Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Tiedotteita löytyi 151 kappaletta

 1. 12.12.2019

  Risuista ruusuja – Lohja palkittiin vuoden Parhaana Kuntatilaajana (Mediatiedote)

  Parhaana Kuntatilaajana palkittu Lohja teki vaikutuksen kilpailuraatiin osaamisensa monipuolisuudella. Raati arvosti etenkin Lohjan panostusta maankäytön suunnitteluun, johon rakennuttaja otetaan usein mukaan jo kaavoitusta tehdessä. Kunniamaininnat kisassa saivat Vantaa ja Hämeenlinna.
 2. 13.12.2019

  Risuista ruusuja – Lohja palkittiin vuoden Parhaana Kuntatilaajana (Mediatiedote) (INFRA ry)

  Parhaana Kuntatilaajana palkittu Lohja teki vaikutuksen kilpailuraatiin osaamisensa monipuolisuudella. Raati arvosti etenkin Lohjan panostusta maankäytön suunnitteluun, johon rakennuttaja otetaan usein mukaan jo kaavoitusta tehdessä. Kunniamaininnat kisassa saivat Vantaa ja Hämeenlinna.
 3. 12.12.2019

  INFRA ry päivitti strategiansa (INFRA ry)

  Uusi strategia kattaa vuodet 2020-2025. Jäsenten kanssa työstetyn strategian painopisteinä ovat edunvalvonta ja jäsenpalvelut. Samassa yhteydessä toimintamalli INFRAssa muuttuu.
 4. 11.12.2019

  Olkiluodon Onkalosta viimeinen peti ydinjätteelle lempeästi räjäyttäen (INFRA ry)

  Eurajoella sijaitseva ydinvoimalatyömaa käsittää kolme erillistä kohdetta: Olkiluoto 3:n, käytetyn ydinpolttoaineen maanalaisen loppusijoituspaikan Onkalon sekä siihen olennaisesti liittyvän kapselointilaitoksen, joka on rakennushankkeista tuorein. Sen peruskivi muurattiin viime syyskuussa. Olkiluoto 3:n voimalaitosyksikkö on jo viimeisiä testauksia vaille valmis, Onkalo puolestaan on lopullisessa muodossaan vasta reilun sadan vuoden kuluttua.
 5. 11.12.2019

  Kinkku on herkkua, mutta rasva ei – älä kaada sitä viemäriin (Mediatiedote)

  Kinkunpaisto virittää mukavasti joulutunnelmaan. Paistohommissa on kuitenkin muistettava, että viemäri ei ole roska-astia. Kinkun paistorasva on pitkäaikainen vieras putkistossa, älä siis kaada sitä viemäriin.
 6. 11.12.2019

  Jalon Rakentajat paransi eniten työturvallisuuttaan Skanska Talonrakennus ja Savon Laaturakentajat työturvallisuuskisan ykkösiä Itä-Suomessa

  Talonrakennusteollisuuden Itä-Suomen piirin työturvallisuuskilpailun tulostaso nousi jälleen korkeaksi. Suurista konserneista ykköseksi nousi Skanska Talonrakennus Oy ennen NCC Suomi Oy:tä. Pienten ja keskikokoisten yritysten voiton uusi Savon Laaturakentajat Oy ennen Rakennustoimisto K. Tervon Kuopion tytäryhtiötä ja Jalon Rakentajat Oy:tä. Erityispalkinnon työturvallisuustason suurimmasta kohentamisesta viime vuodesta sai Jalon Rakentajat Oy.
 7. 11.12.2019

  Noora Sokero on uuden ajan uraauurtava johtaja Rakennusalalla pärjää hyvin pehmeämmälläkin johtamisella

  Skanska Talonrakennus Oy:n Väli-Suomen alueyksikön johtaja Noora Sokeroa, 43, on perustellusti rakennusalan uuden ajan uraauurtava johtaja. Hän on naisena edennyt lähes sadan työntekijän yksikön johtajaksi kansainvälisessä suuressa rakennusalan konsernissa puolenkymmenen uravaiheen kautta. Se kertoo tavoitteellisuudesta, johtajakyvyistä ja vahvasta omistautumisesta alalle.
 8. 11.12.2019

  Tarjoajien soveltuvuutta koskevien vaatimusten asettaminen julkisissa hankin-noissa

  Talonrakennusteollisuus on havainnut kilpailua rajoittavia tekijöitä julkisissa hankinnoissa ja pyrkii edistämään vapaampaa ja tuottavampaa rakennusalan kilpailua Itä-Suomessa.
 9. 11.12.2019

  Rakennusteollisuus tähtää tosissaan vähähiilisyyteen 2020-luvulla Haasteita tulee uudesta lainsäädännöstä ja markkinoilta

  Rakennusteollisuus RT ja sen jäsenyritykset ottavat tosissaan vastaan haasteen parantaa rakentamisen vähähiilisyyttä ja ympäristövastuullisuutta. Siihen tähdäten RT laatii ensi vuoden mittaan Vähähiilinen rakennusteollisuus 2035 -tiekartan Ympäristöministeriön ja sidosryhmiensä kanssa. Siinä selvitetään keinot päästöjen tehokkaaseen vähentämiseen uudis- ja korjausrakentamisessa ja myös rakennusten pitkän elinkaaren aikana. Konsulttina toimii Gaia Consulting Oy.
 10. 10.12.2019

  Kuinka infrayrittäjä voi osallistua ilmastotalkoisiin? (INFRA ry)

  Kolme erilaista INFRAn jäsenyritystä, kolme näkökulmaa, miten vähentää hiilijalanjälkeä. Hongisto, Tapojärvi ja Kreate kertovat, mitä heillä on tehty.
 11. 10.12.2019

  Pistetään infraäly porisemaan! (INFRA ry)

  Filosofi Maija-Riitta Ollila yllätti syksyn Maarakennuspäivässä. Puheenvuoro tulevaisuuden älykkäästä infrasta pisti miettimään. Onko tekoälyä olemassa? Mitä on tuuppiva infra?