Rakennusteollisuuden turvallisuusviikko 13. - 17.5.2019

Viisaat kypärät yhteen -turvallisuusviikko on tänä vuonna tuttuun tyyliin toukokuun puolivälissä. Koko rakennusalan yhteisellä turvallisuusviikolla järjestetään sekä yhteisiä että yritysten omia turvallisuustapahtumia.

Turvallisuusviikon tavoitteena on saada RT:n jäsenyritysten, näiden aliurakoitsijoiden ja sidosryhmien henkilöstö sekä viranomaiset osallistumaan työturvallisuutta edistävään toimintaan. Mukana ovat myös Rakennusliitto, Pro, RIA, RAKLI ja SKOL.  

 

Eri puolilla maata järjestetään viikon aikana yhteisiä tapahtumia ja seminaareja. Helsingin seminaari järjestetään14.5.2019. Rakennustuoteteollisuus järjestää Tuotetiistai-seminaarin Tampereella samana päivänä. 

Jos et päässyt Helsingin Viisaat kypärät yhteen -seminaariin, voit katsoa esitykset myöhemmin tälle sivulle ilmestyviltä videoilta. Ne tulevat sivulle maanantaihin 20.5. mennessä.

Turvallisuusviikon tärkeimmät tapahtumat ovat niitä, joita yritykset järjestävät itse omille työntekijöilleen. Tässä muutamia vinkkejä oman tapahtuman järjestämiseen.  

  • Katso vinkit Täältä löytyy ohjeita työn turvallisuussuunnitelman tekemiseen, ideakirja, tietoa telineistä, pölyntorjunnasta ja sen hallinnasta, turvavartin järjestämisestä omalla työpaikallasi, jne.

 

Tänä vuonna jatketaan sitoutumista siihen, että työpaikoilla otetaan käyttöön turvallisuushavainto- ja vaaratilanneilmoitusmenettelyt. Jäsenyritykset voivat ladata käyttöönsä veloituksetta verkkopohjaisen mobiilisovelluksen havaintojen tekoon. Nyt voit myös haastaa aliurakoitsijasi tai kenet tahansa muun turvallisuushavaintoja tekemään!

Lataa täältä turvallisuusviikon juliste ja bannereita omaan käyttöösi: Twitteriin, nettiin, Facebook-sivulle tai muuhun käytöön.