Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Tiedotteita löytyi 31 kappaletta

 1. 3.3.2021

  Kela: Tartuntatautipäivärahaa voi saada myös Suomen sairausvakuutukseen kuulumaton työntekijä

  Erityisesti rakennustyömaiden ja telakoiden työntekijöillä on ollut suuri huoli ansionmenetyksestä karanteenin ajalta. Kela on tiedottanut 2. maaliskuuta, että Suomessa työskentelevä EU-, Eta-maan tai Sveitsin kansalainen, joka joutuu koronakaranteeniin, voi saada tartuntatautipäivärahaa korvauksena ansionmenetyksestä, vaikka hän ei kuuluisikaan Suomen sairausvakuutukseen.
 2. 2.3.2021

  Pelti ei Uudenmaan työturvallisuuskilpailussa kolissut: vuoden 2020 parhaat työmaat ja yritykset palkittiin (Mediatiedote)

  Hyvä turvallisuuskulttuuri, kaikkien työmaalla työskentelevien turvallisuudesta huolehtiminen, asiakirjat ja luettelot aina ajan tasalla. Uudenmaan työturvallisuuskilpailun voittajat löytyivät, vaikka pandemia rajoittikin kilpailun järjestämistä. Kilpailussa palkittiin jälleen myös paras rakennuttaja, joka sai kehuja etenkin ennakoivaan työsuojeluun panostamisesta.
 3. 24.2.2021

  Osallistu Twitter-chatiin #huomisentoimisto torstaina 4.3. kello 11–12

  Missä sinä työskentelet tulevaisuudessa? Näetkö edessäsi paluun toimistoarkeen vai jotakin ihan muuta? Tule mukaan livetviittaamaan aiheesta torstaina 4.3. klo 11–12, kun Rakennusteollisuus RT (@RTryfi) järjestää tulevaisuuden työympäristöihin liittyvän #huomisentoimisto Twitter-chatin.
 4. 24.2.2021

  INFRA ja RT: Liikenne 12 -suunnitelma tähtää pitkäjänteisyyden lisäämiseen, mutta kunnianhimotaso on vaatimaton (INFRA ry)

  Valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman lausunnolla ollut luonnos tuo kauan kaivattua pitkäjänteisyyttä liikenneverkon kehittämiseen. Huolestuttavinta suunnitelmassa on kuitenkin riittämätön rahoitustaso ja puutteellinen näkemys liikenneinvestointien merkityksestä Suomelle, arvioivat INFRA ry ja Rakennusteollisuus RT.
 5. 23.2.2021

  Liikenne 12 -suunnitelma tähtää pitkäjänteisyyden lisäämiseen, mutta kunnianhimotaso on vaatimaton (Mediatiedote)

  Valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman lausunnolla ollut luonnos tuo kauan kaivattua pitkäjänteisyyttä liikenneverkon kehittämiseen. Huolestuttavinta suunnitelmassa on kuitenkin riittämätön rahoitustaso ja puutteellinen näkemys liikenneinvestointien merkityksestä Suomen kaltaisessa pitkien etäisyyksien maassa.
 6. 19.2.2021

  Haetaan aluepäällikköä Lounais-Suomeen

  Etsimme vakinaiseen työsuhteeseen aluepäällikköä Talonrakennusteollisuus ry:n Lounais-Suomen aluetoimistoon Turkuun. Aluepäällikön vastuulla on kahden maakunnan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan, alueellinen toiminta.
 7. 17.2.2021

  Opiparhailta rakennushankeseminaarissa rautaisannos rakennusalan yhteistyökokemuksia

  Jo viime keväälle suunniteltu Opi parhailta -rakennushankeseminaari pidettiin helmikuun 16. päivänä Teamsin välityksellä. Yhteistyöllä onnistunut rakennushanke Itä-Suomi -projektin järjestämään seminaariin osallistui 72 henkilöä, kukin omien työpisteittensä näyttöpäätteiden takana. Etätilaisuuden juontajana toimi aluepäällikkö Kimmo Anttonen.
 8. 17.2.2021

  Tulevaisuuden rakentajien haku alkaa 23.2.2021

  Rakennusteollisuus RT teetti hiljattain valtakunnallisen tutkimuksen rakennusalan ammatilliseen koulutukseen hakeutumisesta ja opintojen keskeyttämisestä. Isoksi rakenteelliseksi ongelmaksi paljastui, että alan koulutus vetää heikoiten siellä, missä rakennetaan eniten. Rakentajille on runsaasti töitä myös Kuopion seudulla, mutta koulutukseen hakijoita tarvittaisiin lisää.
 9. 16.2.2021

  Sauli Harmasen tiedot ja esimiestaidot toivat RET64-kurssin priimustittelin

  Kun Itä- ja Keski-Suomen Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto RET64 päättyi tammikuun lopussa todistusten jakoon Kuopiossa, saivat 22 valmistunutta rakennustyömaiden esimiestä ansaitut kehut aluepäällikkö Kimmo Anttoselta ja kurssin vetäjä Janne Mäenpäältä opiskelustaan nopearytmisellä kurssilla. Erityistunnustuksen ja Suomi-kurssipuukon sai priimukseksi valittu pieksämäkeläinen Sauli Harmanen.
 10. 15.2.2021

  Yli 20 rakennustyömaan toimihenkilöä suoritti Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinnon

  Itä- ja Keski-Suomen Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto RET päättyi menestyksellisesti tammikuun lopussa 2020, kun 22 koulutuksen aloittaneista sai todistuksensa Kuopion päättäjäistilaisuudessa. Rakennustyömaiden vastaaville työnjohtajille sekä tuotanto- ja työmaainsinööreille kohdennettu ja 13.11.2019 alkanut erikoisammattitutkintoon valmistava koulutus oli järjestyksessään 64.
 11. 10.2.2021

  Talotekniikka-alan opetus ajan hermolla (Mediatiedote)

  Talotekniikan perustutkinto uudistuu. Työelämän muuttuvien tarpeiden vuoksi myös tutkintojen on pysyttävä odotusten tasalla. Opetushallitus on vahvistanut uudet sisällöt ja ne tulevat voimaan ensi syksynä alkavissa LVI-alan koulutuksissa.