Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Tiedotteita löytyi 88 kappaletta

 1. 30.6.2017

  Suomen infra ei kestä edessä olevaa kasvua (Mediatiedote) (INFRA ry)

  Talouden näkymät ovat kirkastuneet niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Päästäkseen markkinoille kilpailukykyiseen hintaan Suomen tärkeimmät vientiartikkelit tarvitsevat kuitenkin hyvää väyläinfraa ja luotettavasti toimivia kuljetusketjuja.
 2. 27.6.2017

  Kannattavuus kohentunut rakennusalalla (Mediatiedote)

  Rakentamisen noususuhdanne on kääntänyt rakennusalan yritysten kannattavuuden kasvuun. Rakennusteollisuus RT:n kannattavuusselvityksen perusteella talonrakennusteollisuuden jäsenyritysten liikevoitto nousi viime vuonna 3,1 prosenttiin edellisvuoden 2,5 prosentin pohjalukemista. Rakennustuoteteollisuudessa kannattavuus ylsi 6,6 prosenttiin liikevoitolla mitattuna, kun se oli 4 prosenttia vuonna 2015.
 3. 22.6.2017

  Toivesyyskuu: Maxpo ja Maarakennuspäivä (INFRA ry)

  Voisiko lomaltapaluu enää maistua makeammalta: syyskuun 2017 alussa on Maxpo-messut Hyvinkäällä ja kuun lopussa Maarakennuspäivää Finlandia-talolla. Molemmissa tapahtumissa on tarjolla poikkeuksellisen kiinnostava ohjelma.
 4. 21.6.2017

  Kaakkois-Suomeen töitä infrarakentajille (INFRA ry)

  Hallitus ehdotti vuoden ensimmäisessä lisätalousarviossa 3,5 miljoonan euron rahoitusta KymiRingin moottorirata- ja liikennekoulutushankkeelle Iitissä. Valtatien 12 Tillola–Keltti-osuuden parantamiseen välillä Lahti–Kouvola ehdotettiin 14 miljoonan euron rahoitusta.
 5. 21.6.2017

  Päällystystyöt täydessä vauhdissa - kevyt kaasujalka lisää turvallisuutta (INFRA ry)

  Kesäkauden 2017 tienpäällystystyöt ovat täydessä vauhdissa. Teitä päällystetään noin 3000 kilometriä noin 1000 kohteessa. Liikennekuri tuntuu höltyneen ja välinpitämättömyys kasvaneen liikenteessä. Erityisesti tietyömailla, joilla on 30 kilometrin nopeusrajoituksia autojen ylinopeudet ovat yleisiä. Ne vaarantavat päivittäin työntekijöiden turvallisuuden.
 6. 21.6.2017

  EPSI Ratingin tutkimus Uudisasuntorakentaminen 2017: Asunnonostajat ovat tyytyväisiä rakennusyhtiöihin (Mediatiedote)

  EPSI Ratingin Rakennusteollisuus RT ry:n suurimmille jäsenyrityksille tekemä Uudisasuntorakentaminen-tutkimus selvitti asunnonostajien tyytyväisyyttä rakennusliikkeisiin. Tutkimus tehtiin puhelinhaastatteluna touko-kesäkuussa 2017. Siihen osallistui 470 uudisasunnon ostajaa, joille valmis asunto oli luovutettu 2016. Tulokset on tuotettu indeksillä 0-100, jossa 75 on erittäin hyvä taso.
 7. 21.6.2017

  EPSI Ratingin tutkimus Uudisasuntorakentaminen 2017: Asunnonostajat ovat tyytyväisiä rakennusyhtiöihin

  EPSI Ratingin Rakennusteollisuus RT ry:n suurimmille jäsenyrityksille tekemä Uudisasuntorakentaminen-tutkimus selvitti asunnonostajien tyytyväisyyttä rakennusliikkeisiin. Tutkimus tehtiin puhelinhaastatteluna touko-kesäkuussa 2017. Siihen osallistui 470 uudisasunnon ostajaa, joille valmis asunto oli luovutettu 2016. Tulokset on tuotettu indeksillä 0-100, jossa 75 on erittäin hyvä taso.
 8. 20.6.2017

  Ympäristöministeriön Vihreän julkisen rakentamisen hankintaopas ohjaa ympäristöä kuormittavampaan rakentamiseen (Mediatiedote)

  Ympäristöministeriö on lähettänyt lausunnolle vihreää julkista talonrakentamista koskevan hankintaoppaan, jonka tarkoituksena on suunnata rakentamista kohti ympäristöä vähemmän kuormittavia valintoja. Rakennusteollisuus RT:n mielestä opas toimii nyt esitetyssä muodossa päinvastoin, eli ohjaa lyhytikäiseen kertakäyttörakentamiseen.
 9. 19.6.2017

  Kattoliitto, Lattian- ja seinänpäällysteliitto sekä Pintaurakoitsijat yhteistyöhön (Mediatiedote)

  Rakennusteollisuus RT ry:n pintatoimialan liitot ovat päättäneet syventää yhteistyötään yhdistämällä toimistonsa ja perustamalla uuden liiton alan yhteistyöelimeksi.
 10. 19.6.2017

  Jääkö kotiisi haisuli? (Mediatiedote)

  Kesäloma reissuineen on jo ovella. Muistathan pitkälle lomalle lähtiessäsi sopia myös pesualtaiden ja lattiakaivojen vesilukkojen kastelusta, muutoin kotiin palatessasi vastassa voi olla viemärihaisuli.
 11. 14.6.2017

  Aleksi Randell siirtyy Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajaksi (Mediatiedote)

  Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Aleksi Randell, joka tällä hetkellä toimii Turun kaupunginjohtajana. Randell aloittaa uudessa tehtävässään 9. marraskuuta. RT:n nykyinen toimitusjohtaja Tarmo Pipatti jää eläkkeelle vuoden lopussa.