Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Osumia 79 kappaletta

 1. 29.6.2022

  Taloyhtiölainojen sääntely ja Fivan suositus kiristävät asuntomarkkinoita ja Suomen taloutta

  Hallitus antoi kesäkuun puolivälissä makrotalouden vakausvälineistä esityksensä, jossa säädellään taloyhtiölainojen käyttöä uudiskohteissa. RT ei pidä asuntomarkkinoita jäykistävää sääntelyä oikein kohdentuneena ja ajoitettuna, vaan näkee sen lisäävän markkinahäiriön riskiä. Lisäksi Fiva on samaan aikaan tiukentamassa lainansaantikäytäntöjä suosituksellaan lainanhoitorasituksen ylärajasta.
 2. 29.6.2022

  Uuden klassistisen arkkitehtuurin saksalainen edelläkävijä Robert Patzschke tavattavissa Suomen-vierailulla 11.7.

  Saksan uuden klassismipohjaisen arkkitehtuurin edelläkävijä, arkkitehti Robert Patzschke pitää Suomen-visiitillään avoimen vierailuluennon Helsingin yliopiston kaupunkitutkimusinstituutissa (Porthania, Yliopistonkatu 3) maanantaina 11. heinäkuuta kello 16.30–17.30. Luento on englanninkielinen.
 3. 29.6.2022

  Vähähiilisen rakentamisen ohjelman seuraaville rahoituskierroksille voi hakea syksyllä

  Ympäristöministeriön ja Business Finlandin yhteisen Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelman seuraavat rahoituskierrokset käynnistyvät syksyllä. Rakennusalan yritykset voivat jälleen hakea tukea vähähiilisten ratkaisujen kehittämiseen.
 4. 22.6.2022

  Rakentamisen tuottavuuden parantaminen on vastuullisuutta

  Yritysten tulee varautua toimintaympäristön muutokseen.
 5. 22.6.2022

  Kaukolämmityksen energiatehokkuuden parantaminen – laitteistojen uusimisen lisäksi muistettava säätötoimet (Mediatiedote)

  Valtioneuvosto on kesän lämmössä viemässä eteenpäin jälleen uutta asetusta, jolla pyritään energiatehokkuuden parantamiseen. Erityisen ilahduttavaa asetusluonnoksessa on, että osana laitteistojen uusimista tuettaisiin myös lämmitysjärjestelmän tasapainottamista ja säätöä.
 6. 22.6.2022

  Sari Perento nimitetty RT:n viestintäasiantuntijaksi

  Rakennusteollisuus RT:ssä aloittaa viestintäasiantuntijana 15. elokuuta Sari Perento. RT:n viestintätiimissä Sari vastaa verkkopalveluiden ja someläsnäolon tavoitteellisesta kehittämisestä. Hän tuottaa myös sisältöjä eri kanaviin ja osallistuu muihin viestintähankkeisiin ja -tehtäviin.
 7. 21.6.2022

  Satu Alatalo vaihtoi tradenomin työt insinöörin tehtäviin (INFRA ry)

  INFRA Pohjoinen myönsi Oulun ammattikorkeakoulusta valmistuneelle Satu Alatalolle kannustuspalkinnon. Satu Alatalo päätyi alkujaan sattumalta infra-alalle. Insinööriksi hän opiskeli vakaasta mielenkiinnosta.
 8. 21.6.2022

  Sekunnit voivat ratkaista työtapaturman

  60 tonnin Liebherr LTM -ajoneuvonosturi oli aloittamassa purkamaan elementtikuormaa eräällä eteläsuomalaisella työmaalla aiemmin tänä keväänä. Nosturin puikoissa nostoa hoiteli pari vuotta nostokokemusta hankkinut Marko Hartikainen. Samaa hommaa oli tehty työmaalla edelliselläkin viikolla, ja tuntui, että edessä on ihan normaali työpäivä työmaalla.
 9. 20.6.2022

  Betonille kehitetty vähähiilisyysluokitus

  Suomen Betoniyhdistys on kehittänyt betonia koskevan BY-Vähähiilisyysluokituksen ja siihen liittyvän hiilipäästölaskurin.
 10. 15.6.2022

  Uudistettu INFRA Golf pelattiin 9.6. Hämeenlinnassa (INFRA ry)

  INFRA Golf 2022 pelattiin Tawast Golfin kentällä. Tapahtumaa oli uudistettu viime kerrasta. Päivä aloitettiin lounaalla ja peliin valmistautumisessa oli mahdollisuus tutustua Top Tracer range -simulaattoriin. Lisäksi lanseerattiin uusi piiriyhdistysten ja yritysjäsenten välinen joukkuekisa.
 11. 10.6.2022

  Valmistuneiden viesti yrittäjille: Anna uransa alussa olevalle monipuolisia infra-alan töitä, tue ja motivoi! (INFRA ry)

  INFRA Pohjoinen jakoi viidelle vastavalmistuneelle ammattikoulun opiskelijalle kannustuspalkinnon. Kysyimme stipendin saajilta: Miksi valitsit infra-alan? Mitä sanoisit sellaiselle henkilölle, joka harkitsee infra-alaa? Millaisia terveisiä lähettäisit työnantajille ja koulutusorganisaatiolle?