Mitä ePerehdytys on

ePerehdytyksessä rakennusalan työturvallisuuden yleiset asiat suoritetaan etukäteen ajasta ja paikasta riippumattomana verkko-oppimisena. Hyväksytty suoritus on voimassa aina vuoden kerrallaan kaikilla työmailla.

Turva verkossa

ePerehdytyksen käyttö on helppoa. Suoritusta tekemään kirjaudutaan tabletilla, kännykällä tai tietokoneella suoraan ePerehdytyksen verkkoympäristöön. Käyttäjä tunnistetaan Valttikortin tai yrityksen Y-tunnuksen ja veronumeron avulla. Yrityksellä on oltava käytössään maksuton Tilaajavastuun Ilmoita-palvelu. Ilmoita-palveluun tulee olla tallennettuna henkilön kännykkänumero, jota käytetään tunnistautumisen yhteydessä.

Valtaosa työntekijöistä voi suorittaa ePerehdytyksen omalla äidinkielellään.  Suomen kielen lisäksi vaihtoehtoina ovat viro, latvia, liettua, puola, venäjä, englanti ja ruotsi.

ePerehdytys muodostuu tehtäväsivuista ja tentistä. Hyväksytty suoritus tallentuu välittömästi Tilaajavastuun Taitorekisteriin. Työntekijöiden suorittamat ePerehdytykset on mahdollista tarkastaa Tilaajavastuun Taitorekisteri-palvelun avulla.Taitorekisteri on maksullinen palvelu, mutta palvelusta on saatavilla ilmaisversio, jonka avulla voit selata oman yrityksesi työntekijöiden pätevyyksiä ja perehdytystietoja Valttikortin tunnistetietoja käyttäen. Taitorekisterissä näkyvät pätevyydet ovat luettavissa myös Valttikortin avulla esimerkiksi Taitorekisteri-mobiilisovelluksella. Taitorekisteristä voidaan toteuttaa myös integraatio työmaan kulunvalvontajärjestelmään.

ePerehdytyksellä voi korvata yleisperehdytyksen, mikä on myös Aluehallintoviraston hyväksymä menettely. Työpaikkakohtainen perehdytys säilyy edelleen työmailla. ePerehdytys ei myöskään korvaa nykyistä Työturvallisuuskorttia.  

ePerehdytyksen edut

  • Säästää aikaa ja kustannuksia
  • Voimassa kaikilla työmailla
  • Kaikille samanlainen perehdytys omalla äidinkielellä
  • Suoritus helposti tietokoneella ja mobiililaitteilla
  • Sisältö aina ajan tasalla ja säädösten mukainen
  • Työturvallisuus paranee, tapaturmataajuus pienenee
  • Turvalliset työtavat parantavat tuottavuutta ja laatua

Laadukas perehdyttäminen on tärkeä lenkki rakentamisen turvallisuusosaamisen parantamisessa ja tapaturmien vähentämisessä. On myös osoittautunut, että työturvallisuuskulttuuri vaikuttaa suoraan tuottavuuteen ja laatuun sekä rakennusalan imagoon.

ePerehdytys on kustannustehokasta

ePerehdytyksen maksaa työnantaja. Vuosihinta työntekijää kohti on 24 euroa, josta RT:n jäsenyritykset saavat 50 prosentin alennuksen. Yritys säästää kuitenkin merkittävästi kun riittää, että kaikille työmaille kelpaava yleisperehdytys suoritetaan vain kerran vuodessa. Keskisuuressa aliurakointiyrityksessä säästöjä voi tulla vuodessa jopa kymmeniä tuhansia euroja. Lisäksi työntekijät eivät turhaan istu lukuisissa toistuvissa, samoja asioita sisältävissä perehdytyksissä eri työmailla. ePerehdytys säästää myös perehdyttäjien aikaa.

 

Palvelun kehittämisestä vastaavat RT:hen kuuluvat Rakennusmedia ja RATEKO. Sisältö on tuotettu yhteistyössä hankkeeseen osallistuvien eri toimialojen jäsenyritysten, Mittaviivan ja Mediamaisterin kanssa. Mukana kumppaneina ovat myös Rakennusliitto ja Pro.