Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Tiedotteita löytyi 113 kappaletta

 1. 15.10.2019

  Suhdannekäänne on selvä, mutta rakentaminen on sinnitellyt yllättävän hyvin (Mediatiedote)

  Rakentamisen määrän kehitys painuu tänä vuonna miinukselle, vaikka aktiviteetti oli vielä alkuvuonna korkealla tasolla. Alamäki syvenee ensi vuonna ja vetää myös rakentamisen hyvän työllisyyskehityksen laskuun. Rakentaminen keskittyy väestön myötä entistä enemmän pääkaupunkiseudulle ja muihin kasvukeskuksiin.
 2. 14.10.2019

  Kosteudenhallinta on kaikkien asia

  Kosteudenhallinta on hyvän rakennustavan peruspilareita - sen osaaminen on tärkeää ja kaikkien rakennushankkeeseen osallistuvien asia. Kosteudenhallinnasta on saatavilla hyvin tietoa, mutta tiedon löytäminen ja hyödyntäminen on koettu joskus hankalaksi.
 3. 11.10.2019

  Twitterissä keskustellaan tulevaisuuden asumisesta

  Rakennusteollisuuden järjestämässä Twitter-chatissa keskustellaan rakentavasti tulevaisuuden asumistavoista ja -muodoista sekä siitä, millainen ja mitä kaikkea sisältää huomisen koti.
 4. 10.10.2019

  Rakentamisen huuma tasaantuu – Suhdannehuippu ei lisännyt LVI-urakoinnin kannattavuutta (Mediatiedote)

  Rakentamisen kiivain kasvuvaihe on takana ja LVI-urakoitsijat odottavat loivaa laskua normaalitasolle. Painopiste on siirtymässä korjausurakointiin, mikä näkyy vahvasti myös yritysten liikevaihdon jakautumisessa. Sen sijaan suhdannehuippu ei näy kannattavuudessa, selviää LVI-asennuksen suhdannekatsauksesta.
 5. 9.10.2019

  Yksityistie ei ole yksityisasia (Mediatiedote) (INFRA ry)

  Yksityistieverkon merkitys yhteiskunnalle -selvitys on julkistettu. Yksityisteiden varrella toimii noin 33 000 yritystä ja noin 40 000 maatilaa. Näiden merkitys metsätalouden ohella kansantaloudellemme ja työllisyydellemme on merkittävä.
 6. 9.10.2019

  No deal -brexitin vaikutukset rakennustuotteisiin Iso-Britannian markkinoilla

  Jos no deal -brexit toteutuu, EU:n rakennustuoteasetus CPR lakkaa olemasta voimassa Britanniassa. Ilman brittiläisten viranomaisten korjaavia toimia tämä voi johtaa vakaviin ongelmiin rakennustuotteiden laillisuuden ja kelpoisuuden osoittamisessa välittömästi EU-eron jälkeen.
 7. 8.10.2019

  Järjestöt toivat uuden liikenneajattelun Suomeen (INFRA ry)

  Ajatus siitä, että liikenneverkko on väline tuottaa kasvua ja kestäviä yhteiskuntia on tuontitavaraa lännestä. Nyt odotukset liikenteen kehittämiseksi ovat historiallisen korkealla.
 8. 7.10.2019

  Bitumi-indeksejä 2019 (INFRA ry)

  Viimeisin bitumi-indeksi.
 9. 4.10.2019

  Tubetusta talonrakennuksesta

  Tubettaja Sauli Rautiainen kävi viime kesän aikana kameransa kanssa läpi rakennustyömaita ja rakennusalan oppilaitoksia gonzojournalismin hengessä. Fokuksessa Saulilla oli etenkin TET-harjoittelun edistäminen rakennusalalla sekä alan koulutusvaihtoehtojen esitteleminen.
 10. 3.10.2019

  Julkisivuremontti 2019 -kilpailu on ratkennut (Mediatiedote)

  Seitsemännen kerran järjestetty asunto-osakeyhtiöille suunnattu Julkisivuremonttikilpailu 2019 on ratkennut.
 11. 2.10.2019

  Tila 2030 – monialainen oppimiskokonaisuus yläkouluille

  Ilmastonmuutos, kestävä kehitys, teknologia, tulevaisuus. Tila 2030 on valmiiksi suunniteltu monialainen kokonaisuus, joka vie yläkoululaisen viikon mittaiselle oppimispolulle. Viikon aikana opitaan, kuinka paljon kiinteistö- ja rakentamisala vaikuttaa meidän kaikkien tulevaisuuteen.