Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Tiedotteita löytyi 143 kappaletta

 1. 26.11.2020

  Rakennusteollisuus RT:n hallituksen puheenjohtajana aloittava Mika Soini haluaa toimia sillanrakentajana (Mediatiedote)

  On kyse sitten kaupunkien kehittämisestä, ympäristövaikutusten pienentämisestä tai rakentamisen tuottavuuden tehostamisesta, kukaan ei voi ratkaista niitä yksin. Yhteistyön ja yhdessä tekemisen voimaan uskoo NCC Suomen maajohtaja Mika Soini, joka valittiin RT:n hallituksen puheenjohtajaksi liiton syyskokouksessa torstaina 26. marraskuuta.
 2. 24.11.2020

  Rakentaminen supistuu muun talouden elpyessä (Mediatiedote)

  Kuluva vuosi on sujunut rakentamisessa selvästi pelättyä paremmin. Rakennusteollisuus RT:n arvion mukaan rakentaminen vähenee kuluvana vuonna vain prosentin verran. Isompi pudotus on jälkisyklisellä alalla vasta edessäpäin, ja ensi vuonna rakentamisen ennakoidaan painuvan neljä prosenttia pakkaselle. Työllisyyden lasku jatkuu.
 3. 24.11.2020

  Vuoden Teräsrakenne on kulttuurikeskus Fuzhoussa (Mediatiedote)

  Vuoden Teräsrakenne kuuluu merkittäviin suomalaisiin arkkitehtuuripalkintoihin. Palkinnon saa arkkitehtonisesti korkeatasoinen sekä terästä että muita metalleja rakentamisvaiheessa oivaltavasti hyödyntänyt rakennushanke.
 4. 20.11.2020

  #Karpankierros alkoi Kaakkois-Suomesta (INFRA ry)

  Kiertoreissu jäseniin paljastaa, mitä kuuluu infrayrittäjän arkeen tänä poikkeuksellisena korona-aikana. Kari Muhosen kyselykierros starttasi Kaakkois-Suomesta. #Karpankierros jatkuu, koronatilanteen sen salliessa, ensi vuoden puolella.
 5. 10.11.2020

  Uusin bitumi-indeksi (INFRA ry)

  Viimeisin bitumi-indeksi.
 6. 9.11.2020

  Rakentaminen elvyttäisi nopeasti ja pitkään – Satakunnassakin kaivataan ensiapua EU:lta (Mediatiedote)

  Satakunnan suhdanteet kulkevat käsikynkkää muun Suomen tilanteen kanssa. Vaikka kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla vasarat paukkuivat vielä tasaiseen ja kohtalaisen tiuhaankin tahtiin, tästä eteenpäin epävarmuutta alkaa olla ilmoilla. Talonrakennusteollisuus kääntääkin katseensa nyt EU:n puoleen: ”EU:n koronaelvytyspaketti voisi tuoda apua kuntien rakennusinvestointeihin. Nyt tarvitaan nopeavaikutteisia elvytystoimenpiteitä, jotka tuovat vaikuttavuutta kauas tulevaisuuteen.”
 7. 22.10.2020

  Ylimääräiset esteet on purettava rakentamisen tieltä (Mediatiedote)

  Korona nakertaa taloutta ja teollisuuden eri aloja eri tahtiin. Rakentaminen on selvinnyt kohtalaisen vähin vaurioin alkuvuodesta, mutta tulevaisuuden näkymät ovatkin jo huomattavasti epävakaisempia. Varsinais-Suomen rakentajat peräänkuuluttavat sujuvuutta rakennuslupien käsittelyyn, jotta ainakin kaikki turhat hidasteet ja esteet rakentamisen tieltä voidaan purkaa. Rakentamisen tilannetta valotetaan 22.10. julkaistussa Varsinais-Suomen suhdannekatsauksessa.
 8. 22.10.2020

  Toimialojen kaikki tiekartat TEMin yhteenvetojulkaisussa

  Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisema yhteenveto tiivistää vuoden 2020 aikana tehtyjen toimialojen tiekarttojen päätulokset.
 9. 20.10.2020

  Korona ei estä LVI-järjestelmien huoltoa – talven lähestyessä on syytä tehdä tiettyjä toimia (Mediatiedote)

  Talven tullessa kiinteistöjen LVI-tekniikka kaipaa toimiakseen tiettyjä huoltotoimenpiteitä. Ne voi huoletta teettää ammattilaisilla, kunhan muistaa noudattaa sosiaali- ja terveysministeriön sekä ympäristöministeriön ohjetta asuinrakennusten korjaushankkeista.
 10. 20.10.2020

  ”Priimaa tehdään tekemisen ilosta” – Laadun rakentaja 2020 -kilpailun terävin kärki on palkittu (Mediatiedote)

  Kaikki Laadun rakentaja 2020 -kilpailun finalistit olivat yksimielisiä siitä, että laatua ei voi tarkastella muista rakennustyön osa-alueista irrallisena elementtinä. Etenkin turvallisuus, mutta myös työn arvostus nousi jokaisen kohdalla vahvasti pintaan. Jaetulle ykkössijalle yltäneen työmaapäällikön lausahdus ”kun turvallisella työmaalla viihdytään, laatua syntyy kuin itsestään” kiteyttää mainiosti kilpailun keskeisen annin.
 11. 9.10.2020

  Tulevaisuuden rakentajat, Talonrakennusteollisuuden Sisä-Suomen Piiri ry 1970-2020 (Mediatiedote)

  Rakentamisen hyvä laatu, kestävä rakentaminen, hyvä koulutus tai työturvallisuus eivät ole uusia asioita rakentajille. Ne ovat olleet tärkeitä tavoitteita jo vuosikymmenten ajan, Talonrakennusteollisuuden Sisä-Suomen piirin historiaa luotaavasta uudesta kirjasta selviää.