Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Tiedotteita löytyi 96 kappaletta

 1. 25.6.2020

  Sosiaali- ja terveysministeriön ja ympäristöministeriön ohje asuinraken-nusten korjaushankkeisiin COVID-19-epidemian aikana. Päivitys 25.6.2020

 2. 25.6.2020

  EU:n rakennustuoteasetuksen uudistamisvaihtoehdot kommentoitavina

  Aiempi Euroopan unionin rakennustuotedirektiivi, johon rakennustuotteiden CE-merkintä perustui, korvautui 2014 nykyisellä Euroopan unionin rakennustuoteasetuksella. Asetuksen oli alun perin tarkoitus korjata direktiivissä ja sen soveltamisessa todetut ongelmat ja puutteellisuudet, mutta toisin kävi.
 3. 24.6.2020

  RT:n uusi toimintamalli otettu käyttöön ja tiimit käynnistäneet toimintansa (Mediatiedote)

  Edellisessä Rakennusteollisuus RT:n edustajiston syyskokouksessa hyväksytty RT:n uusi toimintamalli on otettu käyttöön kuluneen kevätkauden aikana koronasta seuranneesta poikkeusajasta huolimatta.
 4. 24.6.2020

  Rakennusalalla kasvuhakuiset yritykset panostavat digitalisaatioon (Mediatiedote)

  Digitaalisuus ja kasvu ovat rakennusalalla selvästi sidoksissa toisiinsa Rakennusteollisuus RT:n digitutkimuksen mukaan. Digitalisaatiossa itseään edelläkävijänä pitävistä yrityksistä 68 prosenttia ilmoitti kasvavansa, kun taas digiepäilijöistä kasvussa oli 17 prosenttia yrityksistä. Kumpaankin ryhmään kuului reilu viidennes kyselytutkimukseen vastanneista yrityksistä.
 5. 17.6.2020

  Lomailija, muista muutakin kuin hammasharja – muistilista kodin LVI-tekniikkaan (Mediatiedote)

  Kesäloma kotimaan reissuineen on pian alkamassa ja hammasharjat kohta pakattu. Lomalle lähtijän kannattaa muistaa niiden lisäksi seuraavat viisi kohtaa kodin LVI-tekniikassa. Näin lomatunnelma pysyy turvallisena ja kotiinpaluukin on mukavampi.
 6. 17.6.2020

  Pauliina Kaaresvirta-Huhta vahvistukseksi RT:n vaikuttajaviestintään

  Rakennusteollisuus RT:n viestintätiimissä aloittaa 27. heinäkuuta vaikuttajaviestinnän asiantuntijana VTM Pauliina Kaaresvirta-Huhta.
 7. 16.6.2020

  LVI-TU vaatii koronaelvytystä korjausrakentamiseen – merkittävä vaikutus työllisyyteen ja kansallisomaisuuden arvoon (Mediatiedote)

  Hallitus esitteli kesäkuun alussa neljännen lisätalousarvionsa Suomen talouden elvyttämiseen. Valtion tukemaan asuntotuotantoon ehdotettiin 340 miljoonan euron korkotukivaltuuksien korottamista, lisäksi MAL-sopimuksen myötä kunnallistekniikkaa ja valtion tukemaa asuntotuotantoa avustetaan 180 miljoonalla eurolla lähivuosien aikana. Uudisrakentaminen ja infrahankkeet saivat ansaitsemaansa tukea, mutta valitettavasti korjausrakentaminen jäi tyhjin käsin.
 8. 16.6.2020

  Miten koronakriisi vaikuttaa ajatuksiin asumisesta ja kodista?

  Twitter-chat #kaikkikotona herätti runsaasti ajatuksia – lue keskustelun parhaat palat.
 9. 15.6.2020

  Korona nosti luottamusta rakentajiin (Mediatiedote)

  Muista aloista poiketen luottamus rakennusalaan nousi selvästi COVID-19 -kriisiä edeltävästä ajasta, selviää EPSI Rating Groupin tuloksista.
 10. 15.6.2020

  MustRead: Nyt pitää rakentaa sinne, missä asunnot ovat kalliita

  Rakentaminen kasvukeskuksiin on nyt viisasta sekä kaupungistumisen että koronaelvytyksen vuoksi. Jotta rakentaminen hyödyttää eniten, asunnot täytyy rakentaa kalliille alueille, väittää Heikki Pursiainen.
 11. 10.6.2020

  Suurten kaupunkien asuntotarve kasvaa edelleen: heikon taloussuhdanteen aiheuttamaan asuntotuotannon laskuun ei ole varaa (Mediatiedote)

  Kasvavilla kaupunkiseuduilla tarvitaan kahden seuraavan vuosikymmenen aikana enemmän uusia asuntoja vuosittain kuin kahdella edellisellä vuosikymmenellä on rakennettu. Suurten kaupunkien asuntotuotanto olisikin pidettävä mahdollisimman tasaisena riippumatta siitä, millaisen romahduksen koronapandemia aiheuttaa talouteen, todetaan Teknologian tutkimuskeskus VTT:n Asuntotuotantotarve 2020–2040 -tutkimuksessa.