Ajankohtaista

Tähän osioon on koottu ajankohtaistietoa ja viestintäaineistoja niin median kuin muidenkin käyttöön.

Autamme mielellämme myös henkilökohtaisesti - ota yhteyttä viestintäämme (yhteyshenkilöt oikealla) tai asiantuntijoihimme, jotka löydät henkilöstöhaun kautta. Ajankohtaisista asioista saat tietoa myös uutiskirjeistämme, jotka voit tilata suoraan sähköpostiisi.

Tiedotteet

Lausunnot

  • Lausunto ympäristöministeriölle ehdotuksesta asetukseksi rakennuksen ilmastoselvityksestä

    Rakennuksen vähähiilisyyden arviointiin jatkossa vaadittava ilmastoselvitys on parhaillaan lausunnolla. Asetusluonnos on herättänyt paljon kysymyksiä ja kritiikkiäkin. Rakennusteollisuus RT:n ja muiden tahojen lausunnot löytyvät lausuntopalvelusta.

  • Lausunto: Valtioneuvoston selonteko eduskunnalle - Suomen kestävän kasvun ohjelma

    Rakennettu ympäristö ja sen kunnossapito työllistävät joka viidennen suomalaisen työllisen eli puoli miljoonaa ihmistä. Kotimarkkina- ja työvoimavaltaisella rakennusalalla tehty elvytys säteilisi laajasti koko Suomeen. On hyvä muistaa, että ala palauttaa veroina ja veroluonteisina maksuina jopa yli 40 prosenttia rakentamiseen sijoitetuista euroista. Koronapandemiasta huolimatta rakennusala on pystynyt pitämään pyöriään pyörimässä. Siltikin alan työllisyys on laskenut lähes 10 000 ihmisellä pandemian aikana.