Tiedotteet ja uutiset

Tiedotteita löytyi 14 kappaletta

 1. 5.4.2018

  Bitumi-indeksejä 2018

  Viimeisin bitumi-indeksi.
 2. 27.3.2018

  Selvitys: Kunnat varautuneet heikosti infran korjausvelkaan (Mediatiedote)

  Kuoppa tiessä, routavaurio sillassa? Kuntasi ei ehkä tiedä siitä. Etenkin pienistä kunnista vain yksi kolmesta on selvittänyt infransa korjausvelkatilanteen, kertoo Taloustutkimuksen laaja kuntainfraselvitys. Suunnitelmat velan lyhentämiseksi on alle puolella kunnista.
 3. 20.3.2018

  Vuoden 2017 turvallisimmat infratyömaat ovat selvillä (Mediatiedote)

  Valtakunnan turvallisimmat infratyömaat on nimetty nyt kolmatta kertaa.
 4. 12.3.2018

  Kokoomuksen Eestilä ja Satonen: Liikenneinfrastruktuurin tutkimus ja koulutus on nostettava Suomessa uudelle tasolle

  Kokoomuksen kansanedustajat Markku Eestilä ja Arto Satonen linjaavat Suomen tarvitsevan uuden yliopistotasoisen tutkimuskokonaisuuden tai jopa alan professuurin. Edustajien mukaan tällä hallittaisiin ensisijaisesti perusväylästön rappeutumista ja pyrittäisiin osaltaan taittamaan myös jatkuvasti kohoavaa korjausvelkaa.
 5. 1.3.2018

  Rakentamisen ympäristöhaitat hallintaan

  Miten suunnitella, rakentaa ja ylläpitää rakennettua ympäristöä niin, että rakentamisen ympäristökuorma kevenisi? KESY-hanke kokosi kestävän ympäristörakentamisen pääperiaatteet yhteen.
 6. 1.3.2018

  Visiona maarakentamisen kiertotalousalusta

  Talon- ja infrarakentamisen johtava konsulttiyhtiö Sitowise tiivisti yhteistyötään Maapörssin kanssa, koska sen tavoitteena on laajentaa toimintaansa nettipalveluihin. Yrityksellä on myös haluja olla edistämässä kierrätystä maarakentamisessa.
 7. 1.3.2018

  Savimaita ampumaradan rakenteisiin

  Sipoossa avattiin syksyllä 2017 Maapörssin, Sitowisen ja Kuljetus- ja Maarakennus P. Salosen yhteisprojekti: ylijäämämaiden hyötykäyttökohde, jossa otetaan vastaan saven kaltaisia huonolaatuisia mutta puhtaita maita. Tällaisille kohteille on kova tarve: Sipoossa vastaanottoa jouduttiin jo pian rajoittamaan valtavan maa-ainestarjonnan vuoksi.
 8. 1.3.2018

  Uusiorakentamisen erikoisopintojakson UKIn opiskelijat: "Kyse on arvoista"

  UKIn opiskelijat tunnistavat kovan tarpeen uusiomateriaaleja koskevalle tiedolle. Kierrätystä tutkittiin oikeissa infrakohteissa.
 9. 28.2.2018

  Voiko jätteillä rakentaa?

  Kyllä voi, ja sitä tehdään yhä enemmän. Uusiomaarakentamisen erikoisopintojakso viisastuttaa ja viitoittaa tietä tulevaan. Koulutuksen suosio on ylittänyt kaikki odotukset.
 10. 27.2.2018

  Uudenmaan työturvallisuuskilpailussa palkittiin vuoden 2017 parhaat yritykset ja työmaat

  Turvallisesti 2000-luvulla -työturvallisuuskilpailun vuoden 2017 päätöstilaisuudessa palkittiin parhaat yritykset ja työmaat. Lisäksi tilaisuudessa palkittiin hyviä ideoita työmaan turvallisuuden parantamiseksi.