Talonrakennusalan työturvallisuuskilpailu vuonna 2018

Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuuskilpailussa palkitaan vuosittain rakennustyömaa, jolla työturvallisuusasiat on hoidettu esimerkillisellä tavalla. Syksyn loppukilpailuun valikoitui kymmenen parasta talonrakennustyömaata.

Vuonna 2018 talonrakennusalalla järjestettävä Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuuskilpailu on avoin kaikille talonrakennusyrityksille, myös muille kuin Talonrakennusteollisuus ry:n jäsenyrityksille. 

Kilpailuun osallistui  tänä vuonna 32 työmaata eri puolilta maata. Työmaille tehtiin kevään aikana yksi työmaan turvallisuustasoa mittaava TR – mittaus. Mittaustulosten perusteella valikoitui 10 parasta työmaata syksyn loppukilpailuun, jossa otetaan huomioon myös vuoden aikana työmaalla sattuneet työtapaturmat.

 Lisätiedot:

Lisätietoja antaa oman piirisi Talonrakennusteollisuus ry:n aluetoimistot

Valtakunnallinen kilpailu on järjestetty vuodesta 2010 alkaen. Sen järjestävät Rakennusteollisuus RT ry:n talonrakennustoimiala ja RAKLI ry yhdessä yhteistyökumppaniensa INFRA ry:n, Rakennusliiton, Ammattiliitto Pron, Työsuojeluhallinnon ja Työturvallisuuskeskuksen kanssa.

Vuoden 2016 voitto meni Jyväskylään 

Edellisen valtakunnallisen ”Turvallisuus alkaa minusta” -työturvallisuuskilpailun voittaja oli NCC Suomi Oy:n Harjun peruskorjaustyömaa Jyväskylästä. Viidettä kertaa järjestetyn talonrakennusalan työturvallisuuskilpailun taso oli korkea. Kisan tasaväkisestä kärkikaksikosta NCC:n työmaa ylsi niukasti voittoon. Harjun työmaalla ei sattunut koko kilpailuvuoden aikana yhtään poissaoloon johtanutta työtapaturmaa.