Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Tiedotteita löytyi 146 kappaletta

 1. 24.11.2017

  Ensimmäiset valmistuvat infratyönjohdon muuntokoulutuksesta

  27 ensimmäistä aikuisopiskelijaa infrarakentamisen työnjohtokoulutuksesta ovat valmistuneet Metropoliasta 24.11.2017.
 2. 24.11.2017

  ePerehdytystietojen tarkastelu helpottuu (RATEKO)

  Syyskuussa rakennusalalla otettiin käyttöön yhteinen sähköinen ePerehdytys-palvelu, jonka avulla työntekijä tekee työmaan yleisperehdytysosion verkossa ja jonka tulokset työnantaja näkee Taitorekisterin Ilmoita-palvelusta.
 3. 24.11.2017

  RT:n kommentit Tilastokeskuksen tuoreisiin rakennus- ja asuntotuotantotilastoihin (Mediatiedote)

  Rakentamisen kasvu jatkuu uudisasuntotuotannon vetämänä. Syyskuussa asunnoille myönnettyjen lupien vuosisumma ylsi jo 45 000 asuntoon ja aloituksetkin kipusivat lähes 44 000 asuntoon.
 4. 22.11.2017

  Nyt etsitään rakennusalan Tekijöiden Tekijää – paras löytyy kahdessa viikossa!

  Opiskelija, opitko tekemisen taidon mahtavalta työpaikkaohjaajalta? Tai onko työkaverisi juuri se tyyppi, joka loistavalla esimerkillään ja osaavalla ohjauksellaan luo polkuja tulevaisuuden ammattilaisille?
 5. 20.11.2017

  Helsingin Länsiterminaali 2 voitti arkkitehtuuripalkinnon (Mediatiedote)

  Vuoden Teräsrakenne kuuluu merkittäviin suomalaisiin arkkitehtuuripalkintoihin. Vuoden Teräsrakenne 2017 on Helsingin Länsisataman Länsiterminaali 2. Terminaalin pää- ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut PES-Arkkitehdit Oy. Pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehti SAFA Tuomas Silvennoinen.
 6. 20.11.2017

  Vuoden Rakennusmestari -palkinto 2017 Esa Kiiverille

  Ylöjärveläinen rakennusneuvos Esa Kiiveri on Vuoden Rakennusmestari 2017. Palkintolautakunnan vaakakupissa painoi Kiiverin vahva ja ansiokas työ alueen elinkeinoelämän kehittämisessä.
 7. 16.11.2017

  Rakentamisen laatuteko 2017 -kilpailun tuomari Eero Heinäluoma: "Tinkimätön laaduntekijä uskaltaa haastaa esimiehensä ja kurkistaa tulevaisuuteen" (Mediatiedote)

  Tasaväkisen ja korkeatasoisen Rakentamisen laatuteko -kilpailun ratkaisi tänä vuonna ennen kaikkea vahva laatuasenne ja asiakaslähtöisyys. Voittajien valinnasta vastannut Eero Heinäluoma korosti valintaperusteissaan myös perinteistä ammattiylpeyttä ja tulevaisuuteen katsovaa innovatiivisuutta. Voiton kisassa veivät työnjohdon sarjassa Peabin kolmihenkinen työmaatiimi Turusta sekä työntekijöiden osalta Constin maalari Jean Lindström Helsingistä, joka oli niin ikään yleisöäänestyksen ykkönen.
 8. 14.11.2017

  Yhteiset eettiset periaatteet ohjaamaan rakennusalan toimijoita

  Rakennusteollisuus RT on laatinut eettiset periaatteet reilun ja rehdin toiminnan ohjenuoraksi. Tarkoituksena on kannustaa kaikkia jäsenyrityksiä ja laajalti alan toimijoita tilaajia myöten sitoutumaan avoimuuteen, läpinäkyvyyteen ja vastuullisuuteen.
 9. 8.11.2017

  Rakennusteollisuus RT jakoi vuoden 2017 apurahat: Tuottavuus ja ympäristövaikutukset kiinnostavat väitöskirjan tekijöitä (Mediatiedote)

  Kahdeksalle väitöskirjatutkijalle on tänään myönnetty 5 000 euron apurahat. Apurahat jakaa vuosittain Rakennusteollisuus RT ry:n rakennusalan jatkokoulutusrahasto. Tänä vuonna tutkimushankkeiden aihealueet jakautuvat hyvin laajasti rakentamisen eri osa-alueille ja hankkeiden taso on korkealaatuinen.
 10. 14.11.2017

  Betonirakentamisen laatuketju kuntoon (INFRA ry)

  Betonirakentamisen laatuketjua on tarkasteltu ja ryhdytty kehittämään tehostetusti kokonaisuutena. Taustalla on muutamissa rakennuskohteissa vuonna 2016 ilmenneet vakavat lujuuspuutteet. Nyt on vahvistunut, että ongelmat koskevat lähinnä voimakkaasti nostettuja, säänkestäviä erikoisbetoneita ja vaativia rakenteita, kuten siltoja. Kehitettävää on kaikkien osapuolten, niin tilaajien, betonivalmistajien kuin työmaidenkin toiminnassa.
 11. 12.11.2017

  Selvitysmies löysi kehitettävää vaativien betonirakenteiden koko toteutusketjusta (Mediatiedote)

  Betonirakentamisessa on tunnistettu parannettavaa prosessin kaikissa päävaiheissa: tilaajan toiminnassa, betonin valmistuksessa sekä työmaan työnsuunnittelussa ja betonoinnissa. Normaalirakenteissa laatu on pääosin hallinnassa, mutta vakavia poikkeamia on päässyt syntymään ainakin muutamissa vaativissa kohteissa, joissa on käytetty erikoisbetonia. Näin summaa selvitysmies Tapani Mäkikyrö, joka on viime vuonna ilmenneiden lujuuskatotapausten johdosta kartoittanut kattavasti betonirakentamisen ongelmia ja niiden aiheuttajia.