Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Tiedotteita löytyi 58 kappaletta

 1. 18.4.2018

  ”Jokaisen pitää rakentaa kuin itselleen”

  Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo tarkastelee rakentamista monimutkaisena ketjumaisena kokonaisuutena, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Jos ei aio tehdä omaa osaansa kunnolla, ei kannata aloittaa ollenkaan. Lujan eettisissä ohjeissa kehotetaan olemaan tekemättä sopimuksia, joita ei voi noudattaa. Solmituista sopimuksista on pidettävä aina kiinni.
 2. 18.4.2018

  Eettiset periaatteet käytännössä: 3. Toimi ammattimaisesti.

  Rakennusteollisuuden kolmas eettinen periaate kannustaa toimimaan ammattimaisesti. Se muistuttaa ammattietiikasta, ammattiylpeydestä sekä lakien, sopimusten ja vaatimusten kunnioittamisesta.
 3. 18.4.2018

  Betoniteollisuuden lakko alkaa (Mediatiedote)

  Rakennusliiton torstaina alkava lakko sulkee seitsemän yrityksen valmisbetonin ja betonielementtien tuotannon käytännössä lähes kuukaudeksi. Lakossa olevien yritysten tuotanto vastaa reilusti yli puolta elementtien ja lähes kahta kolmannesta valmisbetonin tuotannosta. Lakko vaikuttaa kuitenkin laajalti koko rakentamiseen.
 4. 16.4.2018

  Ympäristöministeriön asetus rakennuksen ääniympäristöstä

  Ympäristöministeriön asetus rakennuksen ääniympäristöstä astui voimaan vuoden 2018 alussa. Asetuksen soveltamisohje on parhaillaan lausuntokierroksella.
 5. 12.4.2018

  Vakaus ja luotettavuus ratkaisivat Vuoden 2018 Pintaurakoitsijan valinnan (Mediatiedote)

  Tasoite ja Maalaus A & A Savinainen Oy on palkittu Vuoden 2018 Pintaurakoitsija -tunnustuksella. Valinnan tehneen asiantuntijatuomariston mukaan kouvolalainen maalausalan yritys osoittaa hyvin, kuinka kilpailluilla markkinoilla on yhä sijaa perinteiselle ja pitkäjänteiselle yrittäjyydelle. Tunnustus myönnettiin Pintaurakoitsijat ry:n vuosikokouksessa 13. huhtikuuta.
 6. 12.4.2018

  Rakennusalan työllisyys Satakunnassa vuosituhannen korkeimmalla tasolla (Mediatiedote)

  Satakunnan rakennusmarkkinoiden koko oli viime vuonna noin miljardi euroa. Vuoden 2017 aikana ala työllisti keskimäärin 9 900 henkilöä. Määrä on peräti 3 500 enemmän kuin edellisvuonna. Näiden lukujen myötä työllisyys ylsi viime vuonna vuosituhannen korkeimmalle tasolle.
 7. 9.4.2018

  Työturvallisuudessa kohtalokas notkahdus: Jo kolmas kuolemantapaus alkuvuonna

  Kurikassa sattui torstaina 5. huhtikuuta kuolemaan johtanut työtapaturma rakennustyömaalla. Vuosi on alkanut hyvin murheellisesti, sillä se oli peräti kolmas kuolemantapaus rakennustyössä vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.
 8. 5.4.2018

  ”Lainrikkojien kanssa emme halua olla missään tekemisissä”

  Firan tuotantojohtaja Jari Koivu valottaa, millaiseen vilpilliseen toimintaan hän on työuransa varrella törmännyt ja mitä hyötyä muun muassa eettisistä ohjeista on väärintekijöiden kiertämisessä.
 9. 5.4.2018

  Eettiset periaatteet käytännössä: 2. Kierrä vilppi kaukaa

  Rakennusteollisuuden toinen eettinen periaate puuttuu vilpin tekemiseen. Lainvastaisia tai epämääräisiä toimintatapoja ei tule hyväksyä alihankkijoilta, asiakkailta tai muiltakaan osapuolilta omasta itsestä puhumattakaan.
 10. 5.4.2018

  Bitumi-indeksejä 2018 (INFRA ry)

  Viimeisin bitumi-indeksi.
 11. 4.4.2018

  Rakennusliitto ajaa lakolla ylisuuria palkankorotuksia

  Rakennusliitto antoi keskiviikkona ilmoituksen 19.4. alkavasta lakosta, joka kohdistuu rakennustuoteteollisuuden työehtosopimuksia noudattaviin nimettyihin betoniteollisuusyrityksiin. Lakko kestää pääsääntöisesi kaksi päivää viikossa neljän viikon ajan. Koska betonitoimitusten merkitys on rakentamisessa kriittinen, lakko aiheuttaa erityisen suurta vahinkoa koko rakennusalalle ja taloudelle, arvioi Rakennusteollisuus RT:n työmarkkinajohtaja Tapio Kari.