Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Tiedotteita löytyi 103 kappaletta

 1. 6.8.2018

  Bitumi-indeksejä 2018 (INFRA ry)

  Viimeisin bitumi-indeksi.
 2. 2.8.2018

  Merkit asuntorakentamisen käänteestä saivat vahvistusta (Mediatiedote)

  Näyttää siltä, että asuntorakentamisessa kotiutuksen hetki on lähellä, Rakennusteollisuus RT:n pääekonomisti Sami Pakarinen sanoo.
 3. 3.7.2018

  Lupaukset väylärahoituksen uudistamisesta on pidettävä (Mediatiedote) (INFRA ry)

  Liikenteestä ja maakuntauudistuksesta Porissa 18.7. puhuneet väylävaikuttajat kiirehtivät valtion väyläverkon rahoituksen kehittämistä.
 4. 18.7.2018

  Destia pilotoi TET-jaksoa infra-alalla (Mediatiedote)

  Destia lähtee syksyllä pilotoimaan peruskoululaisille tarkoitettua Työelämään tutustumisjaksoa (TET), jossa oppilaat pääsevät tutustumaan infra-alaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti.
 5. 25.6.2018

  Eettisissä kysymyksissä olennaista on avoin keskustelu ja yhteinen pohdinta

  NCC Building Suomen lakiasiainjohtaja Marja Vanhala toimii organisaatiossaan yhtenä niin sanotuista sisäisistä navigaattoreista, joilta kollegat voivat kysyä neuvoa toimintaperiaatteita koskevissa kysymyksissä. NCC:llä on käytössään Ask me -kanava, jonka kautta kysymyksiä voi esittää sekä täysin anonyymi Tell me -kanava, johon voi myös esimerkiksi ilmoittaa epäilemistään väärinkäytöksistä.
 6. 25.6.2018

  Eettiset periaatteet käytännössä: 7. Puutu väärinkäytöksiin

  Rakennusteollisuuden seitsemäs eettinen periaate rohkaisee puuttumaan väärinkäytöksiin. Milloin viimeksi huomasit tilanteen, jossa toimittiin väärin tai epäeettisesti? Puutuitko tilanteeseen? Jos puutuit, mitä siitä seurasi?
 7. 25.6.2018

  Malliasiakirja julkaistu: Kantavien rakenteiden toteutuksen laatusuunnitelma

  Marraskuussa 2017 TopTen-rakennusvalvonnat antoivat yhteisen ohjeistuksen kantavien rakenteiden laadunvarmistukseen liittyvistä erityistoimenpiteistä.
 8. 20.6.2018

  EPSI Ratingin tutkimus Uudisasuntorakentaminen 2018: Asunnonostajien kokemus laadusta on hyvä (Mediatiedote)

  Uuden asunnon ostaneiden tyytyväisyys rakennusyhtiöihin ja näkemykset tuotelaadusta ovat korkealla tasolla. Paras arvosana asiakkailta tuli aikataulussa pysymisestä, kun taas virheettömyyteen tulisi kiinnittää entistä enemmän huomiota. Asunnonostajien asiakastyytyväisyyttä on selvitetty EPSI Ratingin suurimmille asuntorakentajille tekemässä Uudisasuntorakentaminen-tutkimuksessa.
 9. 21.6.2018

  Noususuhdanne parantanut rakennusyritysten taloudellista tilannetta (Mediatiedote)

  Rakentamisen noususuhdanteen jatkuminen on parantanut rakennusalan yritysten kannattavuutta. Rakennusteollisuus RT:n kannattavuusselvityksen perusteella talonrakennusteollisuuden jäsenyritysten liikevoitto nousi viime vuonna 4,7 prosenttiin edellisvuoden 3,2 prosentin pohjalukemista. Rakennustuoteteollisuudessa kannattavuus ylsi 6,0 prosenttiin liikevoitolla mitattuna, kun se oli 4,8 prosenttia vuonna 2016.
 10. 21.6.2018

  Asuntorakentamisen luvissa käännettä ilmassa (Mediatiedote)

  Ennen juhannusta tulleiden rakennus- ja asuntotuotantotilastojen perusteella kiivaana käyvä asuntorakentaminen näyttää saavuttavan lakipisteensä tämän kesän aikana.
 11. 19.6.2018

  Muovimattojen asentamisessa avainasemassa kosteudenhallinta ja tasoitteen käyttö (Mediatiedote)

  Lattian- ja seinänpäällysteliitto muistuttaa muovimattojen oikeaoppisen asentamisen ohjeista. Olennaista on varmistaa aina alustan riittävä kuivuus ja käyttää matala-alkalista tasoitetta. Liiton mukaan oikein asennettuna alustaansa liimattu muovipäällyste on turvallinen, kestävä ja toimiva ratkaisu esimerkiksi kouluihin ja korkean hygieniatason sairaalatiloihin.