Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Tiedotteita löytyi 43 kappaletta

 1. 6.4.2020

  Piia Sormunen talotekniikan Industry Professoriksi Tampereelle Uutta potkua opetukseen ja elinkeinoelämän näkökulmaa tutkimuksee (Mediatiedote)

  TkT Piia Sormunen on nimitetty talotekniikan Industry Professoriksi Tampereen yliopiston rakennetun ympäristön tiedekuntaan. Tehtävä tuo kauan kaivatun talotekniikka-alan täydennyksen sekä opetukseen että tutkimukseen rakennustekniikan yksikössä. Sormunen hyppää Industry Professorin saappaisiin suoraan elinkeinoelämän eturintamalta ja lupaa olla hautautumatta tutkijan kammioon.
 2. 6.4.2020

  Rakennusteollisuus RT:n viestit kehysriiheen: Rakentamisen jatkuvuus on turvattava koronakriisin pitkittyessä ja elvyttäminen käynnistettävä (Mediatiedote)

  Rakennusala peräänkuuluttaa alan yritysrahoitusta ja asuntotuotantoa vahvistavia päätöksiä, koska tällä hetkellä ala ei voi hyödyntää esimerkiksi Finnveran rahoitusta ja takauksia. Käynnistämällä julkisia investointeja valtio voi elvyttää talouden kestokykyä ja nousua. Rakennusalan työllistävän vaikutuksen hyödyntäminen on erittäin tärkeää nyt, kun palvelusektori on lähes kokonaan pysähtynyt ja vientikysyntä hiipunut.
 3. 6.4.2020

  Uudisasuntorakentamisen asiakastyytyväisyys edellä muita toimialoja ja Ruotsia (Mediatiedote)

  Kuluttaja-asiakkaiden tyytyväisyys uudisasuntorakentamiseen pysytteli toista vuotta peräkkäin kärkisijalla eri toimialojen välisessä vertailussa. Asiakastyytyväisyysindeksi oli 77,7, mikä tarkoittaa erittäin hyvää tasoa ja on selvästi korkeampi kuin ruotsalaisrakentajien.
 4. 24.3.2020

  Information for construction companies regarding coronavirus situation

  Listed below are important guidelines to prevent the spread of the coronavirus epidemic in workplaces. There is also important information on how to deal with coronavirus infection in the workplace.
 5. 23.3.2020

  Yleisohje rakennusalan yrityksiin koronaepidemiaan liittyen

  Oheen on listattu tärkeimpiä ohjeita työpaikoille koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Mukana on myös tärkeää tietoa toimintaohjeista, mikäli työpaikalla todetaan koronavirustartunta.
 6. 20.3.2020

  Rahtijunatoimitukset Kiinan ja Suomen välillä toimivat myös poikkeusoloissa

  NurminenLogisticsin rahtijunaliikenne Helsingin Vuosaaren ja Hefein välillä on kulkenut jo toista vuotta ja kulkee edelleen normaalisti joka toinen viikko.
 7. 20.3.2020

  Tehokas ilmanvaihto vähentää tartuntoja

  Euroopan LVI-yhdistysten liitto REHVA on julkaissut ohjeen rakennusten talotekniikan käyttämiseksi sellaisella tavalla, jolla torjutaan viruksen leviämistä liike- ja toimistorakennuksissa. Ohjetta ylläpidetään jatkuvasti, kun uutta tietoa ilmaantuu.
 8. 20.3.2020

  Rakennustyömaita uhkaa rajan sulkeminen virolaiselta työvoimalta (Mediatiedote)

  Suomen rajavartiolaitoksen ilmoittaman tuoreimman linjauksen mukaan virolainen työvoima ei voi liikkua rajan yli Suomeen sunnuntaista 22. maaliskuuta alkaen. Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randellin mukaan päätös luo merkittävän haasteen Etelä-Suomen rakennustyömaille, jos suuri osa virolaisista matkustaa lahden yli eikä pääse palaamaan takaisin Suomeen.
 9. 20.3.2020

  Rajavartiolaitoksen uudet ohjeet - rajoituksia Viron työmatkaliikenteelle

  Suomen rajavartiolaitos on sisäministeriön päätöksellä julkaissut 19.3. myöhään illalla uuden ohjeen rajat ylittävästä työmatkaliikenteestä. Sen mukaan pysyvän työsuhteen perusteella sisärajan ylittäminen on sallittua sunnuntaista 22.3.2020 klo 00.00 alkaen vain Ruotsin ja Norjan rajoilla olevilla luontaisilla työssäkäyntialueilla.
 10. 18.3.2020

  Koronan torjunnassa on turvattava ensisijaisesti terveys, mutta sen rinnalla myös yritysten toiminta, työpaikat ja rakentamisen jatkuvuus

  Koronavirusepidemia on erittäin vakava tilanne koko suomalaiselle yhteiskunnalle. Sen yli pääsemiseksi tarvitaan eri toimijoiden saumatonta yhteistyötä. Suomessa tulee tehdä kaikki tarvittava, jotta epidemia voitetaan mahdollisimman pienin terveydellisin ja taloudellisin vahingoin. Tärkeintä on ottaa kaikessa huomioon ihmisten ja etenkin riskiryhmien terveys sekä noudattaa sitä turvaavia viranomaisohjeita.
 11. 13.3.2020

  INFRA ry vahvistaa osaamistaan (INFRA ry)

  Vuoden alussa käyttöön otetun uuden toimintamallin myötä INFRAssa on tehty neljä nimitystä.