Yhdessä osaamistasi rakentaen

ePerehdytys

ePerehdytyksessä turvallisuuden yleiset asiat suoritetaan etukäteen ajasta ja paikasta riippumattomana verkko-oppimisena. Hyväksytty suoritus on voimassa aina vuoden kerrallaan.

ePerehdytys kypärä&logo

Taito verkossa

ePerehdytyksen käyttö on helppoa. ePerehdytyksen voi tehdä tabletilla, kännykällä tai tietokoneella. Jokainen voi suorittaa ePerehdytyksen omalla äidinkielellään.  Suomen kielen lisäksi vaihtoehtoina ovat viro, latvia, liettua, puola, venäjä, englanti ja myöhemmin myös ruotsi.

Käyttäjä tunnistautuu ePerehdytykseen Valttikortin tai yrityksen Y-numeron ja veronumeron avulla. Yrityksellä on oltava käytössään maksuton Tilaajavastuun Ilmoita-palvelu.

ePerehdytys muodostuu tehtäväsivuista ja tentistä. Tehtäväsivun läpikäynti kestää noin puoli tuntia, jonka jälkeen suoritetaan tentti. Hyväksytty suoritus tallentuu välittömästi Tilaajavastuun Taito-rekisteriin, josta työmaan on se helppo nähdä. Järjestelmä voidaan toteuttaa myös integraationa työmaan kulunvalvon

ePerehdytyksen edut

  • Turvalliset työtavat parantavat laatua
  • Suoritetaan netissä kerran vuodessa
  • Voimassa vuoden ajan kaikilla työmailla
  • Kaikille samanlainen perehdytys omalla äidinkielellä
  • Suoritus tietokoneella ja kaikilla mobiililaitteilla
  • Sisältö aina ajan tasalla ja säädösten mukainen
  • Työturvallisuus paranee, tapaturmataajuus pienenee tajärjestelmään.

ePerehdytys on kustannustehokasta

ePerehdytyksen suorittaminen on maksullista. Työntekijäkohtainen kohtuullinen vuosimaksu vahvistetaan kun palvelu otetaan yleiseen käyttöön.Yritys säästää merkittävästi, kun kaikille työmaille kelpaava yleisperehdytys voidaan suorittaa vain kerran vuodessa. Keskisuuressa aliurakointiyrityksessä säästöjä voi tulla vuodessa helposti jopa kymmeniä tuhansia euroja. Työntekijät eivät myöskään turhaan istu lukuisissa toistuvissa, samoja asioita sisältävissä perehdytyksissä eri työmailla.

ePerehdytys korvaa nykyisessä perehdytysmallissa olevan yleisten turvallisuusasioiden osion. Työpaikkakohtainen perehdytys säilyy edelleen työmailla. ePerehdytys ei  korvaa nykyistä Työturvallisuuskorttia. ePerehdytys käyttöönotettavissa 1.9.2017 alkaen.

Palvelun kehittämisestä vastaavat RT:hen kuuluvat Rakennusmedia ja RATEKO. Sisältö tuotetaan yhteistyössä hankkeeseen osallistuvien eri toimialojen jäsenyritysten, Mittaviivan ja Mediamaisterin kanssa. Mukana kumppaneina ovat myös Rakennusliitto ja Pro.