Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Osumia 108 kappaletta

 1. 4.10.2022

  Kestävän rakentamisen foorumi 28.10. – ilmoittaudu mukaan!

  RT:n kestävän rakentamisen ohjelma julkisti kesällä kattavan tarkastelun rakennusalan biodiversiteettivaikutuksista ja niiden hallinnasta Suomessa. Miten selvitys siivittää alan biodiversiteettitiekartan luomista? Entä mitä kuuluu Suomen biodiversiteettistrategialle ja luonnonsuojelulain kokonaisuudistukselle? Tule vastausten äärelle webinaarimuotoiseen Kestävän rakentamisen foorumiin perjantaina 28.10.2022 klo 9.00–11.30.
 2. 29.9.2022

  Tummat pilvet pimensivät horisontin - Talotekniikka-alan suhdannenäkymät heikkenivät kertaheitolla (Mediatiedote)

  Ukrainan sota heittää sen synkimmän varjon talotekniikka-alan tulevaisuuden odotuksiin. Uudisrakentaminen hiipuu kiihtyvällä tahdilla ja korjausrakentamisen kasvuodotukset on nyt kuopattu. Elämme epävarmaa aikaa, eikä tilanteeseen odoteta pikaista helpotusta.
 3. 21.9.2022

  RT otti jalkapallokentällä mittaa eduskunnasta

  Rakennusteollisuus RT haastoi kovatasoisen eduskunnan urheilukerhon jalkapallo-otteluun, josta muodostui äärimmäisen tiukka jännitysnäytelmä.
 4. 16.9.2022

  Rakentamislaki on etenemässä epäonnistuneena raakileena (Mediatiedote)

  Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen rakentamislaiksi, vaikka sen sisältö ja valmistelu ovat olleet kiistanalaisia. Rakennusteollisuus RT:n mielestä lain tavoitteet esimerkiksi päästöjen vähentämisestä ja digitalisaation edistämisestä ovat kannatettavia, mutta lain sisältämien keinojen oikeansuuntaisuudesta ei ole mitään varmuutta.
 5. 14.9.2022

  Rakennusala ei taivu suhdanne-ennusteiden edessä

  Kaikki mittarit osoittavat, että kuluttajien luottamus ja yritysten tulevaisuuden odotukset ovat heikentyneet. Eri instanssit ja tietolähteet viestivät samaa: rakennusalan tuotanto supistuu. Alan ammattilaiset eivät tähän taivu, vaan esittävät keinoja, joilla pärjätä lähitulevaisuudessa.
 6. 14.9.2022

  Miika Sunikka on luonut omannäköisensä yrittäjäuran rakentajana

  Joensuulaisen Miika Sunikan tie rakennusalan toisen sukupolven moniyrittäjäksi on mielenkiintoinen tarina siitä, miten voi menestyä hieman alan tavanomaisuudesta poikkeavillakin tavoilla.
 7. 14.9.2022

  Ammattiylpeyttä etsimässä

  Joensuun HS-Kiinteistösaneeraus Oy:n toimitusjohtaja Tommi Heikkinen oli vastannut myöntävästi Jonathan Carlen pyyntöön ottaa yritykseensä työharjoitteluun kaksi ranskalaista nuorta, ennakkoluulottomasti, kielimuurista huolimatta. Kuusitoistavuotiaat Arthur ja Jules opiskelevat betonirakentamista. HS-Kiinteistösaneeraus Oy osoittautui heille hyväksi harjoittelupaikaksi.
 8. 14.9.2022

  Tomi Houtsonen kiri huikeasti Rakentajagolfin voittoon

  Itä-Suomen Rakentajaseminaarin yhteydessä perinteisesti pelattu 24. Rakentajagolf oli kestomenestyjän, Mikkelin Golfseuran Tomi Houtsosen huikeaa näytöstä.
 9. 14.9.2022

  Itä-Suomen Rakentajaseminaari: Rakentajia ei pidä jättää yksin haasteiden kanssa

  Rakennusteollisuus RT ry:n toimitusjohtaja Aleksi Randell otti kantaa Itä-Suomen rakentajaseminaarissa Joensuussa 17.8.2022 rakennusalan haasteellisiin näkymiin ja peräänkuulutti laajempaa sekä reilua riskinjakoa rakennushankkeissa rakennuttajien ja urakoitsijoiden kesken. Syynä muuttuneeseen tilanteeseen ovat rakentamiseen vaikuttavien suorien ja epäsuorien raaka-aineiden ja muiden tuotannontekijöiden hinnannousut, toimintaympäristön kasvanut epävarmuus, pääomamarkkinoiden kiristyminen ja suhdannelaskua ennakoiva luottamusindeksin heikkeneminen.
 10. 12.9.2022

  Asfaltin Palautepäivät 16.–18.11.2022 (INFRA ry)

  Asfaltin 22. Palautepäivät toteutetaan laiva/lentopakettina 16.–18.11.2022. Tapahtuman ilmoittautuminen on nyt avattu!
 11. 8.9.2022

  Vi söker en verksamhetsledare för INFRA Österbotten (INFRA ry)

  För att betjäna våra medlemmar ännu bättre söker vi för ett permanent anställningsförhållande i Vasa en verksamhetsledare att ansvara för driften och utvecklingen av Österbottens distriktsförbund.