Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Osumia 142 kappaletta

 1. 6.4.2022

  Rakennusalan ammatillinen koulutus kiinnostaa nuoria kohtalaisesti

  Talonrakennusyrityksiä askarruttaa uuden osaavan työvoiman saanti alalle rakentajien ikääntyessä. Ulkomainen työvoima ei kata etenkään Itä-Suomessa tulevaa työvoimatarvetta. Toisen asteen ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden yhteishakunäkymät viime vuosilta antavat kuitenkin toiveita, että rakentajat eivät lopu Itä-Suomessa.
 2. 5.4.2022

  RT:n Itä-Suomen piiri palkitsi YIT:n Vuoden Yrityksenä

  YIT Suomi Oy:n Itä-Suomen alueyksikkö on Talonrakennusteollisuus Itä-Suomen Vuoden Jäsenyritys. Alueyksikkö rakentaa monipuolisesti, tekee hyvää taloudellista tulosta ja on edelläkävijä rakennusalan tärkeissä asioissa kuten työturvallisuudessa, ympäristövastuussa ja oppilaitosyhteistyössä. YIT:n itäisen alueen aluejohtaja Jani Knuuttila on mielissään tunnustuksesta. Hänen mukaansa oman alan sisältä tulevana se ilahduttaa erityisesti. YIT oli jälleen rakennusliikkeistä ykkönen EPSI Rating Oy:n maaliskuisessa valtakunnallisessa uudisasunnon ostajien asiakastyytyväisyystutkimuksessa.
 3. 5.4.2022

  Kuinka Ukrainan sota vaikuttaa rakennusalaan?

  Ensin iski korona, ja nyt painajainen käy Ukrainassa toteen. Maailma on siirtynyt uuteen, sotaisaan asentoon. Mitä vaikutuksia maailman tilanteiden äkkikäännöksillä on rakennusteollisuuteen?
 4. 15.2.2022

  Yhteistyöllä onnistunut rakennushanke Itä-Suomi -johtoryhmä pyytää täyttämään kaupunkisuunnittelujohtajan viran ja lisäämään Kuopion kaavoituksen resursseja

  Alueiden välinen kilpailu ja lisääntyvä kaupungistuminen tulee kiihdyttämään myös Kuopion rakentamista tulevaisuudessa.
 5. 15.2.2022

  Yhteistyöllä onnistunut rakennushanke Pohjois-Karjala -johtoryhmä on huolissaan rakennusalan vetovoimasta ja pahenevasta osaajapulasta

  Rakennusalaa vaivaa osaajapula*, jonka korjaamiseksi tarvitaan monia keinoja. Eläköityminen pahentaa tilannetta lähivuosina ja nuoria on saatava houkuteltua alaa uudistamaan.
 6. 15.2.2022

  Alihankkijayrityksetkin rakennusalan työturvallisuuskilpailuun Itä-Suomessa

  Talonrakennusteollisuus Itä-Suomen piiri, Rakennusliitto ja Itä-Suomen aluehallintovirasto käynnistävät jälleen helmikuun alusta lokakuun loppuun 2022 kestävän rakennusalan työturvallisuuskilpailun. Uutta on, että mukana ovat Talonrakennusteollisuus ry:n 80 eteläsavolaisen, pohjoiskarjalaisen ja pohjoissavolaisen jäsenyrityksen lisäksi sadat alihankkijat. Niiden työturvallisuuden tasoa arvioidaan nyt erikseen ja paras palkitaan. Säännöiltään kilpailu pysyy muutoin kutakuinkin ennallaan.
 7. 8.12.2021

  Kysyntää riittää: Savon ammattiopistossa suunnitellaan jo jatkoa ammattitutkinnon ryhmätoteutukselle

  Talonrakennusalan ammattitutkinto on tänä syksynä herättänyt Kuopion seudulla mukavasti kiinnostusta. Uutta toteutusta suunniteltiin yhdessä Rakennusteollisuuden ja Rakennusliiton kanssa. Myös yrityksiä kuultiin jo suunnitteluvaiheessa mm. lähikoulutuspäivien sijoittelun ja sisällön toiveissa.
 8. 2.12.2021

  Jalon Rakentajat Oy ja NCC Suomi Oy voittoon Itä-Suomen rakennusalan työturvallisuuskilpailussa (Mediatiedote)

  Talonrakennusteollisuus Itä-Suomen piirin perinteisen työturvallisuuskilpailun parhaat konsernit, yritykset ja työmaat palkittiin Kuopiossa 30.11. Konsernisarjan voitti NCC Suomi Oy ja kakkoseksi tuli Rakennusliike Lapti Oy. Pienten ja keskisuurten rakennusyritysten sarjan voitti Jalon Rakentajat Oy ennen Rakennustoimisto K.Tervo Oy:tä ja Rakennus Hassinen Oy:tä, joka on uusi mitalisti työturvallisuuskilpailussa. Eniten työturvallisuuttaan nosti Jalon Rakentajat Oy.
 9. 3.11.2021

  Turvattoman työn keskeyttäminen on välittämistä

  Talonrakennusteollisuus Itä-Suomen piirin työturvallisuusviikon webinaarissa 28.10. otettiin tinkimätön kanta työturvallisuuden puolesta. Webinaarin avannut piirin aluepäällikkö Kimmo Anttonen korosti, että turvattoman työn keskeyttäminen ja tilanteen viipymätön korjauttaminen rakennustyömailla on välittämistä. Turvattomuuteen ja riskeihin puuttuminen ei ole vain työnjohdon vastuulla vaan siihen pitää jokaisen kiinnittää huomiota ja reagoida aktiivisesti tapaturmien ennaltaehkäisemiseksi.
 10. 3.11.2021

  Yhteistyöllä onnistunut rakennushanke Pohjois-Karjala

  Talonrakennusteollisuus ry Itä-Suomi on yhdessä usean pohjoiskarjalaisen rakennusalan toimijan ja tilaajatahon kanssa käynnistänyt Yhteistyöllä onnistunut rakennushanke -projektin.
 11. 3.11.2021

  Rakennuselementtien kuljettajille räätälöity turvallisuuskoulutus

  Kun talonrakennuselementit painavat 2-20 tonnia kappaleelta ja niitä on yleensä useita kuljetusrekan lastina, ei ole turvallisuudelle yhdentekevää, kuinka niitä lastataan, kuljetetaan ja puretaan. Onnettomuuksia ei onneksi satu usein, mutta läheltä piti -tilanteita tulee vuosittain ja riski vakavasta turmasta on silloin suuri.