Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Osumia 71 kappaletta

 1. 6.5.2021

  Rakennusalan toimijat kehittävät yhdessä parempaa tuotetietoa alalle (Mediatiedote)

  Rakennustieto Oy, Talonrakennusteollisuus ry, Rakennustuoteteollisuus RTT ry, Senaatti-kiinteistöt ja RAKLI ry kehittävät yhteistyössä rakennusalan tuotetietopalvelua. Tuotetiedon merkitys rakentamisessa ja kiinteistöjen ylläpidossa kasvaa uudistuvan maankäyttö- ja rakennuslain myötä.
 2. 5.5.2021

  Kevät tuo valoa myös asuntorakentamiseen (Mediatiedote)

  Varsinais-Suomessa rakennetaan huomattavasti rivakampaan tahtiin kuin monella muulla seudulla. Etenkin asuntorakentamisen piristymisen ansiosta rakentajien lähitulevaisuus näyttää epävarmojen aikojen jälkeen jälleen valoisammalta. Asia käy ilmi talonrakentamisen alueellisesta suhdannekatsauksesta.
 3. 6.5.2021

  Tuoretta Raxa-huumoria kosteudenhallinnasta

  Pekka Rahkonen on piirtänyt humoristisia, mutta tiukkaa raksa-aiheista asiaa sisältäviä strippejään RT:n Jokka-lehteen jo vuodesta 2008 alkaen. Sen lisäksi hänen kynänsä jälki näkyy suositussa työturvallisuusaiheisessa Raxa-sarjakuvavihossa, joka saa nyt jatko-osan. Raxa 2:ssa perehdytään rakentamisen kosteudenhallintaan, suunnittelupöydältä alkaen valmiin rakennuksen luovutukseen saakka.
 4. 5.5.2021

  Puurakentamisen vaikutukset metsien hiilinieluun tulee ottaa huomioon (Mediatiedote)

  Puurakennukset varastoivat hiiltä niiden käytön ajan, mistä nähdään kertyvän ilmastohyötyä. Rakennusten hiilijalanjäljen tai hiilikädenjäljen arvioinneissa ei kuitenkaan oteta huomioon hakkuista syntyvää hiilivelkaa, joka vähentää metsän hiilivarastoa ja -nielua. Hiilivelan sisällyttäminen arviointiin voi tuoreen selvityksen mukaan kääntää totutut käsitykset ylösalaisin.
 5. 5.5.2021

  Vaalassa Suomi-filmin taikaa? (INFRA ry)

  Vaalassa investoidaan ennätysvauhdilla. Valtion liki 40 miljoonan euron vankilahanke ja kunnan noin 8 miljoonan euron hyvinvointikeskus ovat saaneet myös yksityiset investoinnit liikkeelle.
 6. 5.5.2021

  Suomen napa jatkaa kasvuaan (INFRA ry)

  Vaikka korona kuristaa, kasvu jatkuu. ”Investointikehys on jäänyt ahtaaksi, joten sitä on tarkoitus kasvattaa sadalla miljoonalla eurolla”, Vantaan kaupunginjohtaja sanoo.
 7. 4.5.2021

  Varkauden kova kuuri kannatti (INFRA ry)

  Varkaus tilasi yksityiseltä toimijalta tekniset palvelunsa. Vahva lääke auttoi keventämään kuluja.
 8. 4.5.2021

  Kempeleen lumipalloefekti (INFRA ry)

  Kempeleessä riittää säpinää. Rakennushankkeita valmistuu, uusia yrityksiä syntyy vauhdilla ja väliluku kasvaa parin prosentin vuositahdilla. Miten tähän on tultu?
 9. 4.5.2021

  Joensuu haluaa helppoa arkea (INFRA ry)

  Rakentamiseen liittyvät päätökset vaikuttavat kunnissa moneen: siihen miten asukkaat ja yritykset viihtyvät, raha riittää ja päästöt vähenevät. Joensuu on tästä hyvä esimerkki.
 10. 30.4.2021

  Kotitalousvähennyksen korottamisella ja laajentamisella edistetään tehokkaasti ilmastotavoitteita ja työllisyyttä (Mediatiedote)

  Rakennusteollisuus RT ja LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ovat tyytyväisiä hallituksen päätökseen kehittää kotitalousvähennystä. Parannuksella halutaan edistää etenkin öljylämmityksestä luopumista ja uusiutuvan energian käyttöön siirtymistä. Tämä vähentää päästöjä ja lisää työllisyyttä. Sen sijaan kritiikkiä saa hallituksen suunnitelmat jättää remonttityö kaksivuotisen työllisyyskokeilun ulkopuolelle.
 11. 30.4.2021

  Hämeenlinnassa riittää elinvoimaa (INFRA ry)

  ”Tuore vuoden 2020 tilinpäätös kertoo 13,9 miljoonan euron ylijäämästä. Plussan puolelle kirjattiin myös 500 henkilön muuttovoitto”, apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo iloitsee.