Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Tiedotteita löytyi 106 kappaletta

 1. 21.9.2017

  Lämmitätkö vai tuhlaatko? (Mediatiedote)

  Nyt on aika kytkeä lämmitys päälle. Varmista samalla, että ilmanvaihdon lämmön talteenottolaite on käytössä: näin stoppaat lämmitysenergian tuhlauksen, ja vähennät vedon tunnetta.
 2. 13.9.2017

  Lähetettyjen työntekijöiden ennakkoilmoitusvelvollisuus, velvoitteita myös tilaaja-asemassa olevalle yritykselle

  Syyskuun 1. päivästä lähtien ulkomaalaisen yrityksen, joka on aloittamassa työnteon Suomessa, on tehtävä ilmoitus työsuojeluviranomaiselle työntekijöidensä lähettämisestä Suomeen.
 3. 11.9.2017

  Rakennusteollisuus RT: Rakentamisen hiilijalanjäljen ohjauksen tiekartta ei johda väitettyihin merkittäviin päästövähennyksiin (Mediatiedote)

  Ympäristöministeriö on teettänyt rakennusten hiilijalanjäljen säädösohjaukseen tähtäävän tiekartan. Rakennusteollisuus RT kehottaa ministeriötä malttiin ja varoittaa hätiköidyn tiekartan riskeeraavan rakentamisen laatua ja nostavan kustannuksia ilman tavoiteltuja ympäristöhyötyjä.
 4. 8.9.2017

  Avoimuudella, yhteistyöllä ja hyvällä fiiliksellä laadukkaaseen lopputulokseen

  Kysyttäessä laadukkaan rakentamisen avaimista, turkulainen ”Team Mäkiruoho” on vastauksissaan yksimielinen: laatua saadaan aikaan, kun kommunikaatio työmaalla toimii, tietoa jaetaan avoimesti ja kaikki työntekijät ymmärtävät oman työnsä tärkeyden osana suurempaa kokonaisuutta. Ja ammattiylpeys – se on koko porukan mielestä kaiken lähtökohta.
 5. 7.9.2017

  Rakennusteollisuus uudisti työturvallisuusperehdytyksen – ”Parhaat käytännöt yhteen ja verkkoon” (Mediatiedote)

  Rakennusala on kehittänyt yhdessä täysin uudenlaisen sähköisen perehdytysmallin, jotta kaikilla olisi riittävät tiedot työturvallisuudesta jo työmaalle saavuttaessa. ePerehdytyksessä työntekijä tutustuu työturvallisuuden yleisiin asioihin ajasta ja paikasta riippumattomana verkko-oppimisena ja todentaa osaamisensa tentillä. Hyväksytty suoritus on voimassa aina vuoden kerrallaan kaikilla työmailla.
 6. 7.9.2017

  Työturvallisuuden pelisäännöt kaikille selviksi uuden perehdytyksen avulla (Mediatiedote)

  Syyskuun alussa aloittanut ePerehdytys tuo uuden vaihtoehdon perinteiseen rakennusalan työmaiden perehdytykseen. Sähköisen perehdytysmallin toivotaan parantavan työmaiden turvallisuuden tasoa ja tehostavan työmaiden arkea.
 7. 6.9.2017

  Rakentamisen ajankohtaiskiertue starttaa lokakuussa

  Rakennusteollisuus RT:n organisoima roadshow alkaa Joensuusta 26.10. ja kiertää Suomen suurimpia kaupunkeja. Jäsenyrityksille suunnatuissa tilaisuuksissa on luvassa kattava tietopaketti mm. säädösmuutoksista ja kehityshankkeista. Kiertueen järjestelyissä ovat mukana myös RTY ja RALA ry.
 8. 5.9.2017

  ”Rakentaminen on joukkuepeliä, yhdessä onnistutaan tai yhdessä mennään metsään”

  Destian ja Finavian Helsinki-Vantaan lentoaseman Asematason allianssihankkeen betonirakenteista vastaavalle työnjohtajalle Jarmo GrönilleTPS:n jääkiekkojoukkueen pelit ovat henki ja elämä. Hän suhtautuu rakentamiseenkin samalla periaatteella: ”Rakentaminen on joukkuepeliä. Kukaan ei saavuta yksinään mitään. Varsinkin tällaisessa allianssihankkeessa onnistutaan yhdessä tai mennään metsään yhdessä.”
 9. 5.9.2017

  Rakentajan yleisperehdytys siirtyi verkkoon (INFRA ry)

  ePerehdytyksessä kaikille työmaille yhteisten asioiden perehdytys suoritetaan itselle sopivana ajankohtana verkossa jo ennen työmaalle menoa. INFRAn hallitus suosittelee ePerehdytyksen käyttöönottoa kaikille INFRAn jäsenurakoitsijoille.
 10. 4.9.2017

  Toimitusjohtaja Tarmo Pipatti saanut vuoden 2017 Rakennustiedon ga-palkinnon

  Tämän vuoden Rakennustiedon ga-palkinto on myönnetty Rakennusteollisuus RT ry:n toimitusjohtaja Tarmo Pipatille kiitoksena ennakkoluulottomasta yhteistyöstä ja merkittävästä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.
 11. 31.8.2017

  Rakennusalan työnjohtopulaan ensiapua uusista koulutusohjelmista (Mediatiedote)

  Rakennusalan muuntokoulutusohjelmat mahdollistavat työttömien korkeakoulutettujen osaamisen päivittämisen työmarkkinoiden tarpeeseen. Koulutuksessa hyödynnetään opiskelijoiden aikaisempaa osaamista, mikä tarjoaa nopean väylän uuteen ammattiin. Sen lisäksi, että koulutusmallista on merkittävää hyötyä yrityksille, korkeakoulutettujen ajautuminen työttömyyskierteeseen katkeaa.