutta alkaa olla ilmoilla. Talonrakennusteollisuus kääntääkin katseensa nyt EU:n puoleen: ”EU:n koronaelvytyspaketti voisi tuoda apua kuntien rakennusinvestointeihin. Nyt tarvitaan nopeavaikutteisia elvytystoimenpiteitä, jotka tuovat vaikuttavuutta kauas tulevaisuuteen.”