Kuuden euron työkokeilu

Työkokeilulla tarjotaan rakennusalalle ensimmäistä kertaa tuleville mahdollisuus oppia alaa työtä tekemällä. Työehtosopimusneuvotteluissa on sovittu kaikille rakennusalan sopimusaloille työkokeilua koskevat määräykset.

Työkokeilusopimuksen tekeminen työntekijän tai toimihenkilön kanssa edellyttää, että yrityksessä on luottamusmiehen kanssa sovittu, että työkokeilusopimuksia voidaan tehdä. Työkokeilu voidaan tehdä vain sellaisen henkilön kanssa, joka ei ole aiemmin työskennellyt alalla.

Työkokeilusta voidaan sopia kuudeksi kuukaudeksi ja palkka sillä ajalla on työntekijöillä vähintään kuusi euroa tunnilta ja toimihenkilöillä vähintään 1250 euroa kuukaudessa. Työkokeilijalle on nimettävä työn ohjaajaksi toinen työntekijä tai toimihenkilö.

Ohjeita ja aineistoja

Ilmoita työkokeilumahdollisuudesta

Ilmoita yrityksesi tiedot oheisella lomakkeella, mikäli yrityksessä on tarjolla mahdollisuus työkokeiluun. Lista kokeilun mahdollistavista työnantajista julkaistaan RT:n verkkosivuilla tiedoksi kokeilusta kiinnostuneille työnhakijoille. 

Täytä lomakkeen kaikki kentät. Yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero pyydetään tietojen mahdollista tarkistusta varten, niitä ei julkaista yrityslistauksessa.